Inspiration #2.


Inspiration #1.

Jag berättade ju förrförra veckan att jag skulle hem och fota bilder, där jag inspirerades av Ansel Adams. Här kommer det jag inspirerades av och ena hälften av mina!
 
 

Älskar sånna här filmer.

' '

I'm a lightweight easy to fall easy to break, with every move my whole world shakes. Keep me from falling apart.


Summer paradise - Grytåsa 2012 #9.

 

23 september.

Trög dag igår, ingen lust att uppdatera då. Wincent fick iallafall skor på alla fyra och skötte sig toppen! Idag ska jag testköra ;) Pajken min åkte för ett par timmar sen och själv ska jag ut i stallet nu efter att ha kikat på en film med min onda mage. Boxarna ska mockas ur och Sebbe och Wincent ridas. Sen åker jag nog en sväng till Mathilda ikväll om det inte blir för sent. Vi hörs.
 

What a shame we all became such fragile broken things.


Dagens.

Bussresa till Kick Off för UF i Kungsbacka.
 
Bussresa hem med guldkuvert innehållande 1 timmes gratis rådgivning till företaget!
 
Studiofotografering.
 
Samt huvudvärk, mer bussresa, massor av regn, dusch och lite bildredigering.

Försöker ge mig på tidsinställda istället, godnatt.


Kameran ljuger inte.

Denna uppgiften gick ut på att visa att kameran aldrig ljuger, men beroende på vad och hur vi fotograferar och vad vi sen klipper bort kan förvrida sanningen.
 
Två sanningar, här skulle vi ta två olika bilder på samma ställe och därmed visa hur olika det kan bli.
 
Kikaren, denna gick ut på att bara visa en del av sanningen genom att skära ut en bild av en ursprunglig bild, eller i mitt fall ta två bilder varav en är en close up.
 
Rygg mot rygg, här skulle man ta en bild och sedan vända sig 180 grader och ta en till bild. Detta för att visa hur olika det kan vara på ett ställe.
 
Propagandabild, här skulle vi tänka så man gör när man gör propaganda och få den på bilden att se mäktig ut genom att använda sig av t.ex grodperspektiv och redigering.

You've got the light to fight the shadows so stop hiding it away.

Fotat hela dagen, efter redovisningen av Inspirationsuppgiften imorse. Gått runt i stan med Emma och Emilia samt käkat lunch på Blå Dörren. Nu är vi tillbaka sen ca en timme tillbaka och redigerar bilder samt garvar åt en diskussion om virus som Ingen har med Johan, vår fotolärare. Uppgiften vi jobbar med nu är Ljussättning och imorgon ska vi fota i studion. Sen redovisar vi på torsdag nästa vecka och då delar jag med mig av mina bilder till er och mer av uppgiften!
 
Bild från idag som inte ska redovisas.

As long as you love, me we could be starving, we could be homeless, we could be broke.


Summer paradise - Grytåsa 2012 #8.


You've got a heart as loud as lions so why let your voice be tamed? Baby we're a little different there's no need to be ashamed.

Tanken är att idag ska vara en produktiv dag. Vaknade gråtandes kvart över sex av en mardröm och kunde inte somna om, så nu känner jag mig redan helt slut. Bara att anstränga sig. Idag ska alla hästarna röra på sig och stallet ska fixas. Jag ska också ut på en powerwalk/springrunda, läsa min bok och skriva ett tal till svenskan. Vadå fullt upp? Det gör det inte direkt mer peppande att gå ut med tanke på vädret. Haglar och regnar om vartannat. Och när jag säger regnar, så menar jag öser ner som om det inte finns nån hejd. Hua, hoppas jag klarar mig undan sånt på mina ridturer och promenader.. Varför har jag inget ridhus?! Uhu...
 
Håller tummarna för uppehåll och sticker ut nu för att rida första hästen, hörs!
 

Komposition.

Andra lektionen sysslade vi med bildkomposition. Vi fick 8 olika kompositioner att fotografera.
 
Asymmetrisk


Diagonal linje.

 
Fågelperspektiv.

 
Grodperspektiv.

 
Liggande.

 
Symmetrisk.

 
Tredjedelsregeln.

 
Stående.


Summer paradise - Grytåsa 2012 #7.


Läsa.

Ligger i sängen och ska börja läsa min bok på 500 sidor som jag ska skriva recension på och lämna in om en och en halv vecka. Vi får höras imorgon, måste läsa...


Summer paradise - Grytåsa 2012 #6.


Hemma i sängen jao.

Sålt massa saker idag, duktig är jag! Lärt mig manuvrera (heter och stavas det ens så?!) kortmaskinen också. Blåste som fasen imorse så när jag och pappa skulle ha på taket på tältet så höll vi i varsin kortsida och då kom det världens vind så jag nästan lyfte och flög iväg... Typ tälttaksflygning. Klarat oss rätt bra med vädret men började regna på eftermiddagen.

I sista loppet gick vår fd galopphäst My Pal Al med för första gången på rätt länge då han varit skadad. Fyra kom han, slagen med en nos typ. Det var kul! :)

Tagit plats i min gosesäng nu och ska läsa lite innan jag somnar. Godnatt på er :)


Bländare och slutare.

Vår första uppgift i kursen Foto1 var att ta bilder med olika bländare och slutare. Dvs en med liten bländare och en med stor, samt en bild med lång slutartid och en med kort. Alltså fyra bilder sammanlagt. Egentligen är det samma sorts bilder då bländare och slutare följer varandra men man fokuserar på olika saker. Såsom kort och långt skärpedjup i bländarbilderna och att frysa något skarpt eller inte i slutartidsbilderna.
 
Mina bilder är verkligen inget att hänga i granen men det regnade verkligen jättemycket den dagen och det gick knappt att ta sig utanför dörren.
 
Stor bländare=kort skärpedjup, endast en pyttedel blir skarp och resten suddig.
 
Liten bländare=långt skärpedjup, bilden blir skarp från mattan framför mig ända bort till skåpen.

 
Snabb slutartid, fryser en rörelse.

 
Lång slutartid, fryser flera rörelser svagt vilket kan ge fräcka mönster och effekter.


Summer paradise - Grytåsa 2012 #5.






But, the grass ain't always greener on the other side, it's green where you water it.

Håller på och laddar upp med massa tidsinställda bildinlägg till er! Men ska pausa nu och gå ut och ta in hästarna. Har bara hunnit med ungefär hälften av allt det jag skulle göra idag. Eller rättare sagt, jag hade hunnit allt men har inte gjort det. Gjorde allt det hästrelaterade såsom att mocka ut och motionera alla. Sen hamnade jag i sängen framför två avsnitt Top Model och det första avsnittet Glee i säsong 4! Glad tjej!

Käkade middag för en stund sen och när jag kommer in från stallet ska jag duscha och sen kanske fixa fler inlägg och redigera ännu fler bilder. Men vi får se vad jag orkar. Ska upp tidigt imorgon, bilen går hemifrån senast halv 9 och hästarna ska fixas innan det. Vi hörs imorgon, kommer minst två inställda!
 
Någon på plats på galoppbanan imorgon förresten?

Summer paradise - Grytåsa 2012 #4.


Summer paradise - Grytåsa 2012 #3.


Redigerar bilder.

Änsålänge är jag uppe i 32 stycken. Det är bilder från Grytåsa. Har även att par som är fotouppgifter från skolan som jag också tänkt lägga upp. Ligger just nu i min säng med myskläder, musik och godis som sällskap medan jag redigerar på. Seg dag fast ändå inte. Var verkligen superdåligt väder imorse, blåste typ storm och regnade jättemycket. Mitt paraply dog nästan.. Annars rätt lugnt, förutom alla asgarv. Haha mina vänner är verkligen för bra ♥ Skulle ha ridit efter skolan men var så sjukt trött och kände bara att om jag hade hoppat upp och ridit hade det bara blivit pankaka. Då är det bättre att låta det va. Nya tag imorgon! 
 
Imorgon har jag fullt upp all day. Ska mocka ut bäddarna, rida två hästar, promenera en, plugga historia, plocka ihop lite på mitt rum och försöka komma ut och springa en runda. Extra taggad på att springa med mina nya running-byxor! På söndag befinner jag mig på Göteborg Galopp med pappa hela dagen. Mamma reser bort över helgen så jag behöver hjälpa honom i affären. Blir verkligen sjukt kallt där ute. Gör som Marie och tar på mig overall tror jag.. Packlista; Overall, vantar och mössa.
 


FOTO1.

Passa på att blogga lite nu medan jag väntar. Ska nämligen åka hem och fota idag! Lite synd att jag inte visste det imorse innan jag åkte iväg till stan då det var häftig dimma överallt som verkligen hade varit pricken över I:et till mina bilder. Gah, irriterad. 
 
Uppgiften är att vi ska kopiera eller tolka en fotograf. Jag har valt Ansel Adams som tar helt otroliga landskapsbilder i svartvitt. Så nu ska jag snart ta tåget hem fota järnet! Finns faktiskt väldigt vackra landskap hemma, om man verkligen tittar.
 


Goodnight, sleep tight.

Hemma och nerbäddad i sängen efter gosedag med gosepojkvän ❤ Fick köpt mig ett par träningsbrallor på Inter Sport samt att bebo köpte en fin stickad tröja till mig från Gina! Var sugen på ett par mönstrade strumpbyxor oxå. Mathilda har ett par och jag dör så snygga dom är.. Anyway, åt pizza på Campino och tittade sen på Hamilton 2 på bio, som var helt okej. Förresten köpte Anders godis på Hemmakväll, nästan två ikilo och vi åt typ fem bitar var, haha..

Nu ligger jag och lyssnar på regnet som vräker ner utanför mitt öppnade fönster. Rätt sövande faktiskt. Godnatt på er!


Tolfte september tvåtusentolv.

Hallå där, hur är det mer er? Själv är det bra här under mitt täcke i mitt svinkalla rum. Verkligen äckligt kallt ute idag.. Blåser och bara är höstigt. Kvart i tolv hade jag ridit både Sebbe och Wincent och gjort klart stallet. Nu har jag käkat lunch och värmer mig lite men ska gå ner och duscha. Det är nog ett mer effektivt sätt att få upp värmen på. Vid fyra ska jag åka in till stan och träffa min gosepojk, för vi firar två år tillsammans idag! ♥ Helt sjukt vad fort tiden går.. 
 
Hopp i duschen nu säger den stressade delen av mitt medvetande. Bättre vara klar i tid än behöva stressa. Jag hatar att stressa.. Vi hörs senare!
 


I know I'm not perfect and I don't claim to be, but before you start pointing fingers, make sure your hands are clean.


2012-09-11

Jamen visst, så ser det ut under tiden där nere i hörnet på skärmen nivet? Klockan är 20.08 förövrigt. Hoppas ni har haft det bra de senaste veckorna och lever livet och mår bra? Det gör jag iallafall! Internet är här igen, sen nästan två veckor tillbaka ehe, och allt skolarbete är igång på riktigt nu. Känns rätt gött faktiskt att ha rutiner igen och komma in i dom. I år ska jag jobba stenhårt för alla mina betyg. Ska plugga i tid och är betydligt med strukturerad i min planering än vad jag någonsin varit innan. Allt skrivs ner i kalendern, samt att alla genomgångar antecknas i blocket. Läsåret 12/13 kommer bli bra!

För att sammanfatta min dag lite snabbt så har jag varit effektiv innan skolan och ridit Wincent. Han är bärigare i galoppen inne i paddocken nu så det går åt rätt håll. Två lektioner i skolan, svenska och entreprenörskap. Älskar sista lektionen entreprenörskap! Så himla kul! Vi håller på och skapar våra egna företag, och mitt, Fridas, Suz och Nattis är helt klart asbra! Vi ska till SM i ungt företagande och gå på gala i Stockholm! TAGGA DÅ!
 
Nu hade jag tänkt kila ner och hämta en skål soppa och sätta mig och kolla nått avsnitt av Top Model. Cycle 16 tror jag det är om det är någon som undrar. Är tillbaka nu så vi hörs snart igen!
 
Såhär glad är jag ikväll!
 
Möte jao.
 
Det går bra nu..

 

RSS 2.0