Don't leave me like this.

Kära läsare. Ni må va få, men ni är ändå några. Aja, skitsamma. Det var inte det jag skulle skriva, naha. Lübeck var awsome! :D Kommer väll bilder, nån gång. Tror jag. Lite över 500 stycken på typ 3 dagar, hoho. Okej, kanske inte så många, men nu får det va det.
Idag, är en sorlig dag tycker jag. Jag vet inte om ni håller med mig? Även om ni inte vet varför den är sorglig.



Marknad typ.

Skulle väll tippa på att jag gör nått av följande för tillfället:
* Strosar runt på gatorna i Lübeck.
* Sitter på rummet.
* Går på marknaden.
* Fotar för det vilda.
* Äter.
& antagligen så saknar jag Älsk, ♥

Indestructible.











Pust!

Jag hinner inte skriva något vidare långt inlägg, men aja. Ska snart hoppa i duschen, sen ev packa ner lite till & sen sova. Skynda skynda. Halv 9 imorron går bussen. Och jag ska gör det man inte ska göra. Jag ska växla pengar & köpa godis på båten. Mahaha.
Aja, det var det jag hann. Ska förbereda att inlägg med bilder från photoshooting med Julia, & ett annat.

The whole world stops and stares.

Var e ni? Mina kära men få läsare.. Buhu. Stan med mamma idag & köpte skor. Jag älskar mina skor. Tror vi gick i typ 6 olika affärer innan vi gick tillbaka till Din Sko där vi började & hittade massor. Jag köpte två par, mamma tre. Sen så gick vi in på Rydahls och handla. Eller ja, mamma handla. Jag fick en blus som present för MVG:t :)
Halv nio på fredagmorron bär det av iväg till Tyskland. Ska se om jag kan blogga där. Men för säkerhets skull så ska jag försöka göra iordning nått inlägg till er. Nej, sängdags snart tror jag.

                        

Still bright, still colorful.

Säger bara en sak; Tolka bakom fyrhjuling is tha shiet! :D Herrejävlar va kul! Måste göras om, hoho! Har lekt med Sofie hela eftermiddan. Hämta henne med fyrhjulingen vid halv 5 sen mockade vi & från typ halv 8 - 9 ^^ apsjukligtsvinskoj! Haha jag fick in två djur i det ordet..
Imorron blir det stan & äntligen nya skor. Jag gillar Saras (a) Nej, nu är jag trött så det blir nog sängen för min del.

3 dagar tills Lübeck.
19 dagar tills 3 månader! ♥
21 dagar tills 15 år!
29 dagar tills JULLOV!
31 dagar tills julafton!
38 dagar tills nytt år!


Beautiful soul #2.

Sådär, nu är jag tillbaka. Köttfässås & spaghetti stod på menyn idag. Back to the day, typ.
Efter att han åkte hem så käkade jag lite åså ut & mocka sen. Körde lite med fyrhjulingen. Slängde lite skräp, sen körde jag ut en runda. Det är kul & köra 8)
Har plockat ihop ett plastträns till min redovisning som jag inte riktigt vet när jag ska ha. Ska iaf snacka om galopp. Dock har jag kommit på att det finns hur mycket somhelst att snacka om som har med det att göra, hehe. Nu måste jag iallafall skriva min hemkunskapstenta.


Beautiful soul.

Jag tror att mina läsare har somnat. Inte så konstigt eftersom att här inte händer spc mycket. Funderar på om jag ska ladda upp en visad eller ovisad bild i varje inlägg, så det blir lite bilder även om jag inte fotograferar så mycket. Är det en bra idé?
Älsk har ju då sovit här från igår. Han åkte hem vid halv 2 - 2. Det har varit mys, enda filmen vi kollade på va Stardust. Hehe. Nu ska jag äta, brb.

Mitt i natten, & jag är inte här.

Nu vet jag inte vad vi håller på med. Jo det gör jag nog, haha.
Jag gillar tidsinstälda inlägg 8)

Plopp.

Jag vet att jag borde skriva ett inlägg men jag orkar inte skriv nått långt. Haha jag tycker synd om er , :) Fast egentligen inte men ni klarar er nog. Hoppas jag annars har jag ju inga läsare kvar & då är det synd om mig. Det blir som ett triangeldrama. Älsk är här nu, han tycker det är jobbigt att jag bloggar. Han är en mupp, typ.
Idag, har det snöat. All antecknar.

I wanna boom bang bang.

Förlåt för den dåliga uppdateringen, men jag har haft extemt med tentor, läxor & skit. Blööh. Det är nog på detta sättet man tappar läsare. Men aja, ni får stå ut med brister i uppdateringarna ibland.
Jag har iaf hittat Sebbes förförra ägare & dom skulle kolla om dom hade filmer & bilder kvar! :) Dessutom ville dom gärna komma & hälsa på honom nån gång, & jag hoppas att det blir av. Hade varit väldigt kul att få veta mer om honom!
Imorrn så blir det gymnasiemässa i halmstad. Med massa olika skolor. Personligen är jag nog mest intresserad utav Plusgymnasiet & Ljud & bildskolan. Vi blir där hela dagen.
Imorrn blir det ev oxå att följa med Mathilda & kolla på en ponny vid namn .. Marco Polo. D-ponny, import från irland som står i frillesås tror jag. Dock får jag bara kanske följa med.. Stackars mig.
Ne, nu måste jag fixa mina hemska naglar & skriva en uppgift på hemtentan..

One more time, I'll say goodbye.

Tjolahopp muppar! :) Är på ganska gott humör måste jag säga.
Simmade de 60 längderna, 1500 meter förövrigt, på ca 35-40 min. Ganska bra flyt måste jag säga. Haha, fattar ni? Simma, flyt, haha älska min humor! Sebbe gick som en klocka idag, helt underbaring!
Har kollat i Sebbes pass idag, och jag tror att jag hittat hans förförra ägare på fb! Och det är hon som har tävlat & så med honom. Så jag har skickat ett meddelande & hoppas att det är hon & att hon har lite bilder & filmer på honom från hans tidigare år! Hade varit så sjukt kul att se Sebbe i sina glansdagar! :) Förövrigt va Sebbe visst född 1985 & inte 1983 som jag trodde, och i passet står han som svartskäck x)
Imorrn så ska jag & Sofie plugga massa efter skolan, tjohoo...

Wait there in the pouring rain.

Ja, idag tycker jag allt att jag har varit effektiv. Imorse "firade" vi farsdag för pappa. Kaffe på sängen & lite presenter. Plus att Emil har namnsdag idag. Mamma väckte iallafall tidigt, urgh. Fick käkat frukost & kom ut vid typ halv 10 / 10. Mockade & sakimakade. Vad man nu gör i stallet. Hehe. Bestämde mig för att gå in en sväng eftersom att en av jägarnas hundar sprang runt & skällde i skogen, nära där vi bor. & då ville jag inte ge mig ut på ridtur.. Väl inne skulle pappa laga lunch, & så gjorde han ingen till mig. Gaah. Så jag fick steka bacon själv, de va jobbigt.

Jag är grym på tårtor. Gjorde Emils namnsdagstårta. Den va god (a) och fettcool, fast chokladpuddingen som va på såg ut som bajs, hehe. Det kommer en bild, nån gång.

Jag har faktiskt varit duktig & skrivit på uppgifter på hemtentar idag oxå! Det är 7 frågar kvar & den ska lämnas in på måndag, inte imorron. Så jag ska skriva två frågor om dagen & renskriva på torsdag eller i helgen. Så det blir färdigt. Dessutom har jag skalat potatis idag & diskar kastruller. Duschat & nu ska jag måla naglarna. Hoho.

Imorrn är det klassikern i simning, 60 länger. Fast det säger antagligen inte er nått eftersom att ni inte vet hur långt en läng är ^^ en längd är 25 meter. Så imorrn ska det simmas 60x25 meter.. räkna själva ut hur långt det är. Efter sisådär 25 längder går det av sig självt.

Här bor jag!


Här bor jag då, och här följer en liten förklaring till alla prickar & inringade områden.

Den Röda pricken är boningshuset. Där bor jag ^^

Den stora Gula pricken är stallet där hästarna står & den lilla är växthuset.

Den Svarta pricken är ett fallfärdigt garage, f.d hönshus.

Den Rosa pricken är gästhus. Där brukar mormor bo.

Den Blå pricken är gödselstacken.

De två Lila prickarna är f.d svinstall. Används nu som förvaringsutrymme till en massa skit.

Okej, det va prickarna.
---
Det Röda området är paddocken. Jag tycker den är förliten men det är inte någon som vill göra nått åt det..

Det Blå området är den hagen där hästarna går typ året om. (Inte Sebbe för tillfället)

Det Svarta området är hage, kallad för skogshagen. Staketet är nere på massa ställen.

Det Lila området är hage (sommarhage). Inte använd på jättelänge & staketet är nere.

Det Orangea området är hage. Kallas för sjöhagen. Staketet är nere.

Det Gröna området är sandhage, full med klöver på sommaren.

Det Gråa området (syns inte så bra men under det gröna) är sandhage.

Det Vinröda området (syns inte så bra men under stallet) är sand/gräshage. Sebbe går där för tillfället bara för att han har hittat ett ställe att rymma på, men det har inte vi gjort..

Till sist, det Rosa området (syns inte så bra men en rund cirkel) är skrittmaskinen ♥

Oh, juste! Brevid det Orangea området har vi ju våran älskade sjö ♥

Funderar på att göra en rundtur på gården & filma den, skulle det va intressant? 8)

Var har ni tagit vägen?

Det blir bara färre & färre läsare var dag. Var tar ni vägen? Överger ni mig? Det är faktiskt inte snällt!
Idag har varit en bra dag tycker jag! Sovmorron imorse & slappt. Lite sms med Älsk, 2 månader idag faktiskt ♥ Mamma skjutsa till skolan. Sofie & jag tajmat perfekt och kom precis i tid, hehe. Kattis hade typ lite ryck på lästiden. Men aja, hon är nog ännu en utav de många lärarna som inte klara av vår klass.. Dom har inte rätta knycken! Ätbar lunch idag, spaghetti & köttfärsås. Spanskan va ganska slapp idag. Inget test eller liknande skit. Haha, sista två timmarna va både flumm som satan & jobb i datasalen med Eve-tönt :) De va kul, haha.
Hem tio minuter tidigare bara för att vi hade vikarie. Mamma hämta osså blev det matinköp. Tacos, cola & glass faktiskt. Triumf!
Sebbe är snabblearner. Han gjorde Yoga nästan helt själv idag, jag är stolt :) fast han "överanvänder" vacker hov för att han tror att han får godis om han gör så ^^'

Nån som ev skulle vara intresserad utav en rundtur på gården? (: kommer antagligen göra det varesig ni vill eller inte. Hoho.

Everytime she looks back.




Love is on fire, burnin' hot!

Ohyes.
Från början tänkte jag skriva ett någorlunda långt inlägg om dagen. Men det står stilla i skallen. Vi va på VB & käka lunch idag, pommes & hamburgare. Eve & jag kom igång bra med SO-sakimaken. Den blir nog bra. Sen photoshopade vi en bild som vi ska ha. Det ska se ut som en tidningsartikel.
Snart ska vi åka till Lübeck, & jag vill ha snö så vi kan tolka! :D Hemma alltså.

1 dag tills 2 månader! ♥
15 dagar till Lübeck.
30 dagar tills 3 månader! ♥
33 dagar tills Emma blir moppe,-byx-&straffmyndig!
40 dagar tills jullov!
43 dagar tills julafton!
50 dagar tills nytt år!

Bilder kommer.. inom kort!

I never meant to start a war.

Tror att jag ska börja ha texter ur låtar som rubriker. Det tål att tänkas på.
Frisk & iväg till skolan idag. Har faktiskt varit en väldigt kul dag med sjukt mke skratt! Dock var det synd om Älsk som gjorde moppeprovet två gånger & var 1 poäng ifrån både första & andra gången :( Men men, vi får hoppas att han klarar det nästa gång! ♥
Mamma & pappa tror inte på att varma mackor med ketchup, smör, vitlök, skinka & ost är gott.. dom har fel. Okej jag vet, det låter svinäckligt men det är faktiskt supergott! Sådetså. Ibland undrar man om det är jobbigt att mocka typ 3 gånger om året. Eftersom att jag har varit sjuk så har pappa mockat ena dagen & mamma igår. I hästarnas boxar låg det all mockning i ett hörne var. Wtf?! var min reaktion & jag avreagerade mig med att skrika & gorma på mina föräldrar som inte var där. Hehe. Dom gör det lixom max 3 gånger var / år. Jag gör det resten utav dagarna, och klagar & slarvar jag? Näh! Sur e vad jag blir.
Red Sebbe i paddocken, jag tror han kommer få bättre hull nu när han snart kommer börja bygga muskler, så då blir det bra. Nu är han väldigt tunn över kors & rygg. Men jag håller på & göder honom..
Nu tänker jag rådfråga Mathilda hon hur jag ska måla mina naglar, sen ska jag måla dom & kolla GW :)

bild från i somras.


Sjuk #2.

Sjuk & hemma idag med. Men imorgon ska jag iväg till skolan.

Sjuk.

Har vart hemma & sjuk idag. Gick upp vid 7. Mådde dåligt då men mamma tyckte jag skulle gå ut och släppa ut hästarna & se hur det kändes. Typ så fort jag står upp så blir jag yr & trött. Vid vid tjugo i 8 gick jag & la mig igen. Somna runt 8 och sov till halv 12. Mamma väkte mig & sa att hon behövde åka iväg en stund. Så vid 12 gick jag upp & käka forsta målet. Två rostade mackor & lite yougurt. Sen har jag typ legat i sängen, smsat, läst & lyssnat på musik resten utav dagen. Nu äter jag dagens andra mål, ost&skinkpaj med sallad. Och nu tänker jag titta på film för det dunkar i huvudet.

Ouch.

Jag har lite ont i min rygg. I mitt rum är det varm & jag är trött. Älsk åkte för ca 30 min sen ♥ Känner att detta blir ett sånt inlägg som jag brukar skriva när jag inte hinner blogga på vardagarna pga läxor. Men men, det får ni stå ut med för jag har faktiskt uppdaterat er en gång idag redan. Och jag ska blogga lite på EmMathildas oxå! Näst på tur står den, sen tandborstning & sen spanskaord. Kan dom hyfsat men behöver lite finslipning..

Choklad är gott&jag fryser om fötterna.

kärlek till låten.. ♥
Taylor Swift - Haunted (Acoustic)



Om en stund, typ när jag skrivit detta inlägget, så ska jag gå ut & rida. Just nu äter jag choklad, smular ner tangentbordet & fryser om mina fötter. Idag har jag inte gjort mycket mer än att gå upp vid 10, mocka & köra fyrhjuling. Det va fettskoj! Körde först i paddocken, men det går inte att gasa på spc mke där inne så jag körde i hästarnas hage. Sebbe lyfte inte ens på huvudet när jag gasade förbi honom och tutade samtidigt, hehe. Hastighetsmätaren funkar inte, så jag vet inte riktigt hur fort det gick. Men antagligen kändes det som om det gick fortare än vad det egentligen gjorde. Juste, jag har fotat frost & vattendroppar oxå! Vattendropps-bilderna blev bättre än frostbilderna tror jag. Och jag hittade en levande blåklocka o.O "Levande", hehe.
Om en stund, ca 1½ timme, så kommer älsk hit. Faktiskt 8 veckor idag ♥

Skulle säga oxå att jag kommer inte blogga spc mkt om hästarna på denna bloggen längre, bara lite i stil med "Red Sebbe i paddocken idag, gick super!" och liknande, men inte mer. Vill ni läsa mer utförliga inlägg om hästarna, kolla in HÄR! :)

Hästblogg.

Min & Mathildas hästblogg! :)
www.emmathildas.blogg.se, kika gärna in!

Dagen efter.

Jag är fortfarande lite tagen efter igår. Så idag har jag varit lite trött och hängig. Hade ont i huvudet när jag var ute i stallet och mockade. Sprang med Sebbe fram&tillbaka, mamma tyckte inte att han haltade längre. När jag var färdig i stallet så skulle jag ner till hagen och hämta Sebbe för en ridtur. Men det ville inte han. Där e som en stor 20 cm-djup damm i hagen, och han stod mitt i den. Och de enda gummistövlarna som finns i denna familjen ägs av pappa. Så det blev ingen ridning då. Istället skakade jag grenar för att få ner äpplen till Lorden från äppelträdet. Lyckades få ner två. Det första bara gav jag till honom. När han ätit typ 1/3 av det så fick jag honom att gå&springa efter mig, backa & snurra runt när jag gick från huvudet och mot bakdelen. Varje gång han gjorde rätt belönades han med en liten bit äpple, klappar&ord. När äpplet var slut så bara mös vi lite.

Eftersom att där har varit väldigt fint väder idag tänkte jag gå ut en sväng och fota nu när solen faktiskt var framme och det inte blåste så. När jag hade hämtat kameran inne så satte jag mig på altanen och gosade lite med katterna. Då lade sig Elvis i mitt knä, så jag tog lite närbilder på honom. Efter att tag så kände jag hur trött jag var och lade mig ner. Då la han sig på/mellan min arm och kroppen. Och Smulan la sig på mina revben. Sen bara låg vi där. Fast efter en stund blev det väldigt kallt om händerna. Mamma tog kort på oss, hehe.

Resten av dagen tillbringade jag inne. Och inne har jag inte gjort så mycket. Jag måste plugga på spanskan, suck. Sen borde jag göra kompleteringen på svenskan. Och spanska-recensionen på I rymden finns inga känslor. Aja, spanskaorden är det som måste göras i första hand.

Red Sebbe barbacka i paddocken. Han haltade inget och kändes fin. Efter endel sidvärtsrörelser, volter, halter&halvhalter i skritt sänkte han sig & gick riktigt bra i traven. Galopperade inget och red inte så länge eftersom att han stått i två dagar och endast skrittat lite i två dagar innan det. Tror att han behöver vila lite från sadel ett tag nu, så jag ska rida ett tag bara barbacka. Bättre på balansen och benmusklerna. Lite barbackahoppning skulle vara kul..

Bert, the best there ever was.

Ja, vad ska man säga? RIP Bert kanske.. Vår underbara katt. Han var nog mer som en människa i kattkropp än katt. Han visste precis vad han ville, & han hade ett så tydligt sätt att visa det på. Ville han gå ut, satte han sig vid dörren och kollade först på en. Sen kollade han på dörren & höll på så med blicken tills man öppnade för honom. Samma sak med kylskåpet och om han ville ha mat. När han var nöjd låg han i soffan. Sov eller bara låg där och iaktog allt som hände, samtidigt som han kurrade och ville bli klappad. Ibland låg han där hela dagen. Gick fram och tillbaka mellan soffan och tallriken med mat. Han hade en sån personlighet. Han var inte som något annat djur jag någonsin träffat. Dessutom hade han väldigt djupa ögon, bärnstensfärgade.

Denna kissen föddes en solig dag, eller klar natt kanske, i maj. Ensam kattunge var han och tjock blev han. Väldigt tjock. Han var social och älskade att leka. Men han gillade inte at bli tvättad, så där påminde han om vilken unge somhelst, och han försökte undkomma det. Men då blev han brutalt nerbrottad utav sin mamma.
Denna lilla kattungen var så go. Havsblåa ögon, fulla av bus&liv. Verkligen glimten i ögat. Sprang man före skuttade han efter. Så glad över att ha någon att leka med. Skuttandes genom gräset som gick över ryggen på honom var han det gulligaste man kunde tänka sig. Redan då hade han en enorm personlighet.

Bert har lltid varit den sammanhållande kraften. Han var inte som de andra och fräste&höll på. Han tog emot de nya, lekte, busade & höll ett öga på dom. Som en extramamma. Eller pappa kanske.

Den senaste tiden så märkte man väldigt tydligt om han blev sur. Då gav han sig iväg i några dagar. Det kunde var att han inte fick ligga i sin soffa, eller att man blev arg på honom för att han tagit en av småfåglarna. Han gav sig iväg några dagar och när han kom hem igen luktade han skog & mossa. Vem kunde ana att detta var sista gången han gav sig iväg på walk-about?

Idag hade han varit borta i 1 vecka & 5 dagar. Mamma & pappa har varit ute i skogen och ropat & letat efter honom flera gånger. Jag hittade honom liggandes på en höbal i stallet. Oj vad glad jag blev och jag nästan skrek "Bert!" Jag ropade lite på honom, men fortfarande låg han kvar på balen, så jag gick in & klappade på honom. Men fortfarande hade jag hästar & andra katter att fodra så jag fick fixa resten. Han hade fortfarande inte rört på sig när jag var färdig. Jag beslutade mig för att lyfta upp honom och bära in honom, eftersom att jag visste att alla skulle bli jätteglada över att se honom. När jag lyfte upp honom så insåg jag att hela hans bakdel var helt skev. Då började jag få lite panikkänslor, samtidigt som jag gick in med honom. Precis som jag trodde blev alla överlyckliga. Men snabbt insåg att vi att något var fel, väldigt fel. Han hade ont, var matt i pälsen & blicken. Pappa trodde att han blivit överkörd eller fastnat i något och därför fått höften ur led. För han gick de fem meterna från mattan vi lade ner honom på & hoppade upp på sin soffa och lade sig tillrätta. Trots att han hade ont & inte mådde bra så kurrade han när man klappade honom. Pappa tog med honom till vetrinären i kungsbacka där dom röntgade honom. Hemma gick vi runt och trodde&hoppades att allt skulle bli bra. Vi trodde att det inte var så farligt. Han hade ju trots allt gått till & hoppat upp på soffan. Plötsligt ringer pappa, & beskedet är att han kommer inte klara sig. Bäckenet är brutet enda in till leden. Visst, man kan operera. Men det skulle vara dyrt, han skulle vara tvungen att bo på djursjukhuset i flera veckor och sen hade det följt sjukgymnastik. Det är inte rättvist mot något djur att låta det gå igenom det.

Mamma berättade det för mig, hon sa att Bert kommer inte klara sig. Jag grät. Hon grät. Vi grät i varandras armar. Sen berättade hon för Emil. Jag satt på mitt rum med ansiktet i händerna och grät. Undrade varför livet var så grymt & orättvist. Varför Bert? Av alla djur, varför Bert? Denna underbara & speciella katt. Ni kanske tycker att jag överreagerar. Tänker "Det var bara en katt." Men isf får ni tycka det, för han va speciell.

Pappa kom hem med honom i en låda. Han låg i lådan. Han var inte vid liv. Det syntes. Det lös inte utav livsglädje om honom som det brukade. Gnistan var inte där, han var inte där. Nu var det bara ett tomt skal. Det var inte längre Bert. Emil & pappa byggde en låda. Vi lade han i lådan på en filt och alla tog ett sista farväl. Men det var inte samma sak, för han var inte där. Men att känna hans lena päls under fingrarna en sista gång framkallade ändå tårar. Det är faktiskt inte först nu i texten som tårarna börjar rinna, eller ögonen tåras iallafall. Mamma skrev Bert på locket och ritade ett hjärta runt. Sen begravde vi honom, sa Farväl Bert. Vi tände en lykta, lade på en sten på graven och la på mossa. Sen var det över.

Ni kanske undrar vad anledningen till skadan var? Det var iallafall inget av det vi trodde. Pappa är 99% säker på att han fastnade i en iller-fälla. För er som inte vet vad det är, så är det som en bur. I buren är det som en musfälla, fast mycket större. Därinne lägger man in en bit mat för att locka in illrarna. (Nu rinner mina tårar igen) Och när dom går in så smäller den igen och knäcker nacken & huvudet på dom. Dock är katter mycker snabbare än illrar, så därför slog den igen på hans bakdel. Sen sitter dom fast därinne tills någon kommer och öpnnar buren. Alltså kan han ha suttit fast där inne i flera dagar med ett brutet bäcken. Allt jag kan tänka på är hur jävla ont det måste ha gjort. Och vilka jävla idiotjävlar släpper bara ut honom sådär igen? Utan att kolla om han är skadad, vilket det syntes ganska tydligt att han var.

Katter är helt otroliga djur. Trots denna skadan så har han alltså gått hem, han visste att han skulle få hjälp från smärtan av oss. Dessutom var det som om han ville att vi skulle veta var han var & han inte längre led. Det är helt otroligt.. jag vet inte riktigt, men modigt kanske? Eller bara att det är otroligt räcker. Att dom har den tankeförmågan, & att han förmodligen älskade oss såpass mycket för att ge oss bekräftelse.

Bert var speciell, han är speciell & han kommer alltid vara speciell. Även om han inte finns kvar här. Nu vet vi iallafall att han inte lider. Han var en katt med större hjärta&personlighet än kropp, och jag är innerligt tacksam över att jag fått lära känna honom. (Mina tårar rinner för tredje gången under denna text) Varför han? Varför? Ja det är det nog ingen som kan ge något svar på. Men alla som kände honom visste hur fantastiskt underbar han var, och det är det som spelar roll. Hur vi minns honom.

S t o r e b r o r   B e r t .
Älskad då, nu & föralltid. ♥
* 27/5 2009 
5/11 2010


Spänning i vardagen.

Ja det kan man lugnt säga.
Idag har söta Julia varit här på plåtning. Det blev lite mer än 300 bilder. Det tog tid att kolla igenom och välja några. Men det är iaf gjort. Vi hade ganska kul när vi kollade igenom dom. Hehe. Ni kommer få reda på det en annan dag när jag laddar upp de två bilderna som säger mer än tusen ord typ xD

Okej, nu kommer vi till spänning i vardag-delen. Spänning, och hjärt&gråtattack, i vardagen är när det är mörkt ute. Den ena är i stallet och man går ner till hagen för att ropa på den andra. Man står och ropar&ropar. Men man hör inget. Ingen häst som kommer gåendes, ingen häst som kommer travandes, ingen häst som kommer galopperandes, ingen häst som gnäggar. Inte ens vinden hör man, bara ekot av sin röst. Man ser inget&hör inget. Då kommer paniken krypandes, så man lämnar grinden öppen ifall hästen skulle komma, och så rusar man in till pappa och säger "Sebbe kommer inte." Man går ut och kollar boxen, ingen häst. Pappa kommer ut och kör runt med sin traktor med helljuset påslaget i hela hagen. Ingen häst. Man storbölar och ropar helt panikslaget på sin häst. Tänker på allt som kan ha hänt. Den ligger drunknad i diket, står med ett brutet ben, ligger förblödd nånstanns. Inga trevliga tankar. Sakta tar man sig upp mot stallet för att ännu en gång kolla i stallet. Väl framme vid boxen kvider man till och en stor lättnad sprids i kroppen, för där står ens ponny och äter på sin kvällsmat. Lättnaden man känner då är.. otrolig.
Det, är spänning i vardagen.

Dagens ASGARV! xD

Jag seriöst dog när jag lyssnade på den! xD Kattens dagbok, så jävla klockren! xD (y)


So you think it's easy?


Svar på kommentar.

sen måste du göra ett videoinlägg
eller flera det får upp läsarna!!!

Svar:
Jag kommer inte göra något videoinlägg då jag varken vill eller får.

För kallt&blött för mitt bästa.

Det är aldelles väldigt för kallt och hemskt väder ute. Regnet har öst ner hela dagen, och blåsten har väll inte heller varit direkt att leka med. Upp vid 9 imorse, käka frukost sen ut till hästarna. Mamma verkade Sebbes hovar. Btw, så är han halt. Det suger. Han haltar i paddocken i trav. Både med vanlig&tränings-sadel. Imorrn så ska jag prova att rida honom barbacka, för att se om det är ev. tryck som gör att han haltar. Han har inga svullnader i benen och är inte varm. Dock har han en ganska så rejäl hovspricka i vänster fram. Det kan vara den som ställer till det.
Vid halv tre åkte jag till Mathilda. Jag hjälpte henne att mocka, sen fixade vi lite staket-sakimak. Jag blev blöt. Regnet rann ner för min regnjacka och ner på ridbyxorna. Klockren kommentar ändå:
Emma: Min rumpa läcker..
Mathilda: asgarv.
Efter endel frysande och klagande från min sida så gick vi in och jag fick bytt mina byxor, det var välbehövligt. Sen däcka jag nästan i deras fåtölj, hehe. Vi åkte till ridskolan efter en stund eftersom att Mathilda skulle rida lektion idag. Den var mke flum dit, dock kommer jag inte ihåg nått kul av det. Så är det alltid, man glömmer allt kul. Iallafall så gick det väll bra tyckte jag. Det såg väldigt bra ut. Dom tränade på att hålla jämn takt och att svänga. Före, efter&över hindren. Mina fötter typ.. dog. Skorna&strumporna vart blöta och converse med hål i är inte det bästa att försöka hålla värmen i. Fingrarna frös jag om så dom satt jag på i typ 50 min. Dom gjorde ont sen. När jag ställde mig upp kunde jag typ inte gå för att dom gjorde så ont. Det va lite smått jobbigt tycker jag allt. Jag fryser fortfarande lite om fötterna..

Pappa&jag planerade lite för hur mitt rum ska se ut förut. Det blev najs om vi ska göra så som vi tänke. Cool säng, himmelsäng till på köpet, större tv, egen bild som tapet, bäddsoffa så folk kan sova över osv. Mohaha! Mitt nya rum blir fett jävla grymt! Fast nu ska jag sova, för jag är trött. Eller ja, nästan sova. Först blir det en film.

Fler läsare.

Någon kommenterade att om jag vill ha fler besökare så behöver jag lägga ut fler bilder. Är det så? Visst, det kanske kan fixas nu på lovet. Problemet är att på vardagarna hinner jag inte då det känns som om vi alltid har fullt upp i skolan. Plus att jag har hästarna, jag hinner helt enkelt inte alltid med bilder på vardagarna. Men jag ska försöka lägga ut fler bilder om det är vad ni vill se. Mina fråga är nu oxå hur jag ska få fler besökare. Visst, man kan ju göra länkbyten, kommentera på stora bloggar så att någon klickar vidare in hit från den bloggen, men har ni något mer förslag? Vore väldigt bra då jag inte har några besökare alls nästan ibland, oftast.
Vad vill ni se bilder på?

Inspiration #1.


Gaah vad jag är trött!

Jag skulle kunna lägga mig rätt ner på golvet & sova. Så trött är jag. Ca 5½ timmes sömn inatt, det är inte tillräckligt. Vi hade typ Sawmaratonliknande sakimak. Vi kollade på 1:an, 2:an & nästan hela 3:an. Jag såg nog bara typ 1/3 av 3:an. Hehe. Bara för att jag var trött. Kom hem för typ 1 timme sen & har typ precis käkat. Så nu ska jag snart ut och mocka&rida. Hoppas jag piggnar till, för det är jobbigt att rida och hålla på att somna samtidigt. Man glider..

Tycker det det är extremt dåligt med besökare, & kommentarer. Hallå va! Nu får ni faktiskt ta och gaska upp er. Vad vill ni läsa? Bilder? Annat sakimak? Tell me!


RSS 2.0