Väntar lite..

Jag väntar just nu på att Lorden ska äta upp sin kvällsmat så att jag kan släppa ut honom i hagen igen. Sen ska jag duscha, kolla film och måla naglar. Allt på samma gång, det ni! Eller inte kanske..



Aw, min lillebror kom precis in och gav mig utav sitt godis utan att jag hade frågat :) ♥

Typiskt va?

Jag ha suttit inne och häckat hela dagen när det har varit underbart väder. Så när jag väl gick för att sola lite, tror ni inte då att den j*vla solen gick i moln? ><' Aja, nu är det inte så varmt så jag tror jag drar mig ut och rider en sväng på Sebbe, osså hoppas jag att jag slipper alla blinningar och bromsar.

Humor på hög nivå! x'd


Vacker #1.




Bless the broken road, that led me straight to you.





I set out on a narrow way, many years ago
Hoping I would find true love along the broken road
But I got lost a time or two
Wiped my brow and kept pushing through
I couldn't see how every sign pointed straight to you

Every long lost dream led me to where you are
Others who broke my heart, they were like northern stars
Pointing me on my way into your loving arms
This much I know is true

That God blessed the broken road
That led me straight to you
Yes He did

I think about the years I spent, just passing through
I'd like to have the time I lost, and give it back to you
But you just smile and take my hand
You've been there, you understand
It's all part of a grander plan that is coming true

Every long lost dream led me to where you are
Others who broke my heart, they were like northern stars
Pointing me on my way into your loving arms
This much I know is true

That God blessed the broken road
That led me straight to you

But now I'm just rolling home into my lover's arms
This much I know is true

That God blessed the broken road
That led me straight to you

That God blessed the broken road
That led me straight to you


Tjöttt.

Har haft en mycket trevlig dag tillsammans med mina miffon :) Dom kom hit vid tolv och då satt vi och snackade om allt möjligt typ. Sen hade vi minishooting med Sofie, blev inte så mycket bilder för hon skulle iväg och åka vattenskidor. Så jag och Mathilda kollade bloopers, plockade in hästarna så dom slapp all ohyra, åt M&M's och videobloggade. Haha den kommer nog inte upp för den hackade, + att det hade varit sjukt pinsamt, haha xd

När Sofie kom hit igen så packade vi grill, korv och bröd och lite annat smått och gott och drog iväg och grillade vid en sjö som jag inte vet vad den heter. Det var iallafall hög mysfaktor på det och vi hade otroligt roligt! Längesen jag umgicks ordentligt med mina fina miffon ju :') Vi grillade, tog bilder, tänkte bada med hoppade över det och hade en underbart roligt kväll, right? ;) Bilder kommer!

Nu är jag tröttis och längtar tills imorron då jag äntligen får träffa min älskling som jag inte har träffat på 1 vecka! :'( ♥

Home Sweet Home!

Nu är jag hemma igen! Hemma i Sverige, hemma på vår gård, hemma i mitt rum framför min dator. Ni anar inte hur underbart det var att lägga sig i sin egna säng inatt efter 5 nätter i ett rum där det aldrig var svalare än 30 grader med en betongkudde och personal som rökte utanför fönstret. Är otroligt glad över att vara hemma, även om det var en super resa bortsett från hotellet! :)

Nu när jag är hemma igen så ska jag börja blogga bättre och ta mer bilder, vilket det har varit väldigt dåligt med. Nya bilder asså ;) Dessutom så ska Sebbe sättas igång nu. Inte i full tävlingskondition då det är näst intill omöjligt eftersom att han är såpass gammal så är det svårt att träna upp hans kondition, och hans kropp orkar det inte heller. Så antagligen kommer Sebbe få bli halvpensionär, dvs att mysiga och busiga skogsritter och nått pass i paddocken är vad som kommer bli i framtiden.

Om en stund så kommer Sofie och Mathilda hit! Dom ska hämta sin converse, och sen så vet jag inte riktigt vad mer som händer. Kanske ett fototillfälle? :) EDIT: Hoppas på shooting i underbart väder!

I luften, över Danmark!

Bild tjugosex: Någon/några som du alltid har roligt med.

Påväg hem!


Bild tjugofem: En person som alltid gör dig glad.


Värmen. Dödar. Mig.

Det har varit galet varmt hela dagen! Imorse mådde jag verkligen skit.. Troligtvis för att jag inte drack tillräckligt igår. Hur som helst blev det bättre efter ett tag. Vi började dagen med att efter frukost gå och chilla i Hyde Park. Där låg vi på en filt med vatten och frukt. Då började jag må bättre. Sen tog vi oss till Oxford Street där vi... gick omkring? och typ dog av värme. Jag iallafall. Sen tog vi oss till Green Park för att chilla lite till, haha. Drev med min lilla parasit till lillebror (y)

Efteråt så gick vi förbi Buckingham Palace och kollade på vakterna med pälsbulor. Dom måste ha dött av värme där dom stod i full mundering med jacka, svarta långbyxor, stövlar och pälsbula i minst 30 grader.

Till middag käkade vi asgo pizza vid Hyde Park och avslutade dagen med båttur i Hyde Park-sjön i en trampbåt, det var mysigt :) Så kollade vi på massa fåglar, bland annat på "fula ankungar" ;)

Nu ligger jag på hotellet och dör av värme för vi har ingen luftkonditionering och fönstret kan man öppna max 20 cm, varmt. Iallafall så taggar jag Primark imorron och eventuellt så ska vi till "Drottningens stall" på rundtur och kolla! (y)

Bild tjugofyra: En bild som gör dig glad.

♥♥♥


Bild tjugotre: En bild från i somras.


Bild tjugotvå: En bild på en tid du saknar.


Mornin'

Vet ni? Här i London, ja Marie gissade rätt först, är klockan bara 8.45 ;) Dvs att tiden är en timme efter här vilket är bra för då får man en timme extra, höhö. Om en stund så ska vi gå och äta frukost. Den är inte så bra förvisso, men den ingår i priset. Sen så ska vi en sväng till Trafalga Square, till Towern och även Abbey Road tror jag. Hörs ikväll :)

Trött chey x)


Bild tjugoett: En person som alltid ställer upp för dig.


Grön Beige Outfit.


Today!

Har varit på marknad idag och gått och gått och gått. Fick lite skoskav i mina nya skor men då var vi nästan "hemma" så det gjorde inte så mycket. Har idag inhandlat 1 till par converse för 30£ och två par jeans för 5£ styck. Ett par piratbyxor och ett par shorts. Tillsammans gick det på ca 400 kr vilket är superbilligt! :)

Nu har vi vilat oss en stund på hotellet och ska strax ut och köpa picknick och äta den i en av parkerna, samtidigt som vi tjuvlyssnar på konserten som är idag med. Ha en bra kväll kära ni, för det ska jag! :)



Bild tjugo: En bild på dina närmaste.





Del tre, Sjätte juni.

När dom var färdigridna så gick vi höll jag i dom medan Mathilda byggde hindret. Sen fick dom värma upp lite till, fast utan ryttare. Se videor.





Sen så började vi hoppa. Daniella var antingen lite pigg eller väldigt pigg haha! I början travade hon endast mot hindret men sen så började hon galoppera. Inget fel på tekniken med den stora magen ;) Fontana var bara seg och vill knappt hoppa alls. Hon rev och ville bara trava och ha sig. Dock var det supervarmt den dagen så det kan förklara en del. Fontana vill iallafall ha färdkost xd






Btw, håller inte alls så hårt i tyglarna på Daniella som det ser ut som, så jag drar absolut inte henne i munnen!

@ ... ?

Hallå där hemma i Sverige, där jag inte är ;) Då kanske ni undrar, var är jag? Det ska ni få gissa och när jag kommer hem får personen som först gissade rätt en länk i 10 inlägg! Jag har funderat, och Mathilda får inte gissa för hon vet och då blir det orättvist, haha x) Kommer ge er två-tre ledtrådar om dagen om var jag är så ska vi se vem som gissar rätt först!

Gick iallafall upp klockan fyra imorse, och vi åkte kvart i fem. Har varit igång hela dagen och sov endast fyra timmar inatt. Det sätter sina spår.. Aja. Vi har varit och shoppat Converse, så jag är glad! Dessutom så sa mamma att jag ligger på plus, dvs att jag kan handla utan att få skulder, thihi! :D Har köpt en present till min älskling, ska dessutom köpa till mina fina vänner som tar hand om mina pollar och ger dom kärlek när jag inte är hemma.
Dagens ledtrådar;
1. Vi flög från Landvetter, det tog två timmar.
2. Vi ska snart gå och "tjuvlyssna" på en konsert ;)



Syskonen converse!


Glad Midsommar kära bloggläsare!


Bild nitton: En person som är snygg.

♥♥♥


F*n.

Vad är det för j*vla fel på f*cking blogg.se som har fullt med fel all the time?!
Bara jag som inte kan ladda upp bilder, och som är j*vligt trött på allt krångel?


Bild arton: En bild på din fritid.


Uppdatering om samtal.

Jag måste bara uttrycka min glädje lite:
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!! :D:D JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJA!! :D:D:D:D:D
JAG ÄR SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR GLAD JUST NU! :D

Sådär ^^ Förövrigt typ hoppar jag runt och skriker ut min glädje lite då och då, haha x) Och nu kommer vi till saken; Den 25 Juli-6 Augusti kommer jag befinna mig på Grytåsa, *glädjerop*, tillsammans med Frida! Vi ska åka dit och vara hjälpredor och kommer i utbyte att få rida, äta och bo! :D Galet glad är vad jag är och det kommer bli en av sommarens höjdpunkter! Kanske träffar man nån läsare där? ;)

Lite pics från förra året.




Dock kommer jag sakna min älskling så jag tror att jag dör.. ♥

Samtal!

Jag ska alldeles strax gå och ringa ett samtal, och jag känner mig riktigt, riktigt motiverad till det! :) Vad det handlar om kommer ni få veta sen, of course.

Idag kommer Sofie, Mathilda och Izabelle hit en sväng, tror jag? Shit, har inte träffat nån av dom sedan skolavslutningen, eller? Dagarna flyter ihop till ett blurr så jag är inte riktigt säker. Hade dessutom tänkt jobba lite med Sebbe från marken idag. Jag märker småsmå skillnader i hanteringen faktiskt. Imorse till exempel då stängde jag inte boxdörren inte helt utan puttade bara igen den när jag skulle hämta en grej, och då puttade han upp den och gick ett steg. Jag sa till honom en gång och då stod han stilla, det har faktiskt aldrig hänt innan! :)

Jag har övat mycket på att han får inte gå förens när jag säger till honom att det är okej. Även på att han ska stanna kvar när jag går iväg, och sen ska han komma till mig när jag kallar på honom. Tror faktiskt att det är något som börjar ge resultat. Och just därför känner jag mig även väldigt motiverad till att fortsätta träna sånt med honom! :)

brb.

Time to go ut och plocka in hestarna.

Sebbe och Lorden 22 Juni.

Idag skrittade jag ut Sebbe, ner till vägen och tillbaka. Barbacka med repgrimma och grimskaft i shorts och fleecé :') Han skötte sig jättebra. Det är sommarens fördelar, att kunna skritta ut barbacka i shorts och känna hur solen värmer i ryggen :)

Lorden gick jag en promenad med, det tyckte han var mysigt :) Förresten gjorde han typ världens gulligaste sak när jag skulle släppa ut Sebbe i hagen efter ridningen. Jag hade inte riktigt koll på staketlinorna, så Lorden gick ut och sprang iväg upp till stallet för han trodde antagligen att det låg mat i krubborna, vilket det inte gjorde. Jag gick upp efter honom, och då hittar jag honom ståendes i sin box men huvudet en bit ut i gången. Alltså stog han kvar i boxen utan att gå ut trots att där inte fanns någon mat. Antingen var han glad över att slippa flugor, eller så väntade han där på mig :') Hoppas på det sista alternativet! ;)


Nytt i garderoben.

Eller i sadelkammaren kanske? ;) Mamma körde vägen om Hööks idag påväg hem eftersom att det är rea och där ingick det regntäcket jag kikat på till Lorden! Så det gick på 249:- istället för 499:- (y) Och så köpte hon en flywiel med öron på till Sebbe då vi har massa småflugor hemma som kryper in i öronen på honom. Äckligt värre.. Hursomhelst så funkade det sådär. Hålen i nätet som är runtom öronen är tillräckligt stora för att flugj'vlarna ska komma igenom.. Men förhoppningsvis håller dom sig borta efter att jag sprayade flugmedel på huvan..



....

Jag är besviken,
ensam, lämnad och sviken.



Bild sjutton: En ovanlig bild.


Vansinnig!

Vet ni vad som driver mig till vansinne? Jag hittar inte något om Sebbe hur mycken jag är googlar.. Eller jo, jag hittade hans licensnummer och namnet på en tjej som tävlat honom innan jag fick honom. Men that's it, och det gör mig pissed. Så nu undrar jag, är det nån av er läsare som är bra på att hitta info om hästar? Såsom bilder, tävlingsresultat, kanske tillochmed stamtavla? Eller om ni vet någon som är bra på det? Jag skulle bli jätteglad om nån kunde hjälpa mig med info om min prins! :)


Hemma.

Övningskörningen gick faktiskt väldigt bra! Dock är det pygmémoppe vi kör på? ;o eller så är min väldigt stor.. Hursomhelst så åt vi kinamat efteråt, yumyum! Om en stund ska jag gå ut en sväng och rida tror jag. Fast först ska jag greja lite med inlägg :)


Bild sexton: En bild på dig själv.


Trött chey.



Emma är trött, Emma tänker sova. Imorron ska hon på moppekurs och köra den jobbiga moppen man övningskör på.
Godnatt världen, eller nått.

Hoppar småskutt #2.


Usch och fy!

Jag tycker så otroligt synd om Johanna som precis förlorat sin bästa vän i en tragisk olycka :( Jag känner inte denna personen, men vad spelar det för roll? Hon har kämpat på så otroligt bra med sin ponny Chaboukie, som hon från början inte vågade sig upp på till att hoppa 120-130 hinder på träning och med stadiga rundor LA i hoppningen. Hon gjorde ett fantastiskt bra jobb med denna hästen, och nu är han borta. En otroligt vacker häst, mungodis verkligen.

Hon skrev själv på sin blogg att  "Jag tackar världens finaste ponny för dessa 3,5 år. Han har lärt mig så sjukt mycket och jag vet att om detta inte hade hänt så hade han varit i Sveriges ponnyelit en vacker dag. Det gör så sjukt ont att förlora någon såhär, hur hela världens förändras på ett ögonblick." samt "... han var en hoppbegåvning och hade en kapacitet och teknik som inte var av denna värld. Han kanske var för bra för att vara sann?" Det hon skriver, det kunde man se på bilder och filmer, man kunde känna i hennes texter när det gick bra för dom. När allt bara klappade.

Tycker detta är så sjukt hemskt, och jag vet verkligen inte vad jag skulle ta mig till om det hände Lorden eller Sebbe något :( Sådana här händelser är sånt som får en att förstå att vad som helst kan hända. Så ta inget för givet, och utnyttja livet.

RIP Chaboukie ♥


Bild femton: En person som du vill vara med.

Frida, Cigge, Towe ♥


Kvarnagården #1.





Kommer sen.

Nu går jag ut och rider fixar hästarna för natten, brb :)

Got things to do.



Älskling har åkt hem. Och vi sov till typ halv 10, inte så länge kanske men ändå. Känns som om jag sover bort varje dag. Komer lixom inte igång med saker förens vid 2-tiden. Jag måste lägga mig tidigare så jag vaknar tidigare.

Idag ska jag städa både inne och ute. Har kläder som ska sorteras och Babbens bur ska mockas ur.. Förhoppningsvis kan jag dessutom rida Sebbe en sväng oxå :) Tar no en promenad med Lorden oxå, det var längesen och han tycker det är så kul att få komma ut. Nu ska jag sätta igång så vi hörs senare idag. Ska ladda upp fler bilder från Mathildas ridlektion i tisdags.

Emma uppdaterade bra, fast så gjorde hon inte det.

Ni måste älska min uppdatering, right?
Sitter i älsklings knkä och bloggar lite snabbt så ni vet att jag lever och inte är död. Jag skrittade en sväng på Sebbe idag och han kändes bra och ohalt! :') Nu ska vi glo Johan Falk, och jag ska försöka sno glass, önska mig lycka till!

RIP Babben :'( ♥

Jag har sagt det innan, och jag säger det igen; Döden är vidrig.


Hoppar småskutt.


Göra lite nytta kanske?

Varför inte lixom? Stallet ser bokstavligt talat ut som ett bombnerslag. Lorden hade gått in i stallet häromdagen och vält ut allt i soppåsen på golvet. Smidig ponny. Dessutom hade det läckt vatten så där ligger strö över det och i foderkammaren ligger det typ foder på golvet och skit. Kort sagt ser stallet för jävligt ut, så jag ska gå ut om en stund och fixa det + mocka och se hur det är med Sebbe. Igår travade han felfritt? Kanske kan skritta en sväng om han är okej! :)

Och när vi ändå talade om städning, så skulle min toa och mitt rum behöva sig en omgång oxå.. hehe 8)


älsklingar, ♥





SOMMARLOV!

Lite efter men vadådå?
Igår var det en sjukt efterlängtad avslutning i skolan, med fina uppträdanden, utdelning av betyg och tal. Där var endel tårar när det var slut. Konstigt nog grät jag inte? Random.. Efter avslutningen for jag och familj in till stan och käkade kinamat, mm! Sen skulle vi hämta min moped men det fick pappa göra för jag och mamma hann inte innan jag skulle iväg på klassfest.

Det var en grym sista kväll med bästa 9Asbra! Först fest hemma hos Johan och vid kvart i elva tog de flesta av oss bussen in till stan och såg det sista av Daniel Adams-Ray konserten. Mötte upp Mathilda och Sofie som åkt in tidigare för att vara med i nykterhetstävlingen. Vid ett så kom Anders mamma och hämtade oss, då va det en trött Emma ;)

Kommer helt klart att sakna världens underbaraste klass som jag delar massor av minnen med. Men nu är sista kapitlet slut och vi är inne på epilogen, sommarlovet. Boken är slut, fast ändå inte. Den där lilla extra fortsättningen är fortfarande kvar. Jag sparar denna välskrivna bok i mitt minne, så att jag kan plocka fram den när jag vill. När jag vill minnas nått kul, något som betyder. Läsa det igen. Snart börjar en ny bok och ett nytt kapitel tar sin början. Allt är oskrivet, men ingen, inte ens jag själv, vet vad där kommer stå.


White horse.


En av dagens skarpare bilder.

Imorron är den efterlängtade skolavslutningen. Kommer bli superskönt med lov och spännande med en ny start, men ändå sorgligt att skiljas från den bästa klassen genom tiderna. Även lite sorgligt att inte längre gå i samma skola efter 10 år, inte äta i samma matsal efter 10 år, inte ha idrott i samma hallar efter 10 år :'(

Imorron är dagen fullspäckad och kanske hinner jag med ett inlägg nånstanns där mitt på dagen, efter avslutningen och innan klassfesten. Möjligtvis innan avslutningen, om jag hinner.

@ Mathilda's place.

Idag är sista dagen med klass 9Asbra avklarad.. Sant men väldigt sorgligt. Imorron är det avslutning och då är vaärldens bästa klass inte en klass längre :( Emma kommer få många tårar i ögat imorron.

Hur som helst sitter jag hemma hos Mathilda nu och vi ska iväg till hennes ridning om typ 30 minuter. Det är sista gången och jag kommer stå med klumpen i högsta hugg! Hoppas jag..


Hallå va.

Jag är trött, som vanligt typ. Har klippt mig idag. Och varit på moppekurs, that's it typ.
Imorron åker jag till stan igen på friluftsdag typ, tjoho.
Är lite putt och har ingen blogglust alls. Så detta är ännu att onödigt inlägg av alla jag nånsin skrivit.
Hejdå.


Vattenskidor #2.




Del två, Sjätte juni.

Efter att vi hade grejat med dom i stallet så ledde vi ut dom, fick med oss M's lillasyster Linnea till att fota och hoppade upp och red iväg mot paddocken.



I paddocken gjorde vi bara lite basics i sisådär 10-15 minuter. Halter, igångsättningar, volter, random svängar och så. Daniella är definitivt ingen "åka med på-häst" utan det gäller att vara bestämt i början. Annars gör hon som hon vill. I början lyssnade hon inte alls när jag tog tygeltag, varken halter eller när jag ville svänga. Dessutom gick det fortare och fortare om man försökte styra med ben. Efter en stund släppte det dock då jag var väldigt noga med att berömma henne såfort hon gjorde rätt. Så tillslut stannade hon såfort man kramade tyglarna lite och dessutom reagerar den lilla damen väldgt bra på sittbenen!







Sist så travade jag runt på henne. Måste säga att det är sjukt kul att trava på shettisar haha! Ibland gick det fortare och fortare och när jag försökte svänga så tvärvände hon typ och då är det ite så lätt att sitta kvar ;) Kul var det iallafall hon hon var duktig :)


Vattenskidor #1.




Trött? Jadå.

Nu är allt avklarat och det har varit kul! Sofie och jag i kodräkter var det många som tyckte va kul ^^' Dessutom var det ganska kul att rida på en såndär tjur-grej. Jag ska visa er en film på det haha! Nu är vi tröttlitrötta och ska nana så gott i våra sängar 8) Eller ja, jag i min säng och hon i min bäddsoffa.

Kommande dagar kan ni vänta er mycket bättre uppdatering, och roligare. Med lite längre och intressantare inlägg och med bilder. Men det tar vi då.
Godnatt.

Hehe... hej.

Ingen uppdatering igår eftersom att jag inte hann. Jag trodde jag skulle hinna förvarna er iallafall, men det gjorde jag visst inte. Älskling sov här efter festen, och när han åkte hem igår så var jag tvungen att gå direkt ut och mocka, sen in och fixa mig och sen skulle vi iväg. Om ni undrar vart så till Liseberg. Vi var där och åkte från klockan tre till halv åtta ungefär. Sen var vi på konsert med Ringo Starr. Den va bra, men jag frös och var kissenödig typ 3/4 av konserten.. ^^' Efter åkte vi lite till och spelade innan vi drog oss hem. Var hemma vid tolv.


Tyvär kommer uppdateringen vara lika dålig idag för vi ska bort idag med. Men jag kanske hinner fixa nått tidsinställt. Nu, är det dags för frukost.

Hemma och trött.

Jag är nu hemma efter en fullspäckad dag med vattenskidor, moppekurs och niornas fest!
Regnade under typ hela vattenskidåkningen vilket inte var så kul.. :/ Jag är iallafall tjött nu och älskling är här oxå, nu ska vi soova ♥ Kommer bilder imorrn! :)

Bild fjorton: En bild som påminner dig om gamla tider.


Bild tretton: Du och någon klasskompis.


Duscha..

.. sen blogga lite, sen sova.
brb!

Gott väder, ohyess!

Tralalala.. :)
Mjo, jag känner mig på bra humör! Blev klar med mitt täcke i slöjden idag, så jag skulle vilja säga att nu är jag klar. Klar med arbete, klar med lärarna, klar med den sketna lilla skolan jag gått på i tio år..

Hursomhelst, eftersom att det är så gott väder så ska jag gå ut till hästarna :) Ska promenera med Lorden och Sebbe ska ner till sjön. Tror att jag ska träna honom lite från marken oxå.

Vill dessutom uppdatera er om imorron. Då ska jag först åka vattenskidor med klassen, sen ska jag direkt på moppekurs och efter det ska jag direkt på avslutningsfest för niorna på skolan. Dvs jag kommer inte ha tid för någon bloggning imorron då jag nog inte är hemma förens vid 12. Hinner jag ikväll så ska jag försöka fixa tidsinstälda, jag tror nog att jag hinner det. Men det prioriteras att duscha, packa kläder osv.

Emmas nya pärla 8)
PGO G-Max 19995:-

Bild tolv: En bild på din vardag.

Finfina pollar är min vardag ♥


Del ett, Sjätte juni.

När jag kom till Mathilda så hängde vi först ut saltstenen till ponnisarna som jag hade med. Sen plockade vi in dom och borstade och grejade med dom. Jag hade med två träns och några bett som Mathilda provade på Daniella och Fontana eftersom att hon bara hade ett som passade båda. Vi provade oss fram och hittade ett tvådelat som passade på D då hon är lite bredare i munnen. Dom fick på sig träns och tyglar, och jag knoppade bådas luggar och gjorde inbakade flätor i svansarna. Dom blev så fina så 8)

Daniella med blå grimma (hon ser lite ut som en åsa oxå) och Fontana med rosa ;)




Moppekurs 2 avklarad.

Idag har jag avklarat den andra av fyra moppekurser. Dessutom är jag en moppe rikare ;)
Nu sitter jag och käkar korv med pommes till middag och sen så ska jag gå ut till hästarna :)
Onödigt javeeeeeet....

Uppvärmning.

Ursäkta kvalitén, hade fel inställning.


Sneak peak, 6 juni.





Rubrik ska're va.

Är hemma efter en rolig eftermiddag/kväll hos Mathilda med hennes shettisar :) Tror att jag har bränt mig lite.. Jag måste säga att det är riktigt roligt att trava runt på en shettis, och lite spänning i vardagen då där inte är staket runt paddocken och dom är riktiga matvrak haha!

Kommer bilder och filmer sen men först ska jag gå ut till mina hästar.


Bild elva: Någon du umgås väldigt mycket med.



Sol, och vind, men inget vatten.

Gött väder ute idag. Solen skiner jättevarmt men som tur är så blåser det.
Dagens planer är att om en stund så åker jag nog till Mathilda, då ska vi leka med hennes ponnisar :) Det har vi planerat i typ 1 månad, minst. Men varje gång vi bestämde så var det überdåligt väder.. Jag tar med mig klumpen så uppdaterar jag er om min dag med massvis av bilder ikväll!


Awesome tältning!

Tältningen är avklarad och vi har haft riktigt kul! Vi har bada, glott film, käkat upp ett kilo godis (!!), grillat, frusit ihjäl, blivit levande kokta, mördat spindlar och lite till. Det har varit helt underbart roligt och jag längtarlängtar tills nästa tältning! :)

mina miffon ♥

Mathilda och Bobbo #4.

Så fina tillsammans! Passar som handen i handsken ♥



Plastträns.

Plastträns tycker jag är riktigt roligt! Det är lätt att sköta, finns i roliga fäger, håller bra och är snyggt. Kanske inte till dressyr men annars är det är tufft! Har läst på flera olika bloggar och andra sidor att "Plastträns ser billigt ut." eller "Det är bara folk som inte orkar putsa som har plastträns." Jag tycker inte nått av detta. Visst, ett plastträns behöver inte lika mycket omvårdnad som ett vanligt i läder, men det betyder ju inte att man aldrig behöver tvätta det? Det blir ju smutsigt precis som andra träns.

Eftersom att tränset består av plast så blir det ju inte förstört av regn och lera som läder blir. Hur praktiskt är det egentligen inte att ha ett plastträns när man ska åka på utomhus-tävling och regnet öser ner? När det skvätter upp massor av sand och det enda man behöver göra är att skölja av tränset med vattenslangen och så är det klart?

Jag kan nästan bara se fördelar med plastträns. Nackdelen är att vissa ser faktiskt billiga ut. Annars tycker jag är är praktiskt, snyggt och roligt! Tänk vilka snygga och unika outfits man skulle kunna mixa ihop!

Vad anser ni om plastträns? När är det okej/inte okej? Är det snyggt? Varför ha ett/varför inte ha ett?


Sebbe 4 Juni.

Idag efter att ha varit nere vid sjön med Sebbe så skrittade jag honom i hagen och då kändes han faktiskt väldigt fräsch! Dock blir han stressad och ouppmärksam. Så fort jag försöker styra med skänklar så typ springer han iväg. Och när han inte vill så typ vänder han runt halsen så man inte kan styra.. Jag vet inte vad som har flugit i min lilla ponnu :(

Den enda positiva var att han kändes inte halt och han var framåt! :)

Taggataggatagga!

Jag känner att jag är på gott humör 8) Jag väntar på att mina homies ska komma hit och då blir det flumm all night long! Vi ska tälta nere vid sjön, grilla, äta godis, bada (?) och ha allmänt jävla kul! För det har vi alltid när vi tältar 8) Därför kommer jag antagligen inte sitta så mycket mer vid datorn idag men jag har fixat tidsinställt tills idag och imorron.

Nu ska jag nog ta och blåsa upp luftmadrasser och packa. CU!

Mathilda och Bobbo #3.


Sjukt bra dag!

Dagen med mina homies har varit helt sjukt bra måste jag säga! Underbart!

Vi tog tåget till stan på morgonen och det första vi gjorde var att äta pommes och glas, haha. Sen tog vi oss en sväng runt i kring, Sofie och Mathilda letade nagellack. På vägen kikade vi även efter kläder till älskling. Hittade en hel del snyggt på JC som fick följa med honom hem ;) Vi gick runt ytterligare (vi har gått hur mycket som helst!) och jag hittade en gul jeansjacka på H&M, happiness! Vi har även varit en sväng och käkat go lunch, köpt 1 kilo godis, kollat på när dom andra moffat i sig glass, försökt fly från fiskmåsar och haft allmänt kul! Flumm på elitnivå asså! :D

Efter att vi kommit hem så gick vi en sväng till fotbollsplanen vid skolan och busade med Sofies vovve, och fick lite allmäna anfall, iallafall Mathilda... (y)

Smörgåstårta till middag och nu senaste Narnia avslutar den här dagen väldigt bra måste jag säga, en av de bästa dagarna på länge faktiskt, så tonvis av kärlek på den! ♥


Förresten, är det kul att jag uppdaterar er ibland om vad jag gör på dagarna? När jag gjort sånt som gör mig glad, som jag är nöjd med, som jag inte brukar göra osv? :)


Mathilda och Bobbo #2.



Sommarbete.

Nu när sommaren närmar sig (är här) så är det nog inte bara jag som låter hästarna få komma ut på sommarbete och moffa i sig gräs? Jag brukar försöka ha Sebbe och Lorden ute så mycket som möjligt men eftersom att Lorden är gammal så fryser han väldigt lätt, så när det regnar brukar jag ta in dom på natten. För jag kan ju inte direkt ta in Lorden och låta Sebbe gå kvar ute.

Jag väljer att ha hästarna på bete dels för att jag kan ha dom på bete. Dom blir inte dåliga och får fång etc. Lorden som inte har så bra tänder, äter upp sig rejält under sommaren då han kan tugga gräset och få i sig det viktiga ämnena. Han är alltid tunn efter vintern då det enda han kan äta då är s.k bös, hackat gräs. Iår tog det honom bara lite drygt 2-3 veckor att äta upp sig och nu är han jätterund och fin :) Och grejen är den, att eftersom att han är pensionär så gör det inget om han blir tjock. Även Sebbe har varit tunn i vinter, jag vet inte riktigt vad det beror på men det tog honom ungefär lika lång tid som Lorden att äta upp sig och nu är han tjockis, lite för tjock kanske men är man ponny så är man.

Personligen tycker jag att man ska fortsätta att ge foder även om dom går ute. Då får dom i sig ämnen som inte finns så mycket av ute, tex mineraler. Jag ger mina hästar både frukost och kvällsmat. Då får dom lite mindre åt gången istället för en lite större portion. Dom ska även ha saltsten och ordentligt med vatten.

Jag brukar sätta flywiel på Sebbe för att han ska slippa flugor i ögonen. Det funkar inte på Lorden då han bara skaver av grimman. Han gillar helt enkelt inte att ha grimma på sig. Sen smörjer jag in dom på insektsmedel på morgonen för dagens flugor, blinningar och bromsar och på kvällen för nattens knott och mygg.

Jag vet att det finns hästar som kanske inte kan gå ute på sommarbete. Kanske har dom anlag för fång, kanske trivs dom inte med alla insekter trots medel och dylikt. Då ska man ju självklart inte utsätta dom för det, men inte heller ska man isolera dom från gräs. Hästar är djur, inte porslinsfigurer. Dom har överlevt i tusentals år, på gräs och att gå fria. Man ska inte låsa in dom i sandhagar ute tre timmar om dagen och resten av dygnets timmar så får dom stå inne. Det är inte naturligt för dom.

Hur gör ni med era hästar och sommarbete? :)


Fredag morgon.

Det är galet underbart väder ute! När jag var ute och fodrade för ca en timme sen så gick det att vara ute i shorts och t-shirt i skuggan utan att frysa. Skulle väll tippa på ca... 17-18°? Och varmare kommer det bli!
Idag drar jag troligtvis med mina miffon + älskling till stan. Jag kikar själv efter en snygg jeansjacka till skolavslutningen, osså så ska jag med älskling och kolla kläder till honom. Nu citerar jag vad han sa "Väljer du så betalar jag." Hehe ;) Men det är inte säkert att jag kommer iväg till stan om inte min lillebror kan var hos en kompis, suck.
När jag kommer hem sen så ska gå en tur med min rejser-pensionär, osså tränar jag nog vidare från marken med Sebbe.

Lite träning från marken.

Efter att jag varit nere med Sebbe en sväng vid sjön tränade vi en stund från marken också medan Lorden åt upp sin kvällsmat.

Jag börjar med att gå, och då begär jag att han ska gå med huvudet/nacken vid mig. När jag stannar ska han stanna och sen så börjar det om igen. Alltså att vi går, stannar, går stannar osv. Övar dessutom endel på att han ska stanna medan jag backar bort från honom och när jag sätter mig ner på huk och kallar på honom så ska han komma fram till mig. Det funkar efter att tag, eftersom att han gärna vill gå efter mig eller så blir han ofokuserad och äter hellre gräs eller tittar på annat under tiden jag backar undan. Då lyssnar han inte sen när jag kallar in honom, vilket är lite störigt.

Har någon tips på vad man kan göra för att på hästen mer uppmärksam på en? Han är väldigt lättdistraherad nämligen.


Höhö, oj.

Klockan var visst mer än jag trodde ^^
Jag har sovit hos min älskling tills idag ♥, och jag är fortfarande här. Dock finns det inte så mycket att göra hemma. Jag har ingen häst att rida och det suger.

Fattar ni hur frustrerade det är? Jag tror jag bryter ihop snart.

Gammal bild, gammal ridbild.


Bild tio: Någon du tycker är väldigt snäll.

Julia är en snäll, och snygg, filur :)


Auch, min rumpa.

Efter att ha cyklat 4,4 mil, varav ungefär hälften var i kraftig motvind, så är man inte speciellt peppad på att göra något. Speciellt inte när man fick ont i rumpan efter dom första 3 kilometrarna.. Men tack vara mina Bragokex, cola och vatten så klarade jag mig. Som tur var hann jag med bussen och slapp cykla de fyra extra kilometrarna hem oxå!

Ikväll far jag til Anders :) Men innan dess så ska jag gå ut, vet inte riktigt när för jag är trött, och fodra, mocka och greja med Sebbe. Duscha måste jag göra oxå för jag är så äcklig man kan bli typ.
C U L8ER ALIG8OR!

Bild nio: Någon i din släkt.


RSS 2.0