Emil och Sebbe #5.



07.08

Sista morronen i ensamhet, höhö. Ikväll kommer mamma och pappa hem och då är allting back to normal.
Börjar två timmar senare idag än vad som står på schemat. Vår lärare på första lektionen skulle bort och eftersom att hon skulle börja gå igenom.. kursplanen typ(?) så ville hon inte ta in nån annan lärare. Så idag börjar vi 10.20 istället för 8.20 (y) Hade vi börjat tidigt hade jag antagligen stressat runt som en idiot nu 8)

Nej nu ska jag ut och mocka, sen in fixa mig, köra lillebror (som sitter på sitt rum och sjunger falskt? o.O) till en kompis och sen ta tåget.
peace out

Tjo fokes!

LBS är ju bara för underbart, vi fick sluta typ.. 2 timmar tidigare idag! (y) Fast det var typ för att dom skulle ha nått möte och få papper av rektorerna på våra gamla skolor. Chill iallafall, så nu är jag hemma, två timmar för tidigt och har precis käkat så jag ska ge mig på köket. Det behövs verkligen.. Sen ska jag nog skritta en sväng på Wincent.
peace out

loved you once, love you still, always have, always will.




Tjoho..

Det omöjliga, trodde vi, hände. Vi har fått en lärare som är värre än Catrina :( Jag menar, hur fan lyckas man?! Ingen i klassen tycker om henne. Hon bryter på tyska så man hör typ inte vad hon säger, hon tvingar en att gå fram och skriva på tavlan istället för att berätta vad man gör fel och håller oss 5 minuter för länge så att vissa nästan missar bussen. Till på köpet så skulle hon hålla oss 2 minuter för länge för att vi kom 2 minuter för sent, men vafan? Vi väntade på henne, hon ju för tusan sent! Och till på köpet fick så fick vi hemläxa för att vi inte hann med alla talen muntligt, när vi påpekade att "Vi slutade för 5 minuter sen". Tre fkn tal han vi inte med. Gosh vad sur jag blir. Undra om man får byta lärare om verkligen ingen i hela klassen tycker om henne?

Aja, enough of the bad. Känns gött att ha stallet nästan klart, så snart drar jag mig ut och gör klart det sista, sen ska jag rida söteW! Ska ändra avståndet lite så att jag kan trava kavalettin och så ska jag plocka fram ett hinder och lägga det lågt och så ska vi skutta det ett par gånger! :)

Emil och Sebbe #4.





Det luktar bullar........................................

JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR, för det luktar kanelbullar överallt och jag vill ha en men det får jag inte :( buhuhuhu. Jag får nöja mig med ett äpple. DET SUGER!


Älska vädret!

NAAT. Ibland regnar det, ibland blåser det och ibland både regnar och blåser det. Jag är sjukt (o)taggad på att köra till tåget.. Hoppas det är uppehåll den lilla stunden det tar att köra.

Har varit rätt effektiv tycker jag allt. Fodrat, släppt ut, kört lillebror till skolan, mockat och gjort klart nästan allt i stallet och fixat mig. Kvar innan jag åker är bara att käka übertidig lunch eftersom att jag måste ta 11-tåget och vi får ingen lunch i skolan idag. I eftermiddag ska jag rida Wincent, får se hur det går i en vattendränkt paddock med tanke på att han inte gillade vattenpölarna?

Dutti hest.

Måste säga att man kan inte alltid tro att Wincent bara är 4 år. Idag blåste det nästan storm med jämna mellanrum, och han bryr sig inte? Bryr sig inte om grenar som far runt, preseningar osv. Missförstå mig rätt, jag tycker det är otroligt bra att han inte bryr sig om det, men jag blir lite överraskad bara ;) Han brydde sig inte heller speciellt mycket när det efter ridpasset började mullra och ha sig. Han kollade lite ut genom dörren samtidigt som han tugga upp maten han hade i munnen. Han blir nog lite säkrare för var dag skulle jag vilja säga. Dessutom litar han på mig och respekterar mig på ett annat sätt nu, vilket känns superskönt! :)

Gjorde det vanliga idag när jag red. Aktiverar honom mycket i både skritt och trav så han inte blir uttråkad och varvar det med kavaletti i skritt. Provade i trav oxå två gånger men det var lite för tajt för att han skulle få plats även om han verkligen måste länga på stegen när vi skrittar över. När vi galopperar så gör vi det bara runt fyrkanten. Först och främst för att det går för fort för att svänga, och det känns onödigt när han inte riktigt har koll på benen i snävare svängar som det blir i vår paddock eftersom att den är såpass liten. Han är dessutom mycket lättare i vänster varv då han gått på banan och då rider man i vänster varv. Det är inte så att man måste bryta av femtioelva gånger från vänster galopp och göra om det, men den är lite svårare att båda fatta och hålla igång. Galoppen är det vi kommer behöva jobba mest med. Men han är ju somsagt ung, och vi har inte bråttom!

Ska försöka få med mig någon som kan fota och filma när jag rider honom, så blir det lite roligare! :)

Ett minne #3.

Underbart minne, när Zorro sprang snabbare än Nhotos på galoppbanan ♥ Töntigt kanske ni tycker, eftersom att det inte är min häst osv, men det var så sjukt roligt!

Emma och jag var näst sist iväg. Vi skrittade ett par meter innan vi började trava. Båda hästarna var skittaggade och försökte smyga på i galopp fleraflera gånger, haha. När vi kom fram till strax innan den långa uppförsbacken där man skulle börja galoppera, så kollade vi så att båda hon och jag vart beredda. Sen vart det bara att hålla i sig!

Zorro, som vart så taggad så han nästan skakade, sköt på som f-a-n, hade jag inte hållt i manen hade jag nog ramlat av x) Jag kollade till höger på Emma som typ satt, stog, med gapande mun på Nhotos och bara "VAA!?!" Jag började nästan asgarva då xd Vände mig framåt och typ gnuggade honom framåt med hjälp av händerna och hejade på allt vad jag kunde med rösten, det lät nog inte riktigt klokt... Väl upp på "toppen" så låg jag fortfarande först, ni kan se på mitt smajl på bilderna hur glad jag var! 8)










Förövrigt så är Nhotos den snabbaste av ridlägerhästarna, fast nu är jag inte så säker längre..

Hallåh vah.

Min älskling åkte nyss, och vi har haft det jättemysigt! Men det har vi alltid ;) Hästarna är ute och vädret är lite... random? Ösregnade typ all morning, sen så vart det bara molnigt, sen jättesol och nu kommer massa mörka moln tillbaka? Aja, oavsett väder ska jag rida Wincent idag, exept om det åskar. Ska även städa nedervåningen. Diska, torka av och damsuga. Javet, jag är så duktig så.

Ska även hinna med att blogga tidsinställda! Vad vill ni läsa om/se? Outfits, bilder (vad för bilder?), åsikter, hiss och diss, minnen mm? Nu är det er chans att vara med och bestämma vad ni vill se här på bloggen!

WW #1.


Åska.

Det har helt seriöst åskat nonstop hela dagen. Mullrar till ganska så ordentlig med jämna mellanrum, så jag chansar och har internet igång nu och slänger in ett litet inlägg.

Eftersom att vädret varit som det varit, är, så har jag inte ridit än och tänker nog inte göra det heller. Med tanke på att W är såpass ung så vet jag inte hur han reagerar på mullret. Dock verkar han inte bry sig ute i hagen, men det kanske blir anorlunda när man rider, vad vet jag? Dessutom så öser regnet ner och har gjort större delen av dagen, så jag säger nog nej tack till en ridtur ute idag. Tror inte W skulle uppskatta det så värst mycket han heller. Blir antagligen VTK idag, Väldigt Tidig Kväll, så blir hästarna glada.

Jag har städat mitt rum lite, och försökte röja lite på nedervåningen, det behövs. Ser alltid ut som ett bombnerslag när mapa inte är hemma och farbror bor med oss, haha! Han har vart iväg all day, och när han kommer hem så vankas räkor, godis och mys med min älskling! ♥ Kan det blir så mycket bättre än så eller?


Up with the rooster!

Tja, det låter nog bättre på svenska.. Uppe med tuppen. Hursomhelst så gick jag upp för lite drygt en timme sedan och fodrade, så nu ska jag aldelles strax gå och släppa ut hestarna och mocka. Senare idag ska jag rida Wincent en sväng. Ute eller "inne" beror lite på väder och så. Blåser lite nu och tilltar det så skippar jag att rida ut och hittar på nått i paddocken. Kanske ställer fram ett hinder på 40/50 cm och skuttar lite?

Ikväll kommer älskling hit! Men ska försöka uppdatera under dagen och även göra tidsinställda tills ikväll och även nu i veckan så ni slipper vara utan uppdatering! :)

Tappat en sko.

Wincent hade tappat en av sina skor idag. Var inte säker på om jag kunde rida ändå och velade lite innan jag bestämda mig för att rida ett lätt pass, men skritt och lite trav bara. Det kändes bra och sen skrittade vi ut en sväng. Han var rätt så fjollig idag, gick och gnäggade efter dom andra ända tills vi vände och sen ville han småtrava hela vägen hem, söten!

För en stund, typ 20 minuter sen, så var jag ute och plockade av den andra skon. Mina första avplockning i hela mitt liv! Det var ganska svårt eftersom att man måste först slå på sömmen där den sticker ut på framsidan hoven så att den blir rak, annars skadar man hoven när man drar ut den. Sen skulle man dra ur sömmen neråt, mot tån alltså så att sömmen böjde sig typ.

Först ville Wincent inte riktigt vara med. Drog bara åt sig benet så fort jag försökte hålla det med mina ben. Sen höll jag imot en gång när han drog och sen så stod han still utan några större problem. Han är otroligt klok den hästen! Tog en stund att banka till alla sömmarna, sen jag jag inte på att alla vara tillräckligt raka för två kom jag inte åt att slå på ordentligt. Sen så höll jag i W's hov och farbror drog ut sömmen. W va helt cool och stod helt stilla hela tiden, försökte inte rycka åt sig benet en enda gång på alla sex sömmarna vi drog ut! Duktig hest ♥ 



Chill vafan.

Kärlek på vårat schema! Typ hälften av alla lektionerna är ju sådant som man vill gå på, alltså sånt som har med inriktningen att göra. Resten är två engelska, två matte, två samhällskunskap, två svenska och en idrott. Resten är medieproduktion, digitalt skapande och medier, samhälle och kommunikation. Dessutom börjar vi 12.40 på måndagar och har två lektioner, och på fredagar slutar vi 11.10 efter att ha hafr två lektioner, underbart? ohja! Kärlek på schemat! ♥

Nu ska jag gå ut och göra klart i stallet, mockade imorse. Sen ska jag rida söteWincent. Har inte riktigt bestämt mig för om det blir i paddocken eller en tur ute. Han var ganska pigg när han kutade iväg i hagen imorse, men vi får se. Btw, om ni undrar varför Sebbe inte nämns så vilar han. Han har fått ytterligare en konstig knöl på benet och haltar när det går fortare än skritt. Hans ridtid är antagligen över och han kommer endast agera promenad-och-lärasigrida-häst framöver. Tråkigt men sant. Men han är ju till åren och det är ganska otroligt att han "funkat" så länga som han gjort! älsklingen ♥


Asså.. hej?

världenssämtauppdateringnågonsin.se
Men jag har faktiskt inte orkat med bloggen. Hästarna tar mer tid nu, det kommer också skolan göra eftersom att kraven blir högre med åren, men jag ska försöka så gott jag kan och det är bättre än dethär! Hursomhelst så skulle vi slutat 5 idag, men fick sluta 3 istället, helt okej yess 8) Vi har typ lekt ochgrejat idag. Ganska chill måste jag säga med "lärakännavarandra"-vecka första veckan när alla andra skolor redan dragit igång med lektioner, haha! Vi börjar med våra lektioner på måndag. Vår klass blir bättre och bättre för varje dag, kan man säga så? Dom flesta är roliga, och trevliga och allt sånt. Jag, Mathilda och Alice typ skrattar oss igenom hela dagarna, haha sjukt awesome!

Nu så ska jag ut till stallet och mocka och sånt, hästarna får vila idag. Har ridit Wincent varje dag sedan i söndags, det går bättre för varje gång. Vi har båda varit spända och inte riktigt litat på varandra de först passen men nu har vi båda börjat slappna av. Eller, han slappnar av när jag gör det, så det hänger ju mest på mig. Han testar mig lite när vi skrittar ut efter ridpassen. I förrgår så var det ett ställe som han gått förbi 4 gånger redan som var superläskigt. Satt och väntade ut honom i lite drygt en kvart, sen bestämde han sig för att "här kan jag ju inte stå" och sen så gick han bara förbi det, haha knashäst. Imorron eller på lördag så ska jag rida bara ute, första turen som vi ger oss ut lite längre på och i lite snabbare gångarter. Det ska bli spännande!

Nej nu ska jag gå ut och göra stallet, älskling kommer hit sen! Åh vad jag saknar honom! ♥


Yoooooooooooooooooooo

Jag sitter i skolan. Det är slappt. Vi har fått datorer. Vi får göra vad vill. Vi får va inne på facebook........... 8)
peace out,

Ett snabbt hej sådär på kvällskvisten.

Som ni märker är jag redan dålig på att uppdatera, men bloggen kommer inte vara den största prioriteringen framöver. Först kommer hästar/skola, sen pojkvän och kompisar, sen bloggen. Ska försöka så gått jag kan, men sen kan jag inte göra mer. Men nog om det!

Denna dagen var nog den mest slappa första skoldag jag någonsin varit med om. Började 10, blev uppropade, gick ut i klasserna, fick lite info, gick rundvandring, slutade 11. Haha, nästan inte ens lönt att åka dit. Hade kunnat ta det på telefon. Hursomhelst va jag och Mathilda lite cp, innan mamma kom och hämtade oss. Väl hemma åt jag och läste, sen somnade jag vid matbordet oxå och det var inte så bekvämt.

På eftermiddagen så gjorde jag klart stallet (mamma och jag hade mockat på morronen) och sen så red jag både Wincent och Sebbe. Kort runda med lite klättring på Sebbe och Wincent red jag i paddocken. Har ridit honom där idag och igår och han tycker redan det är tråkigt och blir lat. Ska lägga fram lite bommar imorron så kanske han tycker det är lite roligare.

Älskling har varit här en stund nu på kvällen, pratat och busat. Han kittlar mig så att jag skrattar så jag nästan inte får någon luft. Han tycker det är skitkul att retas med mig, mindre kul att vara utsatt. Finns dock inte så mycket jag kan göra eftersom att han är typ fem gånger så stark som mig, minst!

Nu ska jag fylla i blanketter,
peace out.

Emil och Sebbe #3.




Sebbe ställde sig och vilade efter backen, haha xd


Rubrik.

Usch, jag är nervös inför skolstarten imorron, jag behöver duscha och jag är trött. Blir inte mer uppdatering än såhär är jag rädd. Behöver spara på ladda batterierna..

Wincent Wega!

Vid dethär laget så vet ju alla att vi hämtade Wincent igår, right? ;) Vi mötte Marie ute vid motorvägen, Torpakiosken, eftersom att hon skulle till Göteborg Galopp och starta med andra hästar. Så varför inte ta med Wincent oxå då lixom? Snabbt och smidigt lastades han av lastbilen och direkt på transporten. Allt gick på ca 5 minuter tror jag. Hej, lasta av, lasta på, hejdå typ x)

Han va lite bökig i början men inte så konstigt kanske? Först stå med alla sina kompisar i lastbilen och sen plötsligt lastas ensam till transport, som han dessutom aldrig hade åkt innan. Det roligaste med hemresan var när vi hamnade bakom en bil med släp och var tvugna att sakta ner från 90 till 80. Då blev han irriterad därbak och började röra sig. Men så fort vi ökade och körde om så blev det lugnt igen, haha! Väl hemma så hade han fastnat med huvudet under bommen på nått konstigt sätt, söten ♥

Det första han gjorde när han kom in i boxen var att rulla sig. Mamma hade honom i longerlina och hann inte ens knäppa loss den innan han nästan kastade sig ner på golvet och rullade sig! Dessutom gillar han halm, efter att ha tillbringat sitt fyraåriga liv på spån.



Vi släppte inte ut honom utan han fick stå kvar i sin box resten av dagen. Från halv 5 eller så, så det var inte så farligt länge. Han tyckte nog det mesta var konstigt och stod mest för sig själv hela eftermiddagen. Ville inte gosa eller så. Han stod i sin box, pillade lite i halmen och höt, drack lite vatten. Försökte väll smälta allt. Eller så trodde han att han skulle tävla.

Ihopsläppet idag gick jättebra! Han är verkligen supercool och tar allting hur lugnt som helst. Stressar verkligen inte upp sig. Vi släppte först ihop Wincent med Sebbe. Sebbe hummade lite som om han sa att "Det är okej". Fast sen skulle han ju naturligtvis pipa och slå lite med frambenet oxå för att visa att han bestämmer ;) Sen travade Wincent iväg och kollade sig omkring samtidigt som mamma hämtade Lorden. Lorden pep lite han oxå, sen var det inte mer med det.



Wincent drog värst repan och sköt iväg som en kanon, men eftersom att det regnat såpass mycket så var det väldigt halt på marken. Han höll på att gå omkull men klarade sig precis. Sen hade han inte högre fart än att han kunde springa utan att halka, hehe. Smart häst. Sen så va det så gulligt när jag skulle ner och spraya på mer flugmedel, för dom verkade irriterade, så tyckte Wincent att jag skulle leka med honom för det var ingen annan som ville springa runt och busa :')




Han är mycket mer öppen idag eller hur man nu ska förklara? Igår var han lite avvaktande till oss men idag är han nyfiken. Han kommer travandes när man går bort till grinden, och speciellt om man går in i hagen. Då stannar han precis framför en med huvudet höjt så att mulen nuddar en i pannan. Om man sen går iväg från honom då så följer han efter! Vi har verkligen fått en underbar häst och jag tror att han och jag kommer ha sjukt mycet kul tillsammans! Tror även att vi kan komma väldigt nära varandra, och lite på varandra till 110%! ♥


Emil och Sebbe #2.




myys


Översöta söteWincent! ♥


Hämta Wincent!

Yesbox, om en timme rullar vi med bil och släp för att hämta hem skrutten! TIHI :D Har skurat sista väggen i hans box och lagt in massor med gul halm. Han kommer bokstavligt talat stå med halm upp till knäna (a)
Ska BOMBA er med bilder på sötnöten sen! Det är knallblå himmel och sol idag så jag hoppas på att det kommer bli bra bilder på ihopsläpp och annat! Erkänn ni är nästan lika taggade som jag?! ;)

Fetknopp.




underbarttttt



Nu har jag duschat och ätit och plockat in hästar och bestämt mig för att läsa istället. Så nu sätter jag mig med min glass och min bok i min soffa där jag tänker spendera resten av kvällen.
Good night!

Chillkväll.

Jarrå, ikväll blir det chillkväll på hög nivå. Först tacos, sen plocka in hästar, sen duscha och sist så ska jag se så många Twilight-filmer jag orkar och äta glass, min beloved Cookies and Cream ♥

Från och med ikväll så sover hästarna inne på natten. Först och främst eftersom att Wincent kommer och han kan inte gå ute under natten, men oxå eftersom att vädret verkligen är uruselt. Hösten kommer tidigt i år? Imorron innan jag släpper ut dom i hagen så ska mamma sko Sebbe, sen ska jag skura den sista väggen. Vid halv 4 (I think) så ska vi möta upp Marie och lasta om Wincent och köra hem sötingen till oss! IIH! :D

Nu ska jag hjälpa till med tacosen,
peace out.

Emil och Sebbe #1.



HOSS.




Jag ser det regnar, jag ser det regnar, det var väll roligt, hurra.

Haha, nej det är inte direkt roligt. Regnade massor innan så det första jag gjorde när jag vaknade vid halv 10 var att gå ut och plocka in de små pollarna. Lorden frös så han fick ett svettäcke på sig :( Ska rida Sebbe sen. Trotsar vädret om det behövs men jag hoppas att det inte blir nödvändigt.

Pappa ska sprutmåla vitt i stallet i eftermiddag, så vi ska tejpa och täcka över krubba och vattenkopp(ar?).
Imorron kommer Wincent, IHH! :D

Tenth birthday.




Auwe♥


Ändrade planer.

Red inte så som jag skulle, jag red inte ens. För det gjorde Emil ;) Han ska börja rida lite mer nu när Wincent kommer, så att vi kan riada ut tillsammans sen! Men först så ska det tränas i paddocken på basics såsom att kunna korta tyglarna ordentligt, styra rätt osv. Sen ska vi oxå ut i fler olika situationer ute i naturen. Typ upp och ner för branta backar, över bäckar osv, när jag går med.

Smakprov :) Blev inte så bra bilder och dom flesta ser likadana ut.

Städar är det enda jag gör.

Känns så iallafall eftersom att jag precis har precis städat mitt rum. Och snart så ska jag ut och fortsätta städa i stallet. Men det är det värt, för om två dagar kommer Wincent, iiih! :D

Planerna för idag med Sebbe är att skippa skänkelvikningar och kavalettin och gå en annan runda så att han får klättra både upp och ner. Nej nu har jag suttit och försökt skriva detta meningslösa inlägg i 15 minuter,
peace out.

We're buddies.




Naglarrrrrrrrrrrrrrr


Forgot the dishes, wops.

Såhär såg det ut när jag och Frida glömde diska, haha! xd



Ny kategori!



Nu är Wincent kommer så behöver han ju en egen kategori, right? ;)


Jag tror jag svälter lite..

.. fast nu när jag skulle börja skriva var det middag, tajming! BRB!

14 minutes later
Sådär, nu har jag ätit mig mätt på sallad och paj 8)
Jag moppade hem från mina fina pojke vid 12. Då satt jag en stund vid datorn innan jag gick ut. Har hjälpt mamma i affären och städat ur höboxen. Där var mycket gammalt hö under pallarna och det dammade som tusan, så jag nös massor. Hästarna har bara fått mat idag, har inte gjort nått med dom alltså vilar Sebbe idag.

Jag är trött typ hela tiden känns det som så jag ska lägga mig tidigt ikväll så jag får sovit ikapp några av de missade sovtimmarna. Kan behöva dom nu innan skolan drar igång..

Grytåsa 2011, Simba.

Provrider Wincent Wega!


Middag strax.

Sitter här nyduschad och slänger in ett inlägg innan maten och jag åker till älsk.
Pysslade med pollarna en timme var i förmiddags. Redde ut svansar, borstade noga, fettade in hovarna och gosade. Det var mysigt ♥ Sebbe red jag oxå barbacka och gjorde först lite skänkelvikningar och sen ut i skogen.

Städningen i sadelkammaren är på god väg, men bokstavligt talat allt som går att tvätta måste tvättas för det luktar antingen mögel eller bara unket, blä. Vi har röjt och slängt mycket men är inte färdiga och imorron så fortsätter vi.

Hade tänkt fixa en film från provridningen av Wincent, men eftersom att videofilerna inte funkar i min Movie Maker och pappas Mac har dött, så kan jag inte göra det. Tar med mig filmerna till älsk och hoppas på att han har MM och att filerna funkar där.
Mat nu, vi hörs!

vacker, vackrare, vackrast, ♥

Hyfsat tidigt, eller?

Yesbox, Emma är vaken och har ätit frukost. Nu ska jag gå ut och rida min ena ponni, sen gå en sväng med min second ponni. Idag fortsätter städningen av stallet, och förberedelserna för söteWincent är igång!

Dessutom ska mamma leta reda på söm. Finns det ingen ska hon fixa det och sen så ska Sebbe skos, äntligen!

Sebbe 15 Augusti.

Hade värsta snygga galopp-outfiten idag! Röd träningssadel, grön padd, grönt skydd vid sadelgjorden och rött träns. Jag hade röd väst och jockeyhjälm med rött och grönt överdrag 8)

Gick först ut och skrittade och travade ltie i skogen. Klättrade och försökte göra lite skänkelvikningar. Hade med mig dressyrspöt. Det är bara det att han blir så jevla stressad när man har med sig det, eller spön över huvudtaget faktiskt. Han går lixom med huvudet i vädret och småtaktar typ. Vet inte varför han är sån, det är samma sak var man än rider.

När jag kom hem igen skrittade jag kavaletti och gjorde ännu med skänkelvikningar, kavalettin hjälper ju till att träna upp musklerna och skänkelvikningar lösgör. Jag undrar bara hur lösgjord han faktiskt blir av det när han stressar upp sig och nästan kastar sig in i skänkelvikningarna så fort jag ställer honom lite åt ena hållet? Vi får försöka jobba på det. Så att han går avslappnat innan jag plockar fram spöt. Förresten så gick han skitfint ett tag igår! Sänkte huvudet och höjde ryggen som tusan! Den känslan är helt underbar ♥

snyggoutfit.se

Klappat och klart!

Kommer ni ihåg hemligheten som jag, inte, berättade om för ett tag sedan? Den, han, heter Wincent Wega! Han är 4 år gammal, fuxvalack och arab! Vi har köpt honom av Marie då hon inte har tid att satsa på en arab när hon har stallet fullt av fullblod.

Han är startad ett par gånger i galopp men han är såpass ung så man har inte hittat riktigt vilken distans han går bäst på, men mamma tror han kan gå bra på alla distanser. Han har dom mjukaste gångarter jag någonsin varit med om! Det är som att sitta i en soffa.. ♥ Dessutom så älskar han att hoppa och hoppar väldigt bra för att bara vara fyra.

Jag skrev ju att jag och mamma varit en trip till skåne, då var vi nere och provred honom. Så underbar häst! Det var verkligen jätteroligt att rida honom och jag tror att båda han och jag kommer uttvecklas massor tillsammans! På lördag ska vi hämta hem söteWincent. Men, Wincent är inte bara min häst utan mammas oxå. Vi ska helt enkelt dela på honom. Till en början så ska vi bara ta det lugnt och verkligen lära känna varandra, sen så börjar ridningen och när vi är redo så ska vi testa på båda det ena och det andra tillsammans!




Galet mycket regn.

Nattens regnmassor skulle jag vilja beskriva med OMG! Det är massa vatten överallt. Gräsmattan och paddocken ser ut som små dammar typ. Som tur var plockade jag in hästarna igår kväll eftersom att himlen typ öppnade sig. När det hade regnat i lite drygt 30 minuter så såg det ut som att det hade regnat hela dagen(!!).

Nu ska jag iallafall gå och släppa ut hästarna eftersom att det är uppehåll. Sen så ska jag mocka och så får vi se vad mer som kan tänkas hända under dagen :)

Hestarna idag.

Skrittade först ut en tur på ca 20 minuter på Sebbe med Lorden som handhäst, det gick superbra :) Lite klättring och så. När jag kom tillbaka släppte jag ut Lorden i hagen och gick lite kavaletti med Sebbe, både skritt och trav. Till sist jobbade jag på skänkelvikningarna.

Sebbe vill gärna göra så att han böjer bara på halsen och går rakt fram, för det är enklast så. Mamma var med och puttade på honom så att jag fick känna hur det verkligen skulle kännas. I början gick det inget vidare med det lossnade lite mer på slutet. När man får honom att gå lite i sidled så tappar han bakdelen och det är inte det lättaste att få med sig den, så jag ska testa med ett dressyrspö imorrn så jag kan peta till honom på rumpan så han får med sig bakdelen oxå.



Liseberg!

Kommer fler videos!











Nytt!


329:-



329:-



379:-


Dålig uppdatering, check.

Det var visserligen inte meningen, men aja. Tog en mini bloggpaus. Har inte haft någor direkt inspiration för bloggen det senaste så jag har struntat lite i den. Dessutom har inte tiden räckt till riktigt.

I torsdags var vi ju på Liseberg, underbart! ♥ Vi hade sjukt kul, flummade massor och skrek WAZZZUUPP! i alla attraktioner, haha! Kommer några bilder och filmer från det.

Igår skrev jag moppeprovet, och klarade det på 60 poäng! Dvs att jag hade 8 poäng till godo. Vart sjukt glad efteråt och då käkade vi lunch och köpte en moppehjälm till mig. Väl hemma igen så klippte jag pälsen på häst för första gången i mitt liv. Det blev helt okej faktiskt men är inte riktigt färdig än. Orkade inte klippa benen osså behöver jag hjälp med att sträcka ut hans ben så jag kan klippa i "armhålorna". På kvällen tog jag min premiärtur till älskling på moppen! (y)

Idag har jag och mor varit i skåne. Dessutom har vi städat foderkammaren, vilket var välbehövligt. Damsugit, torkat, skurat, slängt och flyttat om, så nu är där fint. Har nyss käkat middag och innan det var jag i samhället och sa hejdå till Sofie (som åker till Plönninge på måndag :() och hämtade hem min ridhjälm. Nu ska jag fodra och snart kommer älskling!

Nu vet ni iallafall att jag lever, sa försöka börja uppdatera bättre, det är bara det att jag har bättre saker för mig nu sista veckorna på sommarlovet än att sitta vid datorn 24/7.

Tomorrow.

Imorron går tåget 8.27, dvs att jag hinner antagligen inte blogga på morronen, och jag har inte heller några tidsinställda så det blir ingen uppdatering förens på kvällen. Inte ens då kanske den blir bra för då är det sista tiden jag har för att plugga till provet! Men kikar nog in på kvällen och laddar upp några bilder från dagen :)
Good night!

Horze stövlar.

Hästbutiken vi va i sålde bara från Horze, tror jag? Iallafall så hade hon Horzes version av Tretorn Advance, om man kan kalla det så?, inne. Kastade en blick på dom, fula! Men sen så hade jag inget för mig, så jag provade stövlarna och föll pladask för dom. Dom är sjukt mycket snyggare när man har på sig dom. Dessutom vart dom jättebekväma. Ett par sånnahär ska jag på ett eller annat sätt skaffa.

Egentligen är det ju lite synd att Horze, som så många andra uppenbarligen, har härmat Tretorn så rakt av. Dock struntar jag faktiskt i det nu. Dom passade mina ben perfekt, som handen i handsken. Eller ska jag säga som foten i stöveln? ;)


To bad :(

Känner för att storstäda, och då menar jag verkligen storstäda, i stallet. Slänga ut allt gammalt, skura från golv till tak, lägga in nytt strö, tvätta täcken och schabrak, putsa läder, möblera, organisera allt! Dessvärre har jag inte tid med det eftersom att jag måste plugga till moppeprovet. Kanske kollar in endel som tycker jag är odd som vill städa, men stallet är det enda som är roligt att städa. Alla som har häst vet att det är roligare att städa i stallet än på sitt rum ;)

När jag har klarat det på fredag så har jag fortfarande en veckas lov kvar, då ska här minsann städas! Sålänge får jag glädjas över att iallafall få komma ut och pyssla och rida :)


Gäller att utnyttja tiden.

Jajamän, har läst nästan hela moppeboken ännu en gång nu under morgonen. Var tvungen att ta en paus eftersom att jag flera gånger var tvungen att läsa om för att det inte riktigt gick in vad jag läste. Ska läsa resten snart och sen går jag ut och grejar med hästarna. Sebbe ska ridas, Lorden promeneras och båda ska pysslas om :) Sen går resten av tiden till att plugga, plugga, plugga! Och till att förbereda för imorron, för då drar vi nämligen till Liseberg! Känner den bra tajmingen, ska regna från klockan tre och resten av dagen där idag. Imorron är det sol all day men inte för varmt, gr8!

Vad säger du Sofie? ska vi byta ut äter mot åka? ;)
Vi ska åka tills vi spyr, sen ska vi åka lite till!


Shopping och ridning.

Fick shoppat tre saker idag när vi var iväg. Det var köp tre betala för två, så jag sparade 329 kronor. Kan ni gissa vad? Den som gissar rätt först får länkning :) Imorron kommer bilder för det orkar jag inte nu.

Red Sebbe för inte allt för längesen oxå. Vi tog en kort runda eftersom att han stått länge nu. Hur kunde jag veta redan innan att mamma skulle glömma sätta honom på skrittmaskinen.? Inte ha en tanke på det? *suck*

Snyggt!

Åh, jag vill verkligen handla hästsaker! Läser runt på massa hästbloggar där dom handlar nya saker ofta och matchar snyggt osv. För mig är det meningslöst att köpa t.ex schabrak, luvor, benlindor osv eftersom att det är sånt jag inte behöver. Har ingen sadel som passar Sebbe, vad är det då för mening att köpa massa schabrak som ändå kostar ett par hundralappar. Eller luvor och benlindor, det behöver han inte heller. Jag kan inte ens linda rätt.. Blir lite ledsen över detta.

Nån gång i framtiden när jag har en annan häst så ska jag skämma bort den med saker 8) t.ex massa snyggt från Eskadron



Shockemöhle!



Glen Gordon, Lamicell och en del annat!

      

Vad händer idag då?

Själv så ska jag fortsätta plugga till moppeprovet. Ska fodra hästarna och rida Sebbe. Eventuellt tar jag Lorden som handhäst, om inte kanske vi går en sväng :) Mamma ska dessutom iväg till nån med en hästbutik och snacka Aloe Vera så då ska jag gå runt och kika och se om jag hittar nått kul. Om hon har skor i Sebbes size så följer det nog med sånna hem.

På torsdag åker jag kanske till Liseberg med los tontos, dvs Sofie, Mathilda och Izabelle. Vet dock inte riktigt säkert än eftersom att jag måste plugga och ska göra provet på fredag morgon. Vill verkligen åka med till Liseberg men när jag har bestämt mig för det så får jag typ ångestliknande och tänker att då kommer jag faila på moppeprovet för att jag inte stannade hemma och pluggade. GAAH, what to do?

pluggar.. ?!

Yesbox, det är sommarlov och Emma sitter och pluggar. På fredag ska jag göra moppeprovet så nu blire plugga järnet fram tills dess! Hörs senare.


Förföljda, för sista gången!

Kommer ni ihåg att jag ett flertal gånger försökt ladda upp filmen jag, Sofie och Mathilda gjorde på svenskan? Hursomhelst så funkar den på youtube nu, så nu kan ni äntligen få se hela. Ignorera småfelen och mitt otroligt dåliga skrik i slutet ^^


Måste fjäska.

Min vita lilla ponnu är sur på mig för att jag åkte ifrån honom i två veckor, så han totaldissar mig. Kommer jag och inte har någon mat med mig går han rakt förbi mig som om jag inte är där.. Känns ju sådär lagom kul
:( Aja, jag får försöka fjäska med honom. Pyssla och gå promenader, låta han beta och överrösa honom med godis 8) Sebbe är lite snällare, ger jag honom morötter ett tag nu så går det över.

Borstade och grejade lite med dom idag medan dom åt. Sebbe börjar redan få vinterpäls!? Går det bra att klippa dom redan i augusti eller förstör man pälsen då?

A bit of a surprice?

Vi har en jättkul sak på G hemma. Mamma, pappa och jag vet, ingen mer. Och jag säger inte ett knyst om vad det är förens jag vet helt säkert. Ingen, kommer få veta :)

Spännande va?


JAG ÄR HEMMA!

Igår vid 5-tiden på eftermiddagen var jag äntligen hemma igen! Otroligt skön känsla, älskar att komma hem. Men inte för att det har varit dåligt på Grytåsa, tvärtom! Har haft två underbara veckor med trevliga människor och mycket ridning. Har ridit Zorro båda veckorna, UNDERBARA HÄST ♥. Har inte fotat alls mycket..? Konstigt. Aja, endel bilder blev det så några ska jag väll lyckas slänga upp.

Har varit väldigt lärorikt, trots att det är samma saker fortfarande så lär jag mig massor varje gång jag är där. Utvecklas otroligt mycket i min ridning och det är extra kul när man märker det själv. Fick dessutom en kommentar av Marie som kommer värma länge. Kommer inte exakt hur hon sa, men ungefär såhär; "Hon rider bra Emma. Hon rider mjukt och det är synd att hon inte gör det mer. Hon skulle kunna komma långt." Har faktiskt aldrig sett mig själv på det sättet. Visst, jag tycker väll att jag rider ganska bra. Men att höra från Marie Lustig som är otroligt duktig med hästar och ryttare att jag rider mjukt och bra och kan komma långt inom ridningen, gjorde verkligen min dag och kommer göra länge. Gjorde mig dessutom otroligt peppad och sugen på att rida!

Ni får lite bilder från Maries facebook sålänge :)




Kajsa gästbloggar!

Hej alla emmas läsare, jag har fått äran att gästblogga här på Emmas blogg som jag annars följer varje dag, noga och ofta! Jag är 14 år och bor i varbergs stad, går på påskbergskolan och börjar åttan till hösten! På min fritid hänger jag med kompisar, fotar, åker longboard, sitter vid datorn och framförallt är jag i stallet, vilket är ett väldigt stort intresse för mig! Tänkte berätta om tre små söta ponnysar och lite mål jag har i min ridning!
Hoppas ni gillar det! Och hoppas ni orkar läsa allt, haha ;)
Dressyrstjärnan
jag är medryttare på en av ridskolehästarna, Felix en söt liten dressyrkille!
Han ska jag(om jag fortsätter så länge med honom) ha som dressyr KM ponny typ ;)
Så det blir nog km i år, vi har legat lågt med hårdträning denna terminen, annars blir det nästa år igen.
Han är en riktigt pärla lilla Felix och jag har verkligen lärt mig mycket med honom.
Hittat på massa roliga grejer också, galopperat runt i sommarhagen, racat runt i hagen haft fotodagar och mysiga uteritter tidigt på morgonen, det är de viktigaste stunderna för Felix eftersom han inte får göra så i vanliga fall!
Kolla bara visst är han fin min ängel?
Knasponnyn!
En annan ponny som ligger mig riktigt varmt om hjärtat är en het irländare som heter Archie Flight.
Han och jag har en liten rolig historia faktiskt, för ett halvt år sedan HATADE vi varandra, helt ärligt vi gjorde verkligen det! Alla lektioner jag hade honom slutade med att jag satt arg som f*n på honom och han med öronen bakat och helt oarbetsvillig. Jag satte jättehöga krav på honom, han fick inte göra en enda dum greje och så fort han gjorde det tappade jag tålamodet lättare än på någon annan häst. Jag hatade verkligen att sitta på honom.
Men sen en tävling, när jag skulle ha Bobbo fick jag efter massa trassel byta till Archie, min tävlingsdag var försörd. På framridningen stack han två gånger, skyggade för spöt och var rädd för de andra hästarna.
Inne på banan skötte han sig super och efteråt, trots allt var jag väldigt nöjd! fast det visade jag inte för någon, inte när jag hade haft archie det går feet bort fö mig! Men jag fick börja rida han mer och mer, bara dressyr, hoppa honom ville jag verkligen inte trots mitt intresse till det. Men så började jag sakta men säkert hoppa han mer och mer, och sen hoppade rsc finalen på honom, och det var utan att överdriva den BÄSTA rundan jag ridit någonsin, jag var sååå stolt över mig själv och honom, eftersom det var första gången han nånsin hoppade på en gräsbana på tävling. Ponnyn e elit och han visade verkligen mig hur det skulle gå till!
Hoppkungen, min finaste
På bilderna ser ni världens underbaraste ponny!
Han är så otroligt snäll fin och undrbar så jag kan verkligen inte beskriva med ord hur mycket denna ponnyn betyder för mig. eller jo det kan jag, han betyder allt, LÄTT!<3
Denn ponnyn har lärt mig så otroligt mycket, ridläger, lektioner, uteritter, tävlingar, mysiga promenader plus massa mer. Han är så himla fin och söt, man kan inte kolla sig mätt, han är för fin för det!
Han är en gammal hopponny, han är elit denna ponnyn när de är dags för hoppning, helt sick!
Han hoppar allt, hoppar bra, svänger snabbt, pigg och alltid framåt till allt,det är en dröm att hoppa honom!
Dressyren är också rolig med honom, han är lite stel men det släpper ofta efter första galoppen och han går fint sen. Rida ut på är helt supermysigt också, han gör absolut ingenting, inte ens om han är själv.
Mina finaste minnen med honom är när jag red han varje dag en hel vecka, så mycket kul vi fick göra tillsammans, det betydde massa för mig! Och tack för tredje placeringen vår senaste tävling, hihi (a)
Japp denna ponnyn är elit med flit, han är helt enkelt underbar!
Mr Pablo, världens sötaste, jag älskar dig ängeln min!♥

Vitus, the one and only
Jag orkar inte berätta hela historien igen, det är lika jobbigt varje gång så tar de kort.
Jag och Vitus, bara jag och Vitus. I tre hela år, det va bara jag och han för mig.
Varför någon annan när han fanns.
Och varför skulle han ta nån annan när de nästan bara va jag som tyckte om honom så mycket?
Så ja det var han och jag.
Men i höst började han krångla på lektionerna, fick ont i ryggen, hovarna magen och fick åka från ridskolan i vintras, nån vecka innan jul, för att få vila sig.
I påskas avlivades han, världens finaste ponny, jag kunde inte fatta det. Han fanns inte mer?!
Ena halvan av mitt hjärta försvann och kommer aldrig tillbaka, kan inte fatta!
Loved you once, loved you still, always have, always will ♥

min fina..

Lite mål och tankar i huvudet på mig, saker jag diggar och andra grejer.
.
Okej min mål är så många så det skulle kunna bli en hel bok av det, haha ;)
Jag är en sån ryttare som sätter alldeles, alldeles för stor press på mig själv.
Det har jag gjort sen jag började rida, och kommer förmodligen alltid att göra.
Jag tror nog det är därför min utveckling går så snabbt, de är just för att jag har krav på mig, från mig själv!
Men nu är iaf två mål, dressyr km med Felix -11 eller -12 och att nolla hopp KM med bobbo i år.
Jag berättar inte fler, de kommer bli too much att läsa då!
Något jag diggar är snygga ridkläder, det bara älskar jag!
Speciellt tretorn stövlarna, dom diggar jag sjukt mycket!
Ni som är rider, köp dom och ni kommer aldrig ångra er!
Önska er dom i present eller vad som men se till att få tag i ett par XD
Nej men ärligt dom är sååå sköna.
Jag diggar också sånna där korta glittriga hoppspön, dom är bara fö snygga ;D
Nått jag hatar är när man slår sönder hästen med spöt, okej jag har alltid ett spö i handen, men jag har det ju just bara i handen, använder de i nödfall, t ex om hästen kommer lite fel på ett hinder, hästen inte tar hjälperna osv
Folk som slår en gång 'stör jag mig inte alls på', två gånger i rad 'helt okej', tre gånger i rad 'nu räcker det', fyra gånger eller fler 'lägg av annars kommer jag och smäller te dej me spöt' XD
nej men sådär tycker jag verkligen!
.
En annan sak jag verkligen stör mig på är en utryck som många använder "det är aldrig någonsin under några omständigheter hästens fel", så vadå och hästen är jättebusig och bockar av mig, är de mitt fel då?
Eller om hästen bara tvär vägra att hoppa, man gör exakt precis som vanligt men hästen vägrar, är de också mitt fel då?
Okej i 9/10 fall är det faktiskt ryttarens fel, men den där 10 gången är det också hästens fel. Ni kanske inte håller med mig alls här, men det är vad jag tycker och jag står upp för det.
Sen måste jag bara hissa och dissa som sista lilla grej också ;D
Hiss:
Jag hissar nellie berntsson, hon är så sjukt ball den tjejen. Och stella, my gosh, den ponnyn, så jävla snygg!
Thonna, riktigt fin också, inte min stil på ponny men visst, hon är riktigt fin.
Helt galet hon mogen denna tjejen är och hur mycket bra hon har att säga.
Sen att hon råkar rida sjukt bra och ha ett utseende to die for gör inte saken sämre!
diss:
Mitt ridläger, eller asso de va ju kul, de va det men jag var verkligen besviken när jag kom hem!
Gav de en till chans i år men de va nog den sista, nästa år funderar jag på grällsta eller AW nån av er läsare här hos Emma som har varit där? Är det bra isåfall? :D

Okej allihopa, hoppas ni är nöjda över inlägget, speciellt du Emma!
Kolla in min blogg HÄR!
Den är nystardat och min gamla hittar ni HÄR!
Lämna gärna en kommentar här eller hos mig vad ni tyckte.
Peace out!
Pössss♥

Röd, vit och svart.



GPA || Pioneer || Swarowski || Scapa || Catago || Animo


Grytåsa 2010, del 5.




Outfit ala Emma & Sebbe.


Eskadron || Schockemöle || John Whitaker || Kingsland || CRW || Jin || Tretorn


Redigera sina bilder.

Jag tycker det är helt okej, och jag tror att väldigt många gör det. Visst strävar man efter att ta så felfria bilder som möjligt, men när ljuset eller färgerna sviker så är man väldigt glad över att faktiskt kunna redigera bilderna så att dom blir trevliga att titta på. Och visst blir man väll helt klart mer intresserad utav en bild med fina färger än en grådaskig?



När jag redigerar mina bilder ändrar jag kontrast, exponering och färgerna. Om det behövs. Är den lagom exponerad så ändrar jag inte det osv. Men ibland ändrar jag öven till svartvit, sepia och liknande effekter om det passar. 



Jag strävar främst efter att få mina bilder och se så naturliga ut som möjligt, orörda. Vissa bilder är lätta att överredigera, och ser jag tillbaka på mina bilder för ett år sedan så tycker jag nu att många av dom ser just överredigerade ut. Men det är bara att öva.


Frida gästbloggar!

Hej alla!
Just nu läser ni ett inlägg som inte Emma har skrivit, utan jag, Frida.
Jag är 15 år, eller 16. Det beror på när Emma publicerar det här inlägget. Jag fyller nämligen år här i dagarna.
Vanligtvis så hittar ni mig här, på min egna blogg som jag uppdaterar när jag känner för det och orkar. Ibland ett par gånger om dagen, ibland inte ens på en hel vecka. Jag är nog en ganska dålig bloggerska ur den synvinkeln.
Jag lyckas hanka mig fram genom livet med några livbojar - vänner, hästar, min katt och bild.
Och för er, tänkte jag idag visa lite av min bildliga sida.

Nedan kommer följa några bilder som jag ritat eller tagit, och kanske också en story bakom dem. Hoppas att ni gillar dem!
En bild på mig själv.
Jag har aldrig egentligen tyckt om hur jag ser ut, jag har alltid sett fel någon stans. För tjock, för stor näsa, för gula tänder - allt det där som egentligen inte spelar roll har jag hängt upp mig på genom åren.
Sedan upptäckte jag, att det är just de där skavankerna och små fulheterna som gör en vacker. För då blir man intressant, när man inte är perfekt. Och intressant, är i ögonfallande. Tittar man länge på något, då blir det oftast vackert.
Så, vad döljer sig då inom mig?
Den här bilden har jag tagit och ställt fram, för att illustrera vad jag vill ha med mig och mitt hus skulle brinna, efter att ha hittat den här hemsidan.
Den illustrerar också ganska gott vem jag är - kreativ och bildlig, mån om att inte se allt för hemsk ut, galen i den där boken och minnen. Jag älskar att titta på gamla bilder och minnas.

När jag inte sitter i all min ensamhet och minns då?
Tja, antingen fantiserar jag, eller så lyssnar jag på musik. Och när jag känner mig pigg och glad, då tar jag fram färger och penslar och målar.
Känslan av att bara få gå lös med färg, kladda ner (lite mer än bara) palett och tavla och till slut, förhoppningsvis få ut dågot bra ut av det - det är en minst sagt härlig känsla!
På bilden ovan ser ni ett portätt på en av mina favoritartister - Håkan Hellström.
Veronica Maggio
Musik för den delen,
är en stor del av vem jag är. Veronica Maggio, som jag ritat av digitalt här ovan, har under den senaste tiden varit väl hörd i mina lurar. Hennes musik ger mig inspiration och en känsla av att jag inte är ensam om att vara så här... kan jag kalla det tonårsförvirrad?
Och när jag ändå är inne på spåret med musik,
så måste jag också visa min absuluta favoritbild jag någonsin gjort. Det var med denna jag verkligen vågade släppa lös en första gång, leka med kontraster och udda färger. Även om jag nu ser massor av saker jag kunde gjort bättre, så vet jag att jag alltid kommer gilla den så som den är.
Dessutom, är faktiskt killar med gitarrer bland det bästa jag vet.

Nu har jag nog skrivit klart här, tror jag. Nu vet ni vem jag är, eller i alla fall nästan, och jag hoppas att ni gillade vad ni fick se utav mig.
Jag vill också tacka Emma för möjligheten att få gästblogga här och för att hon är en sådan bra vän ♥

Grytåsa 2010, del 4.






RSS 2.0