Info - Wincent Wega.

Wincent Wega är en liten, typ 1.60 bara, fuxkille e. Samsheik, u. Wiljana Rocket. Han är född den 29/4 2007 och är alltså 5 år gammal (enligt "hästfödelsedagslagen"). Den 20 augusti hämtade vi hem honom så alltså har han inte bott hos oss sådär jättelänge. Han ägdes tidigare av Marie Lustig på Grytåsa ridcenter och hon hade startat honom ett par gånger i galopp men inte med några vidare resultat. Vi fick köpa honom då hon inte hade tid för en arab då han var den enda och resten fullblod.

Eftersom att vi inte haft honom så länge så har vi inte hunnit med så himla mycket. Han var smal och inte jättefin i pälsen när vi fick honom men nu är han riktigt fin! Han har bra hull och är glansig och fin i pälsen, dessutom har han börjat muskla på sig riktigt rejält! Ridmässigt har vi inte gjort mycket mer än basic markarbete med bommar och mycket uteritter med klättring och intervaller. Vilket har lönat sig, för nu är han himla snygg!

Till våren ska han sättas i hårdträning. Under sommaren skall han nämligen startas i galopp och om det går bra så fortsätter vi. Visar han att detta är inte vad han ska göra så lägger vi ner det och han gör det jag vill, och isåfall kommer det att bli både hoppning och dressyr och så småning om även lite terräng hoppas jag!

Han är en otroligt klok häst som har sina dagar skulle vi kunna säga. Ibland är han sjukt cool, bryr sig inte om något. Andra dagar är han så fjantig så man börjar undra. Dessutom är han envis som en åsna. Vill han inte gå så går han inte. Gäller verkligen att vara iskall och stencool. Kan väll säga att han ahr frestat mitt ålamod ett antal gånger. Säger rätt ofta till honom att det är tur för honom att han är så söt..




e. Samsheik                                                   u. Wiljana Rocket.










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0