Jamen hur lyckas man?

Jo det ska jag berätta. Man skyndar upp ur sängen för fort efter att ha varit väldigt sjuk. Ja, jag är sjuk igen. Fast är redan på bättringsvägen. Mår mycket bättre idag än igår men stannar hemma iallafall imorron med så att jag kan få bli helt frisk och inte blir sjuk igen på ett år eller så.

Jättesugen på att rida oxå när jag ligger inne hela dagarna och ser det underbara vädret på utsidan ju :( Kanske kan orka mig ut på en tur imorgon eftermiddag om jag mår hyfsat. Eller vänta va det inte jag som skulle ligga i sängen? Skit samma, jag ska bara skritta och borsta lite... :3

Tredje och sista stycket nudå, jag har tittat på tecknat idag! Bara två egentligen. Först Prinsessan & Grodan och sen Nalles Puhs film! Åh, nostalgi på den sista fastän att filmen är ny :') Nu om en stund ska jag titta på Pocahontas 2 :D Fast jag är lite ledsen över att vi inte har den första filmen.. för den är mycket bättre. Om jag behöver en film till efter, så blir det På andra sidan häcken! Tecknat maniac!


När dina ord får hjärtat att frysa till is och luften tar slut.

Jag mår inte så bra, på insidan. Allt är bara en enda röra och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Hur jag än försöker så blir det bara fel. Hur mycket jag än försöker så är det aldrig tillräckligt. Jag vet inte hur jag ska tackla dina ord. Jag vet inte vad du vill att jag ska göra. Jag vet inte vad jag ska göra. Du får inte lämna mig. Utan dig är jag ingen. Det känns som om tiden stannat. Jag hör ekot av din röst. Jag ser dig virvla förbi. Alla våra minnen. Det är så som det sägs vara innan man dör, man ser livet spelas upp i repris. Jag ser vår tid, allt underbart. Du får inte lämna mig, för jag vill inte se repriserna igen.
Jag vill göra dom längre.


Wincent då och nu.

Medveten om att det inte är samma sida, men hade inte bättre bilder..

AUGUSTI 2011


FEBRUARI 2012

Dålig lördagkväll.

Sitter här ensam och kollar på Gladiatorerna. Ensam. Egentligen skulle jag varit i Varberg på bio med min älskling men eftersom att han bestämde sig för att skippa det och ha kvar sin kompis en dag längre så blev det inget av med det. Jag fick inte ens åka dit och sova som jag gjort innan, för dom ska va med en annan kompis för att Anders har lovat honom det? Ja ni hör ju, jag är på äckligt dåligt humör. Hoppas han läser detta.

Och inte blir det bättre av att jag får hitta på nått själv till middag, det finns inget godis eller glass, skolan börjar om en dag (åååångest, vill inte) och jag har ett fucking hemprov att göra.

Vill någon byta liv med mig? För mitt suger just nu.

I am my own worst enemy.

Efter mycket velande fram och tillbaka om jag var frisk nog eller inte så bestämde jag mig för att ta risken och åkte till Mathilda trots att jag inte varit alltför pigg under dagen. Men efter en go dusch så mådde jag faktiskt mycket bättre? Är det ett nytt botemedel? Haha inte mig emot ;)

Har haft det jättebra iallafall :) Många goa skratt, glass vs frukt och 3/7 Saw-filmer. Räknas dom föresten som skräck? Jag tycker dom är mer psycho och skräck tycker jag mer är.. typ zombisar och missfoster? Sånna som i Wrong Turn. Aja, nån gång vid tretiden började jag bli trött och då flummade jag över lite och blev lite konstigare än vanligt. Hoppas vi kan sova över och ha goa girlsnights lite oftare än typ.. var nionde månad. För så längesen var det nog senast. Vi har ju trots allt fyra Sawfilmer kvar att kolla på ;)

Väl hemma igen blev jag jättetrött så jag bara slaggade i sängen ett par timmar med min älskade hungerspelstriologibok för att förtydliga, alla tre böckerna i en! Sen fick jag stallabstinens så jafg gick ut och gjorde stallet och klappade på mina skruttar. Nu äter jag pizza och kollar på The Voice. Avslutar sen kvällen med att fortsätta läsa i min book

© Emma, www.emmajjoo.blogg.se

Fint blått väder!

Jag ligger i min säng nu och mår rätt bra. Ingen dunkade huvudvärk eller yrsel. Sovit med fönstret öppet inatt och det himla skönt att ligga här i frisk luft, höra fåglarna kvittra ute och se hur den blå himlen blir blåare och blåare. Känns som om det kommer bli värsta goa vårdagen idag och den tänker jag inte slösa i min säng, noway.

Fast tanken är oxå att jag ska åka till Mathilda med Sofie på filmkväll. Frågan är, orkar jag det om jag är igång nu under dagen? Fast orkar jag inte det släpper nog mamma inte iväg mig.. Dagens ilandsproblem.

Jaja, hoppas ni får en bra dag iallafall, men mycket sol och blå himmel! :)


Sjuk, igen.

Därav obefintlig uppdatering. Sov ca en timme åt gången med pauser på 5-40 minuter där jag låg vaken och antingen drack eller låg och önskade att jag skulle få somna om. Mådde verkligen pyton. Mår bättre idag men får fortfarande ont i huvudet och börjar svettas av att göra mer än att kolla film.

Jag undrar verkligen vad som är fel på mitt immunförsvar?
Förut var jag sjukt max två gånger per år. Nu har jag varit sjuk tre gånger på två månader? Eloge till er om ni läste.

Vill oxå meddela att jag sörjer över att jag inte kan gå på Linn Olsson eventet :( Inte för at jag har bokat biljetter eller så but still.. sadface.

6 månader!

Så länge har jag haft min skrutteplutt!

Smälter...♥

All that I'm after is a life full of laughter, as long as I'm laughin' with you.



Fasen var skönt det känns att veta att jag är ledig hela veckan, sportlov♥ Dock har jag verkligen inget inbokat förutom att fota och eventuellt gå på bio med älskling på lördag! Så får se vad som händer. Förhoppningsvis så fortsätter vädret att hålla i sig för då kommer snön och isen vara borta inom kort för det har verkligen varit jättehärligt ute idag :) Och då kan jag dessutom komma igång med ridningen igen. Slår vad om att jag kommer sitta på ett krutpaket vid namn Wincent då...

Jag är redigt sugen på att smälla till med ett såkallat åsiktsinlägg, tips? Är sugen på att skriva men kan inte komma på nått själv.

Har somsagt fotat idag, och här är en av mina nya absoluta favoritbilder! Även denna ska hänga på min vägg! Vad tycker ni? Konstruktiv kritik tas emot.

Helt galet att jag står som ägare till denna underbara, fina, personliga hästen. Wincent Wega♥



Sneakpeak, kommer mer!

Hej lovers!

Galet drygt väder idag ohja. Regnat och blåst som fasen hela dagen, på snön! Så det är isgata överallt så jag kunde inte ens släppa ut hästarna i sin vanliga hage så fick hjälp av papsen att bygga staket till hagen som är precis bakom stallet så jag kunde släppa dom där istället. Dom har bara varit ute lite drygt 4½ timme idag för jag tyckte det va taskigt att ha dom ute i sånt skitväder.. Älskling kommer med hö senare så då ska jag gå ut och ge dom sin kvällsmat och just nu står dom inne och mumsar på det sista höet.

Sitter nyduschad nu och gör inget spc, kanske ska jag ta och redigera lite bilder och kasta upp här? Han faktisk massa bilder som jag inte har visat er.. Vad vill ni se?
- Katter.
- Macro, vattendroppar.
- Wincent.
- Måne.
- Lorden.
- Rosor.
- Hjärtan.
Klicka iväg en kommentar så får ni se det ni vill! :)


Wincent 20120122 #1.





Den dryga känslan när man får sluta tidigare, men inte tillräckligt för att hinna till det tidigare tåget.



Ja, den upplever jag ibland och det är bara jobbigt. Så nu får jag sitta här och vänta och inte komma hem fören fyra.


Från början var tanken att jag skulle rida Sebbe idag men eftersom att det regnar på snön för tillfället så vet jag inte hur underlaget är och är ingen idé att rida om det blir styltor eftersom att det bara blir jobbigt för dom. Vet inte om jag har skrivit det innan men tar det igen isf. Wincent vilar idag och imorron oxå eftersom att han blev så dålig av vaccinationen. På lördag ska han skrittas en sväng.

Underbart att inte ha några läxor att behöva ta itu med ikväll så jag ska ta en lång go dusch, gosa i min säng och kolla senaste avsnittet av Mammor och Minimodeller. Och framför allt sova tidigt, det behöver jag.

Lite sådär halvcharmig random bild, men mina skruttisar är fina ändå♥


Samhällskunskap = klart!

Nu har jag pluggat i ca 1½ timme och jag känner att allt sitter rätt bra faktiskt vilket är skönt! Så jag slipper sitta uppe länge och traggla och sen ändå inte komma ihåg det för att jag är för trött. Dock var det tufft när jag redan 20.20 höll på att somna med ansiktet i häftet..

Borstade som sagt på alla innan men det var bara Wincent som verkade uppskatta det.. Dom andra är bara intresserade av mat men han stod helt stilla och halvsov medan jag borstade och hade mig. Sen så mulade han mig i pannan precis vid hårfästet. Han ville väll klia tillbaka efter att jag kliat och borstat och gnuggat honom i pannan ;)

Nej nu är tandborsten första hållplats och sedan min underbara säng♥ Hade varit perfekt om jag hade fått krypa ner brevid min älskling oxå.. men tyvär är han inte här :(
Godnatt på er!

HAHA fin bild jag har ritat ju!

at ljud och bildskolan.

Jamen visst sitter jag i skolan nu och ska skriva klart ett engelskaarbete som är försenat innan matten börjar. Hinner jag så pluggar jag vidare på samhällskunskapen som jag har prov på imorron. Stallet är klart och efter skolan ska Sebbe ridas och alla pollarna ska få sig varsinn omgång med borstarna innan jag spenderar resten av kvällen inne med mina samhällspapper, godis och ananaspaj!

Hade en övermysig kväll med min älskling igårkväll! Myste med först tacos och sen framför en film och små åt lite godis. Jag fick massa röda rosor och gelehjärtan, söten♥ Kvart i 11 åkte han hem på sin moppe knasbollen istället för att sova över? Man undrar ju ibland..


Gladis alla hjärtis dagis på eris ♥

Har precis ätit lite mackor och druckit en kopp te, så nu ska jag upp och snabbstäda mitt rum och sen ska jag gå ut och mocka. Blir mysiskväll med min fina älskling ikväll! ♥ Har köpt present/er till honom oxå, söt flickvän jag är :)

Måste bara säga att jag mår väldigt bra för tillfället. Känns som om livet leker och bara är allmänt jättebra! Riktigt härlig känsla som jag har saknat att känna.

Känslan när jag skrattar så tårarna rinner och Frida frågar varför och jag inte vet varför. Haha gjorde min dag! Har inte skrattat så mycket på länge ^^


theboyswho








Åh vad jag tycker mycket om dig skruttis ♥


Svar på kommentar ang Grytåsa.



Eftersom att du inte lämnade varken mejl eller blogg så svarar jag väll här då :)

Grytåsa är paradiset på jorden typ! Jag åkte dit första gången 2007 och sen dess har jag tillbringat minst en vecka där varje sommar! Nu i somras jobbade jag som ledare i två veckor.



Vad man tycker om Grytåsa beror nog lite på om man är öppen för att prova nya saker eller inte. Marie strävar efter att man som ryttare ska rida med kroppen och inte med tyglarna, alltså rider man på längre tyglar och använder sig utav av en halsring som hästarna funkar på, no matter vad andra säger. Går man in med en taskig inställning och bestämmer sig för att "Detta funkar inte" då gör det ju inte det. Så med ett öppet sinne och rätt inställning som rider du precis som vanligt. Grejen är den att hästmänniskor är så galet rädda för att prova på och ge nya saker en chans. Man håller sig hellre till det man kan och idiotförklarar allt annat.



Med hästarna gör vi massa roliga saker! Rider lektioner i ridhuset, rider ut, galopperar både på nya och gammla galoppbanan, gymkhana, voltige, hoppar, rider barbacka. På ridlektionerna för Marie (ägaren) så lär man sig och utvecklas på i stort sett varje lektion. Hon förklarar tydligt vad hon vill att man ska göra, ändra på och vad man gör bra. Jag som har varit där 5 år på rad, utvecklas fortfarande massor varje gång jag är där.



Förövrigt så är det fem/tiokamp, spökkväll och talangjakt som gäller utöver hästdelen, eller kanske en simtur i ån? Brukar även bli en hel del dunkgömme eller varför inte bara slappa i husen med godis och läsk efter en lång dag i stallet?

En dag på Grytåsa ser ut ungefär såhär:
7.50 - Väckning.
8.00 - Frukost.
8.45 - Vara i stallet.
9.00 - Hämta hästar, kan ta vääldigt långt tid när dom står längst bort i stora sommarhagen..
11.00 - Rida, oftast i ridhuset.
12.30 - Lunch, även rast och tid till att öva talangjakt.
14.00 - Vara i stallet och pyssla med hästarna, ev rykttävling eller varför inte rida lite på Plastic eller döda flugor? Och självklart FIKA.
15.00 - Rida, oftast uteritt.
16.30 - Borsta, släppa ut, mocka, sopa.
18.00 - Kvällsmat.
18.30 - 22.30 - Tid att göra vad man nu känner för. Duscha, spela kort, äta godis, skratta. Whatever you like. Är även fem/tiokamp inplanerat iallafall en kväll.
23.00 - Sova.



Detta är då cirkatider. Vissa dagar varierar t.ex då nä det är gymkhana och voltige istället för ett ridpass. Det kan även variera ganska rejält i tiderna ibland av olika anledningar, t.ex om det är är såpass mycket deltagare att det måste delas upp i två olika grupper när det rids i ridhuset.

Dessa filurer är det oxå högst troligt att ni stöter på!


Som ni ser på schemat så är det ridning två gånger om dagen, förutom första och sista. Sista dagen är det uppvisning som man får bestämma tillsammans. Det är mat tre gånger om dagen. Frukost, lunch, fika och kvällsmat. Fast fika kanske inte räknas som mat? Haha. Frukost och kvällsmat består iallafall av mackor, flingor, kräm, youghurt osv. Det finns något för alla. Lunchen lagar Marie eller hennes man och den är jättegod! Kyckling med sås och potatis är så galet gott.. det ser man fram emot hela veckan, jag lovar! Vi bor först och främst i huset, men om det är fler än 12 deltagare så hamnar man antingen i den s.k Spiltan eller i Skolådan, det beror på hur många fler.



Spökkvällen får ett helt eget stycke. Du vill inte missa den! Eller iallafall inte första gången. Har du varit på den en gång vill du aldrig gå på den igen, fyfasen vad läskigt det är! Har hänt saker många gånger när jag har varit med och har även fått saker berättade för mig om sånt som hänt andra. Usch, jag ryser av att bara tänka på det.. Först går vi ut och grillar korv, när det fortfarande är ljust, och sedan sänker mörkret sig och vi berättar fler och fler spökhistorier, och alla blir skiträdda. Speciellt när man berättar dom om gården...

Till det sista nu då, vad tycker jag om lägret och är det värt att åka till? Skrev ju lite där uppe men kör vidare här. JA, jag tycker det är värt att åka till det för det är så galet roligt och det går lixom inte att inte trivas. Det är jättefin miljö, man få prova på roliga saker som man inte kan göra många ställen och hästarna är ju bara för underbara och det finns alltid någon som passar. Man utvecklas väldigt mycket som ryttare och ser saker på ett annat sätt. Man får minnen och vänner som man hänger kvar vid. En tjej jag träffade första året har jag varit där med varenda år sen dess + att vi träffas på lov. Jag ser denna tjejen som en av mina allra bästa vänner! Och vet ni vad det lustiga är? Första gången jag såg henne så tänkte jag att "Henne ska jag bli kompis med.."

För att sammanfatta då, jag trivs jättebra på Grytåsa, Marie är en jättego person, hästarna är dömysiga, hela gården är one of a kind och minnena är oslagbara. Åk dit, det blir den bästa veckan i ditt liv!

Så klicka er in HÄR och boka, så kanske vi ses i sommar?
Är det nått annat ni undrar så FRÅGA!



Rätt okej tid ändå.

Ligger nyduschad i min nybäddade säng och chillar lite med en burk glass :) Men det får nu vara slutchillat för nu. Ska fixa bilderna till mitt Grytåsainlägg och publicera det, sen så är det samhällsplugg som gäller. Inte spc kul men vad ska man göra?

Förresten så vill jag bara berätta att Wincent fick ju som sagt vaccinationsspruta no 2 i fredags och på lördag morgon mådde skrutten verkligen inte bra :( Han gick stappligt, matt i pälsen, kunde knappt sänka huvudet och när han väll gjorde det så stod han med fram och bakben mot varandra som en bergsget och skakade i hela kroppen av ansträngning. Stackars pluttisen :( Som tur är, så har mamma galet bra kontakter och produkter så han fick på sig ett "plåster" som man sätter på länden på dom kort sagt. Efter 3 timmar var han 98% okej igen vilket var himla skönt!

Det s.k plåstret heter Equiwinner och har med elektrolyter att göra, är ni intresserade av en bättre beskrivning av vad det är, vad som händer när man sätter på det, varför man ska använda det osv? För isåfall har jag redan fått min mamma att skriva ihop ett sånt inlägg eftersom att hon säljer det! Är det nått ni vill läsa mer om? :)


Ska på kalas...

.. så langar outfiten!




Jeans och skjorta från Gina, skärp från The Harley Shop.

Det allra, allra, allra finaste jag har! ♥

Älskar dig så otroligt galet jävla mycket ♥
Mitt hjärta, mitt liv.


@ bäddsoffan..

..med en kebabsallad i tid för Gladiatorerna! Saknar oxå mitt hjärta som vanligt och vill ha honom här hos mig ♥ Så om du läser detta hjärtat mitt så är det helt okej att komma och överraska mig!

Nej nu börjar det, hejråå :)

Varför brydde du dig ens och gav hopp när det bara var lögn?

Hej mina fina underbara läsare, hur har ni haft det den senaste veckan? :) För mig har det varit tidiga mornar och sena kvällar så jag har verkligen inte haft nån blogglust at all, men jag ska försöka uppdatera någorlunda nu i helgen och sen är det ju bara en vecka kvar till sportlov!

Båda hästarna vilade idag för fredag är Sebbes vilodag och Wincent fick sin andra vaccinationsspruta imorse så han ska ta det lugnt ett par dagar framöver.

Och nu brummade min älskling in på gården så nu blir det ingen mer bloggning ikväll, i think. Vi ska göra pizza och mysa framför en eller några filmer.
Ha en bra kväll, för det ska jag!


Allmänt seg.

Yes det har jag varit hela helgen så hästarna har haft helgledigt. Men imorron ska jag ta tag i ridningen och även mig själv igen. Rida efter skolan, göra läxor - när jag har, och lägga mig i tid på kvällarna. Viktigtviktigt eftersom att jag typ alltid är trött.

Sebbes ridinlägg kommer upp snart framöver och ett inlägg om Grytåsa som jag precis skrivit klart, men måste fixa med bilder och sånt i PS och jag har inte min hårddisk här så det får vänta tills imorron eller på tisdag.

Nu insåg jag precis att det var 7 timmar sen jag käkade, kanske ska ta nått att äta innan jag behöver sova?


Lördagkväll!

Såhär spenderar jag min lördagskväll,
Vad gör ni? :)


Ridning.

Insåg innan att det var väldigt längesen jag uppdaterade er något om mina ridpass på Sebbe och Wincent. Så ja, here we go.

Har ridit båda två antingen på grannens stora fält eller skrittarbete i paddocken. Ligger ju ett lager snö på så det är rätt bra underlag men hade inte skadat med en 15 cm till. Hur som helst om vi börjar med Wincent så går ridpassen nere på fältet lite upp och ner. Brukar rida honom med Abbot Daviesen så att han får hjälp att gå i lång och låg form för att bygga upp ryggmusklerna.

Senaste gången jag red med den så gick det verkligen jättebra och jag var himla nöjd med honom! Han gick nästan hela tiden med sänkt huvud och travade i ett bra och lugnt tempo, men imellanåt när han tyckte det blev jobbigt så höjde han huvudet och försökte trava iväg ett par meter innan han sökte sig neråt igen. Innan så har det varit tvärt om istället, att han har gått mest och försökt springa ifrån mig och ett par meter åt gången har han sökt sig neråt.

I galoppen är det mycket klurigare då han ligger på väldigt mycket och meningen är inte att han ska springa fort utan att han ska cantra och även här vara lång och låg. Har endast lyckats till fullo med det en gång där nere och det var på det riktigt braiga ridpasset och det kändes så galet bra! Annars brukar det bli lite av en dragkamp mellan oss där jag vill att det ska gå långsammare och han vill springa fortare så vi hamnar på nått mellanting som ingen av oss är speciellt nöjd med men det blir det iallafall. Jag känner oxå själv att när jag försöker hålla in honom så blir jag väldigt hård i min hand samtidigt som jag spänner mig i halsrings-armen.

Galoppen är alltså det vi måste jobba mest på, båda två. För han måste lära sig, precis som vilken annan häst som helst, att jag bestämmer tempo och inte han. Dessutom ska min hårda hand som blir tränas bort.
Idag vilade han.


Ett galet bra minne!

... som fyller mig med gjädje enda ut i tår och fingrar! ♥




EDIT;
Glömde den bästa bilden av alla...

Something keeps me holding on to nothing.







RSS 2.0