Städat.

Hela eftermiddagen har gått åt till att städa mitt rum och min toa. Mamma höll på att få ett utbrott för att det var så stökigt, hehe ^^ Nu är älskling här och han vill att jag ska komma till honom, det är allt ni får idag ;)


Sätta fart.

Ouch jag har endel, läs: massor, att göra i eftermiddag. Suck. Nu ska jag gå ut och mocka. Sen ska hästarna fodras och jag ska försöka gå en sväng med Lorden. Efteråt så ska jag plugga spanska för det är prov imorron. Sen ska jag packa massa grejor för det är spexfoto imorron oxå, ni får se bilder imorron ;) Till sist måste jag dessutom duscha och gå och lägga mig i tid för imorse när jag vaknade var jag helt död. Att filma i 4 timmar suger musten ur en.. Haha massor med töntiga och överroliga bloopers, laddar kanske upp en sen när jag är iväg och gör nått annat typ duschar, äter, packar...

Mini-tävling!

Som jag skrev innan är vi i behov av ett riktigt bra namn till våran film,  nu tänkte jag dra igång en liten tävling! Den person som föreslår det bästa namnet kommer jag länka i varje inlägg under 2 dagar! (:

Filmen handlar då om ett mord på en flicka, S, och hur hennes kompis, M, sörjer och till slut tar sitt liv för att hon inte orkar leva utan sin bästa kompis. S dör i början av filmen när dom är ute i skogen tillsammans och M hittar henne när det redan är försent. Sedan får man följa M fram tills att hon tar sitt liv, där hon försöker leva, bryter ihop, skadar sig själv och upplever minnen av S. I slutet sörjer den tredje vännen E vid deras gravar. Hon vänder sig om, ser mördaren och skriker. Sen blir det svart och eftertexterna rullar in.

Så skriv förslag nu så att det ryker om tangenterna! :)

Nema bilder.

Kom tyvär inte ut när jag trodde jag skulle så det var ingen sol och då blir det inga kul bilder, så jag skippade det. Ni får helt enkelt vänta, tills typ torsdag ^^ För imorron är det Dag 1 på inspelningen till vår film, hehe ;) Vi är förresten i väldigt behov av ett namn till vår film.. hm.


Igår så..

..utnyttjade jag solen så mycket jag kunde! Dvs inget bloggande. Fodrade och borstade på hästarna på morgonen eftersom att dom gick första natten ute för iår :) Sen så låg jag och solade och läste i tre timmar, mhm! Till sist så åkte jag en sväng med kompisar till Björkholmen och hade trevligt :) Underbart att sitta på en klippa vid sjön när solen är påväg ner, det är precis lagom varmt omgiven med pojkvän och kompisar. Helt awesome faktiskt!

Nu så ska jag göra lite äcklig spanska, sen ska jag gå ut på en promenix med min bus-Lordis! Tar med mig klumpen så kanske ni kan få lite nya fina bilder med grön bakgrund :) Fotar nog lite macro och natur när jag ändå är igång oxå ;)
Sebbe är fortfarande halt :(


Dag med älsklingen! ♥

Har spenderat största delen av dagen med min älskling! Först var vi en sväng nere vid sjön och tog några bilder. Sen så åt vi glass och mös. Efter en stund snodde jag hans pengar och sprang iväg, fast han hann ikapp mig.. Bara för att älskling är ruskigt snabb. Så vi låg på gräsmattan och brottades en stund, haha! ♥ 
Sen så har vi kört fyrhjuling oxå, trevligt :)

Supermysig dag med älskling i solen, mums! ♥
 

Glad Påsk!

Mm, varmt och skönt ute :) Har varit ute en sväng och åkt moppe med Sofie och Anders. Sen köpte vi glass och sen körde Sofie hem mig igen. Om en stund så kommer älskling hit och då blir det påskmys med grillat och kladdkaka, yummie! Nu kom han, hehe ;)


Skruttponnie, ♥ #3.




Grönt, inte grått!

Tjoo! Skogen is turning grön! Älska min engelska haha! Massa ljusgröna knoppar på träder, åh vad det gör mig lycklig. Vårkänslor :} Satt ute i solen igår så nu har jag fått fräknar i fejset, inte säker på om det är bra eller dåligt, haha xd Håller ni inte med om att jag verkar ganska glad idag, känner mig lite väl munter. Somsagt, vårkänslorna som spökar ;)

Jag hoppas att Sebbe är helt okej idag för då ska jag rida lite i paddocken och jag tänker tvinga någon att fota mig! För jag behöver bilder till nya headern.. Mamma sa precis att det kan hon (y) Så håll tummarna för nya ridbilder! Tror att dom senaste ridbilderna på mig och Sebbe är från typ.. september eller nått.

Förhandsvisning på close-up bild på Lorden som det kommer upp fler av, även på Sebbe!


Sebbe 22 April.

Vila.

The old man, ♥ #2.




Myser i solen.

Sitter ute på altanen och njuter av solen :) Dock är det svårt att se skärmen för att solen skiner.. Ska försöka börja pilla lite med designen, tycker att den är så kall och vintrig och headern är bara ful.

Later today så ska jag och pappa sätt upp nytt staket och riva det gamla till paddocken. Äntligen är det enda rätta ordet.

Skruttponnie, ♥ #2.




Sebbe 21 April.

Skrittade en tur på långa tyglar, ca 40 minuter.

Sebbe 20 April.

Vila pga hälta.

The old man, ♥




Hejsi.

Älskling har sovit över från igår tills idag. Och igår på gekås var helt awesome! Haha vad roligt det va! :) Några utdrag från det roligaste:
"Tvärnit." HAHAHA!
"Nej, inte tantavdelningen." HAHAHA!
"Tystnaden som uppstår när Izabelle säger att hon tänkte köpa något som är fult." HAHAHA!
"Kolla transan.." HAHAHA!


Huvudvärk.

Usch va. Jag har huvudvärk, ont i ryggen, ont i halsen och är trött. Men men, jag har saker jag måste göra så det är bara att bita ihop. Har iallafall vilat lite nu på förmiddan så snart ska jag gå ut och mocka. Ev rida om ponnu inte är halt. Sen bär det av till gekås med Mathilda och Izabelle, som jag förövrigt aldrig har träffat, höhö :)

sötnos ♥


Skruttponnie, ♥




Sebbe 18 & 19 April.

Vila, pga hälta.

Superhärligt!

5 timmar spenderade jag ute med stallgöra, hästar och lite annat ;) Städat lite i stallet, sopat och grejat. Harvade skrittmaskinen med hjälp av lillebror. Borstade ponnubusarna så att dom fick tappat lite hår. Sen försökte jag ta lite porträtt på dom, en och en. Men Sebbe är dötråkig att fota, han står mest och sover eller blänger på mig. Fast ibland så la han fram öronen, happyface, och va jättesöt :) Lorden är glad och dösöt på bilderna, men han är mest intresserad av att försöka smita bort till stallet istället..

Tog dessutom Lorden med mig på en tur. Jag tog cykeln och sen tog jag honm som hanshäst. Han går mycket lugnade i bara grimma än när vi tränsar upp honom. Det ska jag komma ihåg tills nästa gång, typ på torsdag. Ska gå ut och gå med honom ca varannan till var tredje dag framöver. Han blir så glad över att få komma ut och så slipper han bara stå i hagen hela tiden och göra inget.

Smakprov från dagens bilder! :)


Det är underbart väder..

..och jag sitter fortfarande inne. Fy Emma.. Jag hoppas på att Sebbe inte är haltis idag, jag vill rida :( Men men. Tar med mig klumpen ut, så får vi se vad som händer. Ska nog ta en promenad men Lordisen. Osså ska jag försöka borsta bort typ ett ton päls från Sebbe, och ett halvt ton från Lorden. Sebbe är rakad och ändå har han mer päls att fälla än Lorden. Jag skojar inte, Sebbes päls är typ 10 cm.

Home with my homies.

Grym dag med mina freaks i stan! Först gjorde vi det som skulle göras, sen så tog vi och fikade. Glass i den varma vårsolen! :) Sen skyndade vi oss iväg för att ta ett tåg hem och köpa dricka. Kände mig lite nyttig faktiskt, valde bort colan mot vatten höhö.

Innan vi tog oss hem till mig igen så gick vi en sväng med Mathildas lilla skitponnu och käkade pannkakor :}
Cykla hem var jobbigt.. men det behövdes. Jag behöver träna.. kanske dags att börja jogga eller nått?

Fräs = Fatso.




Staden.

Sofie missade bussen, igen, men det gör inget! För tack vara det så hann Mathilda med oxå så det blir en mysig eftermiddag inne i stan, awesome shit! Om 5 minuter ska jag cykla, men först borsta tänderna.


Frukost, check.

Frukosten är nu avklarad. Ska snart bege mig ut till stallet och min lilla Haltis och Friskis, hehe ;) Ska se om han haltar idag, gör han inte det så rider jag nog en sväng.
Sen så åker jag ev och möter upp lilla Sofie.

Solsken på marken.




Sebbe 17 April.

Skrittade ut en tur innan men när jag skulle trava honom så var han halt på vänster fram :( han varken haltade eller ens markerade i skritten så mamma tyckte jag kunde skritta vidare men inte trava.

Troligtvis så är han öm i vänster fram efter stenen som fastnade igår. Pågrund av det så han han antagligen överbelastat höger fram, så det är svullet på det benet. Men han haltar fortfarande på vänster, men svullen på höger. Lagt på MSM på svullnaden och på stället där stenen satt så får vi hoppas att det går över.. ponnyskrutt ♥

Positivt och ännu ett vårtecken är att han börjar sätta sommarpäls! :) Do you see the dark spots? :D 
Han blir så snygg på sommaren! bortsett från bullmagen..



Sebbe 16 April.

Skritt barbacka, 30 minuter.

Fastnade sten i hoven, haltade i traven efter att jag tagit bort den.

Sebbe 15 April.

Klättring, skritt och trav 40 minuter.

Fotat.

Har fotat endel idag och ska dela upp det i flera inlägg som kommer upp ikväll, imorron och ev i övermorron. Beror på hur många inlägg med bilder det blir. Sen så kommer lite annat smått och gott. Men först så ska jag ta en dusch och fixa något mumsigt att tjocka i mig, typ vaniljglass med chokladsås, maränger och banan.. mhmm.


Kvällstur..

.. brb.

Stallet all day long?

Mjo, kanske det.
Först på dagens lista står Släppa ut hästar och mocka, sen så får vi se vad som mer händer. Ska rida också, minst 1 timme har jag bestämt eftersom att jag nästan aldrig rider längre än 45 minuter. Paddocken hade jag tänkt harva så att den torkar upp fortare. Lite av dagens sysslor. Ska nog rycka upp mig lite med fotograferingen och ta lite porträtt på Lorden oxå! :)

Undrar om nån skulle vara intresserad av att jag tog lite bilder på ponnyplankan och berättar lite om den? Vad den är gjord av, varför man har den och så? :)

Najs.

Jag skulle vilja säga att det är ganska awesome med halvdag, sista dagen innan lovet 8)
Fast nu ska jag släppa ut hästar och mocka, sen köra lillebror till bussen, sen ska jag mocka lite till.

Sebbe 14 April.

Skritt och trav, klättring, 45 minuter med Abbot Davies.

Skänkelvikningar i trav = så jävla fina! ♥


Sunshine and a blue blue sky!

Helt underbart väder måste jag säga! :) Efter några dagars skitväder. Ska äta upp min macka och sen skynda mig ut för att mocka och en ridtur. Senare åker jag en tur till LBS på öppet hus.

Sebbe 13 April.

Red med ponnyplankan idag, ca 45 minuter, och det kändes väldigt bra faktiskt! Bortsett från att är inte är några kåpor över spännena på lädren, så dom trycker och gör lite ont.
Skrittade och travade. Klättrade upp och ner och red svängar runt träden i skogen. Gjorde lite skänkelvikningar och så ute på grusvägarna och fy fasen vad fin han va!

Hem, äta, mocka, rida.

Hemma efter jobbig skoldag. Har sån sjuk träningsvärk att jag trodde jag skulle dö imorse :( Och bättre blir det inte av att den hänger kvar, buhu :( Har skrivit NP i engelska idag, vetti tusan asså. Kändes varken bra eller dåligt. Det man skulle skriva om vart ju helt cp.
Rider nog Sebbe med  träningssadel eller ponnyplanka idag. Kommer inte kunna stå upp i uppförsbackarna med denna förjävliga träningsvärk annars.

Sebbe 12 April.

Vila.

Tacotime yesterday.




7 månader ♥

7 fucking awesome månader med det finaste Gud skapat!
Jag älskar dig! ♥


1 mil.

Tja, idag har jag sprungit/gått i rask takt en mil. Det var jobbigt och jag har ont i mina ben. Dessutom är jag dötrött. Nyss har jag ätit tacos, samtidigt som jag suttit och kollat Harry Potter och Hemligheternas kammare, det gör jag fortfarande. Ska kolla klart på det innan jag går ut, i skitvädret.

Ponnyhack?

Jag är sugen på att införskaffa ett ponnyhack. Tror att Sebbe skulle funka bra på det och då behöver jag ju inte alltid rida med bettet :) Har man en lydig och uppmärksam häst så funkar den lika bra på hack som med bett. Ponnyhacket är ju oxå det mildaste.

Någon som har erfarenhet av det och isåfall, hur tycker du att det är att rida med? :)


Hoppas, hoppas, hoppas!

Åh vad jag hoppas! :D Höhö and i won't tell you.
Tja, jag hoppas på en grej. Hoppas på det så jag blir hellt sprallig av att tänka på det, hehe. Men jag tänker inte avslöja det förens nått är bestämt! Så håll utkik... ;)


Sebbe 11 April.

Red den såkallade "åttan" idag. Det är två ridvägar som tillsammans bildar en, ojämn, åtta. Rider man bra en av rundorna brukar jag kalla dom för den första och andra fyran ;)

Rider man den vägen så blir det en heldel backar, tre långa, och en av dom är i skogen så där är det verkligen klättring som gäller, inte bara "uppför backen". Hela turen tog ca 40 minuter och i början så vart han helt skänkeldöd och lyssande inte alls utan ville helst vända hemåt. Gjorde lite övergångar till trav för då brukar han börja lyssna, vilket han också gjorde sen. Gjorde endel skänkelvikningar där han kändes superfin! :) Men som sagt, hans kondis är inge vidare och det kommer at ett tag att jobba upp den. Men det är så det är med gamla hästar.

Hata, hata, hata spanska.

Visst har jag väll uttryckt mitt hat mot spanskan ett X antal gånger, eller hur? Tja, nu får ni lite till av det.
Ska skriva klart ett superväldigt jobbigt arbete tills imorron, grr. Nya ord, och alla verb i texten ska skrivas upp, skrivas i grudform och sen översättas. Jag ska ha översättning och sammanfattning, på två texter. Översättningen är redan klar, men ändå.


Sebbe 10 April.

Skrittade runt och red lite oseriöst i repgrimma i typ.. 10 minuter. Anders skrittade lite oxå, hihi! ;)

Trötter.

Vaknade imorse hos älskling. Vi åt lite och kollade på barnprogram ^^ Vi åkte till mig vid 10 sen mockade jag och sen kom Mathilda. Vi har burit plankor, slängt halm, sopat damm och haft riktigt trevligt. Trots att det dammade något extremt och att det va en äcklig kombination med tryckade värme som man inte är van vid. Nu är det iallafall tomt och rent på rännet! :)

Har nyss duschat, kunde känna dammet i hårbottnen.. Fräscht, javet.

Sebbe 9 April.

Skritt och lite trav, 40 minuter med Abbot Davies.
Klättrade och gjorde lite skänkelvikningar.

Sebbe typ "sprätter" när man är ute och rider. Han rycker till för ingenting lixom. Sen är han plötsligt rädd för saker som han aldrig reagerat på innan. Tt.ex traktorer, porlande vatten osv. Jag funderar på om han börjar se dåligt :(

www.dåligbildmensöthest.se


Snart.

Om en stund så ska jag åka hem från älsklingen. När jag kommer hem ska jag ut till hästarna och mocka och rida. Kanske tar några bilde ri det fina vädret, om jag hinner. För ikväll så åker jag tillbaka till älskling för han ska ha typ kalas. Så det blir till och träffa lite av hans släkt och så :) Har iallafall min dator här hos honom, så dte kommer ingen mer update idag förens ikväll när jag är tillbaka hemma här!


Lite hår.

Visst önskar ni att er ponny hade lika mycket hår som min ponnu? ;)



Sebbe 8 April.

Skritt 30 min, med Abbot davies.

Red ut i det supergoa vädret! Skrittade bara och klättrade lite. Gjorde några skänekvikningar, lite ökningar och nån minskning.


Hos älskling!

Jag sitter hos älskling och tittar på Talang :) Vi har ätit tacos, gotti! Sen ska vi se resten på Remember Me, för jag fick inte se klart på den bara för att han tvunget skulle se på Talang... Sen ska jag äta Ben&Jerry! (y)

Kommer inga bilder på Sebbe idag, för internet är så segt så det laddar inte.

Asså,

Jag är verkligen ledsen att där inte kommer några somhelst nya bilder över huvud taget just nu.
Kan bara rida ut, alltså inte i paddock, på fält eller andra sk. öppna ytor, har ingen som vill fota (eller ja, det finns säkert nån som vill men det är svårt att tajma..) och min ponny är såhäääääääär tråkig att ta kort på, inte lika mycket när man rider och får honom att arbeta, men annars. Han avskyr att bli fotograferad. Han är sur, vänder bort huvudet, blänger på mig och ser allmänt uttråkad ut, suck. Menmen, får la försöka få med nån ut som kan ta lite bilder när vi klättrar i backar och så då.. Det får nog bli Mathilda! :)

Ett av Mathildas.. verk 8)


På min egna fotofront ligger det till så att jag har zero inspiration nu. Ska försöka ta tag i det och fota på påsklovet! Snor nog eventuellt Sofie för en shooting med henne osså Mathilda och Fontanna till en annan :) Dessutom blir det nog lite djur-i-naturen fotografering. Har blivit väldigt sugen på att fota fåglar på sistonne...

Sebbe 7 April.

Vila.

Borstade honom grundligt. Klippte bort tovor i pälsen, borstade igenom lugg och man, borstade bort massor av hår och borstade hans låånga hår som han har på benen. Jag överdriver inte om jag säger att det är 15 cm långt. Jag tog bilder och dom ska jag ladda upp imorron, hedersord!


Sebbe, 6 April.

Skrittade 45 minuter, med Abbot davies.

Eller ja, det var meningen att vi skulle skritta, men först var han helt döv för skänklarna, så då fick jag driva på han i några travsteg och sen sakta av för att få honom lite uppmärksam. Sen så han han blivit döfjantig, jag vet inte varför? Porlade lite vatten, eller mer rann. Lät iallafall konstigt. Första gången tittade han bara lite på det men på vägen hem så tvärstannade han, tittade på det och gjorde två sånna jättehögljuda utandningar, haha så söt :') Fast sen trava han iväg och småtaktade lite en bit. Gjorde några halter och ryggade honom en gång så han lugnade sig.

Förövrigt gick det bra, gjorde lite skänkelvikningar, ökningar, slutor och så. Han va lite döv för hjälperna idag, men har inte blivit så mycket markarbete det senaste éftersom att först red jag mest och tränade muskler och kondis i backar och sen blev han halt. Nu ska vi få lite variation på det iallafall. En bra start vore om det slutade regna hela tiden så att paddocken kunde torka upp.

Vår 2010.


Nattmat.

Jag och Sofie har gjort läxa ikväll. Som pluggmat hade vi kladdkaka med vispad grädde och hallon, mums! Hoppas det finns lite kvar till mig nu, som nattmat 8)

Regnet stod nästan som spön i backen innan så vi tog in hästarna vid kvart över 4, så fick dom stå i gången medan vi mockade. Det uppskattades inte utan dom hade helst velat få sin mat och bli kvitt sina täcken direkt. Men så fukar det inte riktigt.

Jag ska verkligen försöka att bli bättre på att uppdatera! Men ja, känns som om vi har haft typ ett on med inlämningar, prov och läxor nu det senaste. Och jag tror inte direkt att det kommer bli mindre den närmsta tiden.. suck. Får försöka göra tidsinställt på helgerna. Snart e det iallafall lov och då ska jag försöka uppdatera så bra jag bara kan. Flera inlägg om dagen, onödiga som mindra onödiga, höhö.

Godnatt.

Lights out.

Thoughts.

Sitter här, med en jobbig känsla som infinner sig varje dag och fryser om fötterna. Kan inte förklara känslan men den är inte trevlig och får mig att bli nere. Tappar orken att göra något över huvudtaget. Skulle helst vilja lägga mig nånstanns och kurra ihop mig till en boll och fötränga den äckliga känslan som jag inte kan göra något åt.

Jag sitter varje dag, kikar på bloggar, faceboook och annat. Tittar på bilder där dom rider med ordentlig utrustning, lagom stora hästar och dom åker iväg och tränar. Att titta på dessa bilder, och läsa texter om detta gör mig så sjukt depp så jag vet inte vad. Jag tänker, täker att varför är inte detta jag? Varför har inte jag en häst som jag åtmindstone inte är för stor för? Varför kan jag inte nångång få åka iväg och träna? Varför är det så orrättvist? Men egentligen är det inte det, orättvist. Jag har haft häst sen innan jag kunde gå. Mamma kan hästar, pappa kan hästar. Jag har två stycken. Jag har dom hemma. Egentligen är jag lyckligt lottad. Det finns hur många som helst som drömmer om det jag har. Och ändå så är jag inte nöjd. Vad är det för fel på mig?

Saker och ting börjar komma ikapp mig. Jag är minst 15 cm för lång för Sebbe. Båda två är gammla och Sebbe orkar inte som han gjorde innan. Just nu är han halt. Han har inte varit dålig på lite mer än ett år och att han nu är halt igen gör det inte lättare. Det må vara så att han bara har sparkat sig och blir bättre varje dag, men ändå. Han är fortfarande halt.

Ibland känns det pinsamt när jag möter folk när jag är ute och rider. Jag menar, om jag hade sett någon som var lika förstor på en annan ponny som jag är på Sebbe, vad hade jag tänkt? "Köp en ny innan fötterna nuddar marken!" eller "Stackars häst!"? Som sagt, det är en jobbig känsla. Jag tycker synd om mig själv. För vad? Ingenting. Jag har det sjukt bra. Detta är bara nått jobbigt som kommer ikapp mig, mer och mer för varje dag och jag kan inte gör något åt känslan.
Det suger.


Kladdiskakis.

Jag har nyss ställt in en kladdkaka i ugnen. Vi har gäster, och sen ska vi iväg till Halmstad. Vi ska kolla på en orkester som spelar Beatles-låtar, typ. Så medan kakan gräddas ska jag fixa i ordning mig, sharrå.

Vi hade iallafall.. eller nä förresten.

Mulet och tråkigt ute idag, men inte sådär jättekallt. Men varför bryr jag mig om vädret egentligen. Jag kan ju ändå inte rida. Tror iallafall att Sebbe är på bättringsvägen för han markerade ännu mindre än i igår, vilket är ett stort plus i min ganska tråkiga vardag! :) Han får iallafall stå idag med, så att han blir helt frisk. Vill inte skritta även om det är i traven han haltar. Nu tar jag och ger mig av ut för att mocka. Sen tror jag att jag ska plugga, kommer antagligen inte göra det men ändå. Ikväll kommer min älskling hit och då blir det mys! :)

RSS 2.0