GENUS.

Det var längesedan denna fotouppgiften gjordes men jag har varit seg med att ladda upp resultaten och jag tror detta är den första vi gjorde efter jullovet. Den handlade iallafall om Genus. Hur män och kvinnor porträtteras på olika sätt i media, vad som tilltalar så att man köper eller läser. Samt vad som tolkas som en tjejbild och vad som är en killbild.
 
Ett porträtt på en man på typisk manligt sätt
Typiskt manligt sätt kan vara med svartvit redigering, mycket kontrast, att de ser coola ut och har attityd. Sällan med ett leende och uppmärksamheten riktad åt ett annat håll.
 
Ett porträtt på en kvinna på typisk kvinnligt sätt
Typiskt kvinnligt kan vara att framställas på ett nedlåtande sätt, som oseriös eller lättklädd. Vanligt med ljusare redigering och varma färger.
 
Ett porträtt på en man på ett typiskt kvinnligt sätt
 
Ett porträtt på en kvinna på ett typiskt manligt sätt
 
En typisk manlig bild
 
En typisk kvinnlig bild

Njuter av sol och ledighet.

Är så glad att jag har ett helt påsklov framför, så härligt! Jag har hittills idag varit med min älskling, ätit frukost, burit lite möbler samt kollar lite videor på youtube. Nu ska jag göra lite nytta och gå ut och göra stallet. Min bror ska harva paddocken lite senare så då ska jag hoppa upp och rida på en antagligen väldigt pigg arab som har minst fem veckors överskottsenergi i kroppen..
 
Vi hörs väll lite senare, I guess.
Kommer ni ihåg när han kastade av mig och trampade mig på vaden samma tid förra året? Det är fortfarande lite blått och fattas känsel på vissa ställen..
 

At night when the stars light up my room I sit by myself, talking to the moon.


Häääärlig ledig dag!

Måndag igår vilket betyder ledig dag för mig! Tog ut hästarna och sprang på morgonen sen åt jag en megafrukost. Har en bok som ska vara utläst imorgon så satt i lite drygt fyra timmar ute på altanen invirad i filtar och täcken och läste, det var mysigt. Lyckades dock bränna mig i ansiktet så är lite röd även om det lagt sig sen igår.
 
Wincent hade även lyckats trampa sönder sitt täcke så han fick gå utan en stund vilket uppskattades. Första gången sen i september eller nått. Han rullade sig x antal gånger innan han sprang, och sprang, och sprang. Zerox sprang en del han med och det ser så kul ut när dom busar! Fick varken film eller bild eftersom att jag inte har något minne kvar på min fån.. Men har lite bilder från i lördags då som sprang oxå. Vårkänslor ♥
 

Fina frukter idag.

Vet inte varför bilderna blir så himla grå/bruna och tråkiga? I Photoshop är de mycket varmare och Wincent ser ut som en fux..
 

När det känns som om man bloggade igår och så har det gått nästan tre veckor // Instagram.

Ja så kan det gå, när man inte har den bästa tidsupfattningen. Vad har ni haft för er det senaste? Jag tänkte själv dela med mig av mitt instagramarkiv precis som vanligt så kan ni få se vad jag sysslat med!
 
 
Mys med Russin • Jag och min sister from another mister påväg till UF-mässan i Halmstad • Ute och promenerade med bra musik i lurarna • Tumblr'ade runt och hittade detta som jag tyckte stämde fint • Beundrade min fina frukt ♥ • Mer mys med Russin och en bra bok •

Pecha kucha och bokrecension.

Har jobbat på så himla duktigt nu under kvällen känner jag! Skrivit klart allt om slaveri, tagit bort det som var för mycket och skrivit på min bok recension. Känner mig på banan nu och som om jag kommer hinna klart till på fredag med båda uppgfterna. Hann inte ut och springa idag så tog mammas stallsysslor för lite extra träning. Imorgon ska vi runt i Varberg och fota, alla får en koordinat och så ska vi fota i det området. Så eventuellt får jag lite motion imorgon oxå även om jag inte hinner ut. Slutar tidigt på fredag så då hinner jag en sväng!
 
Tänkte egentligen lägga mig nu men internetet har varit borta under kvällen så jag har inte hunnit med riktigt så mycket som jag ville även om jag hunnit mycket, så jag fortsätter en kvart till innan jag lägger mig.
 
Vi hörs imorgon lovers!
 

Femte mars tvåtusentretton.

trötttjej.se
Efter utsläpp och mockning, sju timmar skola, en springtur, ett insläpp, plockat ihop rena kläder, en dusch och lite plugg så är man trött. Invigde mina nya skor idag och dom kändes bra! Även konstaterat att jag och Suz är sjukt lika och hade kunnat vara systrar/tvillingar.
 
Har två uppgifter som ska vara klara till fredag, uäh, så borde sätta fart.
Vi hörs imorgon, godkväll!
 
 

Shoppat och strosat i solskenet.

Hej på er, hur mår ni ikväll? Själv mår jag bra men är trött och otaggad på skola imorgon. Inledde dagen med en promenad imorse precis som jag sa. Det var skönt och solen värmde varmt redan åtta imorse. Vid elva åkte jag in till stan trots att mitt möte blev framflyttat. Spontanköpte ett par nya träningsskor, eller egentligen inte då jag funderat på nya enda sen jag fick veta att även skor har bäst före-datum på ca ett år, jag har haft mina i fyra. Från Adidas och inte de snyggaste men de som skulle passa mina fötter bäst.
 
Fick även med mig första GoT-boken (ihihihih), en jättefin kjol från H&M där jag bytte mammas födelsedagspresent mot en ny samt ny skyddsplast till min ifån. Han som stod i kassan började asgarva när jag frågade om det gick att få ett nytt på garantin när det såg ut som det gjorde, det kunde man så nu har jag en ren vit fån och det känns konstigt..
 
Nu får det inte bli någon mer shopping för min del förän vi åker till London, måste spara! Dock var jag ju inne på Gina och provade jättesnygga boyfriend jeans. Jobbigt att vara shoppaholic jao. Kanske har en snäll mamma, pappa eller pojkvän som vill köpa dom som present till mig för att jag är så gullig? :3

Vad har ni gjort idag? Vad ni än gjort hoppas jag att ni har haft en bra dag, det har jag!
Nighty nighty!

 

Lunchar på Espresso House.


Härlig morgonpomenad!


Färg på kinderna och kyckling till middag.

Har redan sagt det, men vilken härlig dag! Många timmar ute gör verkligen under och jag känner mig så himla pigg och glad trots att jag varit igång hela dagen. Var ute i en halvtimme och sprang? Trodde det skulle ta betydligt längre tid. Känner dock redan att jag orkar mer och längre sträckor, det gör mig så mycket mer motiverad att fortsätta! Misstänker att jag kommer vakna med träningsvärk imorgon så tänkte gå ner med bror min till bussen innan frukost för att gå loss det.
 
Lagat middag har jag också gjort. Kycklinggryta med pressad potatis och sallad blev det, det ni! Låter mer avancerat än vad det är haha.. Men gott blev det och nu kan jag göra det igen om det skulle behövas. Jag har massa dolda talanger som har börjat kika fram det senaste ju.
 
Har ett möte i Varberg inbokat kvart i tolv imorgon och efter det tänkte jag kolla runt i affärerna lite, bl.a Bokia eftersom att det är bokrea och böcker kan man inte ha för många av. Förhoppningsvis stannar solen kvar så att man kanske kan chansa på den tunna skinnjackan?..
 
Ha en fortsatt bra kväll vad ni än sysslar med, själv tänker jag äta lite bär och kolla på ett avsnitt av Lie To me!
God kväll!

Keep smilin'

God eftermiddag på er, hoppas ni har lika fantastiskt väder som jag har! Strålande solsken med lite milda vindar hela dagen, åh så underbart! Har varit ute sen halv tio imorse och har under dagen mockat ut Sebbes nio veckors-bädd (det tog två timmar att bara slänga ut allt skitigt och sortera) som sen fick luftas i några timmar. Har gjort resten av stallet, sopat noga och slängt skräp samt gillat med Emil och pappa som sågar ner träd och eldar sly.
 
Nu är jag inne och byter stallkläderna mot träningskläder och mumsar på lite mörk choklad. Får bli en lite längre runda med både springning och promenad nu, härligt!
 

Inspiration.


Lite nytt osv.

 
 
Vad tycks osv?

NOLLTVÅ NOLLTRE TRETTON.

Haft en relativt produktiv dag beroende på hur man ser det. Vaknade brevid min älskling imorse, det bästa som finns ♥ Sen har jag tagit hand om alla hästar, läst ut en hel bok som jag ska skriva bokrecension på imorgon, städat köket samt lagat middag till mig, min bror och far. Nu ligger jag i min säng, luktar på mina lakan (haha vad psyko det lät) och dör av träningsvärk.
 
Spelade handboll på idrotten igår, som förövrigt var sjukt kul kanske skulle satsa på det istället?, samt sprang en runda på lite drygt 4 kilometer, och dagen innan det var det en promenad som gällde. Aj säger jag bara och jag orkade inte ta mig ut idag men imorgon ska jag iallafall promenera en sväng. Känner mig duktig och det är rätt gött att dra på hög musik i lurarna och bara dra ut och köra gärnet tills man inte orkar mer, hoppas denna träningsmotivation håller i sig!
 

RSS 2.0