Usch & fy.

Sitter här & är tvingad att räkna matte. Urgh. Läxa från idag tills imorron & det suger. En hel sida, så mycket orkar inte lilla Emma. Det borde Christinis förstå... Dessutom kan jag inte hitta en enda mobilladdare & jag har bara 2 % batteri kvar.. Om en stund ska jag dra mig ut till stallet. När jag räknat dessa eländiga uppgifter om volym..

Outfit 310111.



GAP tröja - Nån affär i London.
Jeans - Gina Tricot.
Linne - Forever.
Strumpor - New Body.

Vara glad.

Jag ska vara glad & sluta tjata om kommentarer & antal läsare. Ni läser & kommenterar om ni har något ni vill säga osv, inte ska jag tjata på er för att få ur er kommentarer! Mina läsare är underbara som följer bloggen trots att inläggen ibland är lika dåliga som jag är på fotboll. Puss & godnatt på er! :)

Vi tar en fråga; Hur hittade du bloggen? :)

Vad döljer sig?



En sånhär hade inte vart helt fel nu.
Den som först gissar rätt vad det är förnått får länkning i ett inlägg! :)

Stallet en sväng.

Nu ska jag försöka rycka upp mig & gå ut till stallet en sväng. Får trots allt inte huvudvärk & yrsel när jag går längre. Ska se om jag kan få mockat en box eller båda & gjort nått annat. Är extremt sugen på att rida! Har inte gjort det på två veckor eller nått. Men där e isgata överallt eller skare & jättehård snö, som inte går att rida i. Jag blir frustrerad. Ge mig ett ridhus!

Zerox & jag för ett år sedan :)

Solsken.



Idag vaknade Emma till solsken & nema vind :) Härligt!
Vad har ni för väder?

Morr på er!

Nu får ni skärpa er va! ;o Det är så ynkligt med besökare idag att jag skäms över hur lite det är. Det är ni som gör delar av min dag när jag loggar in & ser många besökare & kommentarer. Nu är det inte så mycket av något av dom. Varför? För dåligt med bilder? Text? Annat? Tell me.
Vad vill ni läsa om & se på bloggen?


Mhm!

Goda dofter från nedervåningen stiger upp till mitt rum. Här vankas nog hemmagjord pizza nu! :)
bild lånad från saltpeppar.se


Hosta.

Usch, hosta är inge kul. Det är tråkigt att sitta inne men jag är inte tillräckligt frisk för att gå till stallet eller knappt nått annat heller för den delen. Blir småyr & får ont i huvudet typ så fort jag är uppe & går. Ska nog ta & ladda in Trysil-bilderna i datorn. Där är inget roligt för er & kolla på ;) Bara extremt mycket oseriösa dampbilder, haha!

Ska nog se om jag kan välja ut några bilder att skriva ut & hänga upp på väggen oxå :)

ho ho.. ?

Var e ni? Mina läsare. Bara för att jag åker iväg får inte ni göra det! ;o

Mamma & pappa kom med cider & kinamat till mig så jag kunda stilla min hunger. Dom kom visserligen med det till resten av familjen oxå men aja. Jag va hungrig, har bara käkat frukost idag vid halv 9 & lite godis.
Nu ska jag iaf kolla på Kung Fu Panda & kanske fixa en jordgubbs-smoothie :) Filmen e bara för charmig, haha!


Converse.

Jag älskar Converse.
Skor som väskor & allt vad dom nu gör. Eller ja, inte riktigt alla modeller. Chuck Taylor-modellen e min favorit. Orginalmodellen, både låga & höga, & den nya modellen, både låga & höga där med. Dom e ju bara för bekväma, & snygga!

Har själv 8 par + en väska, hehe. Sa ju att jag älskade det ;) 5 par av skorna är köpta i London. Finns ju så sjukt mycket snyggt i London, & dessutom kostar det ju typ hälften utav vad det hade kostat här i Sverige! Hittade en sida där man ändå sparar pengar om man köper. ett par låga i nya modellen där kostar 750:- , & då sparar man 70:- . I london gick mina på 35£, dvs ca 400:- & dom var ändå lite "spc" & då brukar dom kosta mer. Så, ett råd; Gillar ni converse & åker till London, eller Liverpool eller nånannanstanns i England, KÖP! ;)
Vad tycker du om Converse?

klicka på bilderna för att komma till hemsidan.
 
 

Hemma igen!

Hej på er, nu e jag hemma igen! :) Trysil va awesome! Fast jag låg sjuk halva resan & jag är fortfarande sjuk så jag har varit hemma idag. Inte bara jag låg sjuk utan iallafall hälften av klassen var sjuk eller krasslig på något sätt. Jaja. Nu har jag iallafall provat på skidor. Det va helt okej. Men inte så kul när man bara ramlade hela tiden, då dalade självförtroendet. Spc när föräldrarna lurade ut en i lite för branta backar, pff.
Det var iallafall en resa att minnas!

Nu ska jag gå & hälsa på mina ponnisar ♥

Dag 13 - Drömmar.

Dag 13 - Mina drömmar.

Jadu, eller jani, alla drömmer vi väll om något. Jag drömmer nog egentligen inte om nått spc. Fast jo. Såklart vill jag hålla Sebbe frisk & kry, & detsamma med Lorden, så länge som möjligt. Men jag har väll nog en liten dröm. En dröm om en häst/ponny att träna & tävla med. Har aldrig kännt att jag velat komma ut & tävla & så. Men nu det senaste har det kännts lite frestande. & sen att ha en häst som jag framförallt kan utvecklas med & som jag inte känner mig för stor för ibland. Känner mig i längsta laget för Sebbe ibland.

Har ännu en dröm, två menar jag. Omöjliga förvisso men fortfarande drömmar. Jag drömmer om Lorden & Sebbe som D-ponnyer. Inte så gamla, lagom stora & friska & krya. Jag hade haft två amazing tävlingsponnys isf! Som jag hade kunnat ha ännu mer kul med! Jag hade kunnat rida dom, tävla, rida med kompisar, allt nästan! Det hade varit så underbart..

Dag 12 - Planer.

Dag 12 - Planerna för i år.

Tja, inga speciella planer såsätt. Kanske att få igång Sebbe & hoppa lite med honom. Är sugen på nån CL i sommar! :) Sen ska jag försöka fokusera lite mer på trickträningen & kommunikationen med honom. Det kan förbättras båda delarna ;) Sen ska jag såkalrt försöka hålla honom frisk & slippa dom hemska stunderna då han mår som sämst :(

Pälsboll & Rödtott.




Dag 11 - Tävlingkarriär.

Dag 11 - Min tävlingskarriär.

Haha, det är inte mke att skryta med. Har aldrig tävlat. Inte på riktigt. Bara gymkhana på ridlägret ^^ Dock var det tänkt att jag skulle tävla ponnygalopp en gång! Eller två faktiskt. Ett lopp på Sebbe & ett på Axel, en shettis vi hade då. Men dagen innan tävlingen ramlade jag av Axel, ha gjorde sin berömda "svänga i full fart i 90 graders"-sväng. Jag landade på armen & kunde inte röra den på typ två månader. Tjoho. Fast nä.


Dag 10 - Bästa minnet.

Dag 10 - Mitt bästa hästminne.

Hm, bästa hästminnet. Har så många, hur ska jag kunna välja ett? Men bästa hästminnet kan nog ha varit när mamma & pappa berättade att jag skulle på en ny häst. Sebastian, en skäck. Dom visade bilder på honom & jag tyckte han var så fin. Vi var hemma hos farmor & farfar, jag & lillebror. Jag började gråta så glad blev jag! Sen när vi skulle åka hem mådde jag illa, jag var redan nervös, haha! Det skulle nog kunna vara mitt bästa hästminne.

Eller första ridlägret. Det var så kul! Jag kunde berätta allt flera gånger om för alla som var tålmodiga nog att lyssna på mitt tjat i flera veckor efteråt, hehe. Jag var helt lyrisk, det var en helt underbar känsla. & så kul det va! Sommaren 2007, första ridlägret & jag kommer alltid komma ihåg det. & att jag träffade Frida, som jag fortfarande har kontakt med! :)


Dag 9 - Hästens outfit.

Dag 9 - Min hästs vardagsoutfit

Sebbe har om det regnar/snöar på sig ett mörkblått täcke eller om det är lite varmare att röd/orange/svart rutigt typ. När jag rider honom har han just nu ett svart läderträns utan nosgrimma, abbot davies & reflexridtäcke.
här har han dock inte abbot davies & mathilda sitter på ;)


Lorden har om det regnar/snöar ett beige/blå rutigt täcke eller om det är lite varmare ett blå/grön rutigt. Dom få gångerna Emil rider honom har han ett lila plastträns & en brun ponnyplanka ;)
japp, full fräs vare när jag hade gått iväg. ponnyn sprang men det ville inte riktigt emil, haha!
(ursäkta den dåliga skärpan..)

Tjenare!

Nu sitter jag på bussen till Trysil med bästa klassen! Vi har åkt i ca tre timmar nu om vi kom iväg i tid. Antagligen så händer det en heldel i bussen. Nån har säkerligen min kamera & tar kort med den. Nån kollar kanske film allsång, lysnar på musik, äter godis, dricker läsk, äter annat. Tja, listan kan göra lång. Förhoppningsvis har vi superkul iallafall! :) Nån gång ska vi stanna på Mc Donalds oxå, fast jag vet inte riktigt vilken tid, aja. We'll see.

HERRÅ!

VI SES PÅ.. tjaa, NÅN DAG! :D

TRYSIL HERE I COME! :D

Schululu.

Sitter & fixar med inlägg till er, ett eller två om dagen. Jag orkar inte fler & ska upp ganska tidigt imorron. Vi ska köra hemifrån till bussen klockan 7..

Lugg, check.

Och fy vad fult det blev. Passar inte alls i lugg längre. Helvetes .. åh!!!!!!!!!!!
Jag är såhääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääär sur. Och lite till.
FANFANFAN, mitt liv går under.
Hejdå.

Packapackapacka..

Usch vad jag packar. Okej, inte så mycket egentligen men aja, haha. Men det är mycket ;s
Såhär va det igår, nu e det typ tre ggr så mke 8)


Dag 8 - Min outfit.

Dag 8 - Min vardagsoutfit

Tja, nu på vintern klär jag mig inte så snyggt när jag är i stallet. Har en grå overall, vinterridstövlar, rosa termovantar & en svart mössa med pärlor. Haha, inte spc snyggt ;) Men jag tycker att på vintern ska man hålla sig varm, då får snygghet komma i andra hand eftersom att det inte är kul att frysa häcken av sig varje gång man är ute.
                                                       Typ sånhär, fast helt grå & med luva 8)


Sund.. Friday morning.



Klasströjor!

Mitt "personliga" är Awesome ;)




Fy Emma!

Usch vad jag har varit urusel på att uppdatera det senaste, ni måste hata mig ;o Ska uppdatera massa idag, mer än innan iaf ^^ Sen så ska jag, idag eller imorron, förbereda minst ett inlägg om dagen tills när jag är borta! Lovar!

De fins små tröjorna & byxorna kom idag! Lägger in bilder sen, lovar på hedersord!
Nu ska jag gå ut, i dimman..

Sovmorron = Stallgöra.

Har man sovmorron, slutar det med stallgöra. Men aja. Bättre att få allt gjort på morronen & ha gott om tid att rida på eftermiddagen (:
Ne, dags att tasig ut nu.

Tagga trysil! :D

Lugg, inte check.

Äsch då, fick inte klippt någon lugg idag heller. Kanske kan tvinga mamma imorron innan skolan, sovmorron! :D Nej, jag planerar inte nån luggklippning, för då blir det inte av..
1½ timmes extra sovtid imorron, guld värt! Upp halv 8 ist för kl 6. Bättre än inget.
Åh vad jag vill ha klasströjorna! :'D & åh vad jag vill åka till Trysil! Jag tror jag kollapsar av allt taggande! ;o Äsch vafan, det kommer bli så sjukt bäst! Fast skidåkningen, tjaa.. den kommer gå som den går. Har aldrig åkt skidor innan x)
Packningen ska vi inte prata om, hitills är det 49 olika saker. & av ganska många är det fler än en som ska med, typ som tröjor, underkläder, mjukisbyxor osv. Massa packning. Hoho. Ska se om jag kan ladda upp bild på packningen imorron, för jag måste börja med det, packa asså. Har bara skrivit listan.

                                                   old pic på random klasskompisar x}


Duscha..

.. & klippa lugg & äta kvällsmat & sova :)
Lägger in ett inlägg senare ^^

Btw, så kom klasströjorna idag! Så Sara tar med dom till skolan imorrn, wie! :D
Två dagar, sen tar vi bussbussbuss till tryysil! :D (y)

Dag 7 - Favoritsak.

Dag 7 - Min favoritsak i stallet.

Hm, ska jag vara ärlig så vet jag faktiskt inte riktigt. Fast jo, radion förgyller mina dagar! Hade inte klarat mig utan min radio. Jo, radion är min favoritsak i stallet ;)


Dag 6 - Hästens mat.

Dag 6 - Det här äter min häst varje dag

Mina hästar äter en hel del varje dag.
Sebbe äter nog mellan 8-10 kg hö om dagen. Har äter tre sorts foder. Tre müsli & ett lite med strå-aktigt. Kallas för Leisure Mix, Convelacent Diet och Safe & Sound. Safe & Sound är strå-fodret. Alla hästar kan äta det. Även fånghästar. Sen får han nått risliknande pellets, mineraler, MSM, aloe vera, djävulsklo & morötter. & för att han ska bli lite tjockare så blandar jag i 1 näve alfalfa. Det är lite grövre strån.

Lorden har ett grovfoder som jag enkelt benämner som "bös". Men egentligen heter det HiFi. Det är som alfalfa fast mycket finare. För fånghästar & äldre hästar som inte kan tugga hö, ensilage & annat grovfoder. Funkar superbra till Lorden! Dessutom äter han en müsli, Sixteen Plus, & Convelacent Diet och Safe & Sound. Resten är samma som Sebbe; nått risliknande pellets, mineraler, MSM, aloe vera & morötter. Men inte djävulsklo & alfalfa.


Dag 5 - Min ryktlåda.

Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda

Hade tänkt att jag skulle ta bild, men aja.
Har iallafall;
• Rotviska.
• Ryktborste.
• Ryktskrapa, plast & gummi.
• Massageborste.
• Hovkrats.
• Mankam.
• Piggborste.
• Ansiktsborste.
• Snoddar.
• Glitter
• Massa gamla hår & damm.
• Svett/vattenskrapa.

Dessutom finns det två eller tre utav de flesta & i olika storlekar, så den är överfull, hehe.


en sånhär har jag, fast mörkgrön.


Jag lovar..

.. att jag ska gottgöra er! Har varit på Ge-kås idag & har suttit med det förbenade hustaket en stund nu. Den som klagar på det slår jag ihjäl >< Nu är jag trött, trött, väldigt trött.
Ska fixa inlägg till er imorrn! Har lite att ta igen..
Godnatt!

Zzzzzzzzzzzzz

Jag är trött. Jag vill sova. Jag ska göra en sak först. Jag ska sova sen. Jag ska säga godnatt.
Godnatt.

Heartland!

Heartland är ruskigt, ruskigt bra! Fast.. det går nog lite utför nu. Saker blir så som det inte ska va ;s aja, det är la bra iaf. Ja, det är det. Men det va bättre förr. Då var det ruskigt, ruskigt, ruskigt bra ;) Tycker iallafall att ni ska kolla in det, på YT ;)
Btw, så är böckerna riktigt bra dom med ;)


Morf.

Blev inga bilder på stallet, det va inte tillräckligt många som ville se. Men förut såg jag att en punkt på Dag för dag va typ: Visa ditt stall, eller nått. Jag är hungrig, men mamma gör pastasallad 8) gottigt!
Pulsade med Sebbe i snön innan, det gick bra. Sen pysslade jag lite med Lorden. Han verkade inte uppskatta det så mkt utan puffade mest på mig så att han kunde få gå in i sin box & käka sin mat, hehe.
Ne, nu ska jag se Ponnyakuten (y)

Regn & blåst, höstväder?

Här regnar & blåser, höstväder eller? Nu ska jag iallafall ta mig ut till stallet. Känns som en mysdag idag. Tror att jag ska ta & pyssla om mina små pollar lite extra :) Måste oxå trotsa vädret & rida Sebbe. Hade visserligen kunnat vara värre, men hade kunnat va bättre oxå.

Tänkte ta lite kort på stallet? Lägger bara upp bilderna här om minst 3 personer kommenterar att dom vill se.


Läsa min bok.

Haha, jag har fåttinläggs-hysteri idag ^^ Fast det kanske är bra, vad vet jag. Nu ska jag iallafall leta reda på lite pankakor & läsa min bok, den e bra! :D


Från baksidan;
Vårterminen är slut och Embla har ställt in sig på att tillbringa ännu ett trist sommarlov på landet hos herr och fru Karstén när någonting lika osannolikt som fantastiskt inträffar. Embla hamnar mitt i spelet om De Fyra Elementen och där träffar hon Noel. Deras längtan för dem samman och kastar dem rakt in i ett gastkramande äventyr i ett land de inte trodde fanns!

I det spännande spelet gäller det att ta sig igenom de fyra sfärerna Sammetsbergen, Vattendeltat, Himlavalvet och Eldsklyftan. Klarar man det väntar ett efterlängtat möte. Samtidigt blir man härskare över De Fyra Elementen för en dag.

Embla och Noel ställs inför en rad kluriga och svåra uppgifter som de måste klara för att ta sig vidare mot det efterlängtade målet. Men kommer de att stå ut med den nyckfulla domaren Valerius Pax och vilka hemligheter döljer sig i det fördolda?

Det dröjer inte länge förrän de upptäcker att allt inte står rätt till i spelet. När mystiska saker fortsätter att inträffa inser de att Umber, den maktlystna och grymma ledare i Eldsklyftan, gör allt för att stoppa dem från att ta sig vidare i spelet. Umbers vilda framfart hotar de fyra sfärernas, och därmed spelet och befolkningarnas, hela existens.

Tolkvideo & bilder!

Första gången vi tolka polle med nån i pulkan, han är bara bäst :'} reagera inte alls även om Sofie skrek xd






Tatataaa Tatataa!

Random rubrik, men vafan, jag vet inte vad för annat jag skulle skriva. Egentligen borde jag städa mitt f.d rum så att det så småningom kan bli min garderob. Men det orkar jag inte 8) Istället,, ska jag ladda upp tolkvideon på youtube. Ja det ska jag göra. Sen.. ska jag snoka reda på pankakor. Osså vill jag ha chokaddoppade apelsiner :D

Mina puckade kompisar tror att chokladapelsiner & apelsinchoklad är samma sak, dom har så sjukt extremt fel!! apelsinchoklad smakar skit .. o.O typ romerska bågar, urgh! Men chokladapelsiner e gotteligott 8)

Dag 4 - Mitt hästintresse.

Dag 4 - Hur mitt hästintresse kom till

Jag skulle vilja säga, jag sa det innan, att jag är infödd i hästvärlden. Tackvare det är jag nog hästintresserad. Hade väll dock kunnat vara det även om mamma & pappa inte höll på med hästar. Jag vet faktiskt inte. På så sätt kom väll mitt hästintrese till.
Men det började nog på riktigt när jag började på ridskola, samma år jag fyllde fem. Jag började i Knatte & avancerade upp till Märke 4 på 7 år. För så länge red jag där. När jag var 9 fick jag Sebbe, & året jag fyllde 14 kom Zerox. Honom hade jag i ca 8 månader, oktober till juni.

tidigt, 2000/2001 kanske.


Stallgöra.

Nu ska jag gå till stallet, om ni ville veta. Ska först rida en sväng, sen mocka.
Mörkret faller, dags att skynda sig kanske..

från arkivet; ge mig sommar, ♥


Dag 3 - Största rädslan.

Dag 3 - Min största rädsla

Tja, min allra största rädsla är att någon av dem dör. Det går ju visserligen inte att undkomma, men ändå. Sen är jag väldigt rädd för att Sebbe skall bli sjuk igen eller få fång. Vi bestämde redan innan förra sommaren att om han får fång till sommaren så tar vi bort honom. Det är inget liv för en matglad häst att vara tvungen att gå i sandhage & äta specialgrovfoder. Men just nu så är oddsen emot det. Han mår superbra! :) Men det har han gjort innan alla andra dåligheter oxå.
i somras.


I ridning & hantering är det väll inget som e nån stor rädsla. Visst, det kanske inte är så kul & leda runt på en häst som kastar sig & hugger, eller borsta en häst som sparkar efter en osv. Men efter Zerox så känns det som om jag klarar det mesta. Han har härdat mig, haha.
förra vintern.

GAAH!

Små besökare, VAR E NI!?
Ni får inte bara försvinna sådär! Vet att jag inte skrev något inlägg igår men Älsk var här då & då blir det inget datorsittande. Men nu ska jag skriva dag 3 & 4 ;)

Dag 2 - Första hästen.

Dag 2 - Min första häst

Tja, vi kan väll säga att Lorden var min första häst. Mamma & pappa hade dock en D-ponny redan innan jag föddes som vi hade för att mina kusiner skulle kunna rida på honom. Så jag ser den lite som min. Han hetter Tonic, svettfux med strimbläs typ. Dock fick han någon sjukdom, så vi fick ta bort honom när jag var typ 3 eller 4.
& om Lorden vet ni ju redan endel. Men jag ska försöka fixa fram en bild på Tonic, kanske ;)


Dag 1 - Jag & min häst.

Dag 1 - Presentera dig och din häst

Tja, jag är då en tjej på 15 år. Jag är uppvuxen med hästar, men började rida "på riktigt" när jag var 5. Då red jag på ridskola. Red där tills jag var 12.
Förövrigt är jag en glad & sprallig tjej skulle jag väll tro. Har väldigt lätt för att skratta åt saker & tycker mycket är kul. Min humor är bara så bäst 8) Blondin enda in i benmärgen, & inte helt tappad. Men ibland händer det ju. Mina vänner är bäst, & min pojkvän är finast, faktiskt 4 månader med honom idag

Sebbe är min tjockisponny som tydligen är tävlad upp till Nationell FEI i dressyr, med placringar upp till LA. Inte med mig såklart, haha. Han är 26 år med okänd härstamning. Han är född i Danmark, men står som Import från Norge eftersom att det var där han tävlade. Jag har haft honom i 6 år i februari. 
Min lilla indianponny har ett hjärta av guld, & har lärt mig ganska mycket. Han lär mig nog fortfarande. Jag älskar honom så mycket! Dock har jag varit nära på att förlora honom ett antal gånger. Sebbe är triangelmärk & vid för hårt ridning, för anträngande, så blir han sjuk. Kan inte gå, ligger hela tiden, äter inte & är hängig. Dessutom gör det ju ont när han reser sig, så han kan nästan inte göra något. När han var som sjukast tog det 10 minuter att gå de 40-50 meterna till hagen. Förra sommaren hade han fång, mirakulöst nog blv han frisk igen & hade det inte i sommras trots att han gick på grönbete, & förra vintern hade han en enorm hovböld. Nu har min ponnybus varit frisk i ett helt år! Normalt för er med friska hästar kanske, men jag är så glad! :'} Har har inte mått så bra som han mår nu på evigheter!

Första eller andra ridturen :'}




Lorden, min pensionär, är min bebis. Han är 39, tufft va? 8), & jag har haft honom sen sommaren samma år jag skulle fylla två. Dvs 14 år i sommar ;) Jag har gjort massor med Lorden. Jag har haft superkul med honom! Ridit för tränare, hoppat, ramlat av, gråtit, blivit rädd, varit på galoppläger, ridit ut, hoppat ute osv. Har en massa minnen med honom. Kommer ihåg när jag var på galoppläger med honom. Han sprang ju i stortsett lika fort som D-ponnisarna, haha. Han skenade runt med mig på Göteborg Galopps sandbana & jag satt på hans rygg & skrek. Inte det bästa javet, men jag va 10. Mamma va inte glad & tvingade iväg mig på att andra varv, då gick det bättre. Denna gången hade jag åtmindstonne lite kontroll. Det var häftigt att skrika "SE UPP!" till dom stora tjejerna som red framför, haha 8) Kommer nog aldrig glömma det. Det roliga är, att han är fortfarande lika pigg 8)
Mindre kul stunder som när han hade kolik kommer jag xå ihåg, ltie svagt. Mamma & pappa var uppe & gick med honom hela natten. Skulle kunna skriva istortsett hur mycker somhelst om min vita springare. Men då kommer ni inte orka läsa. Somsagt är han 39 år. Welshponny & skimmel. Sägs att han hat tävlat SM hoppning. Men jag vet inte säkert eftersom att jag inte vet när han tävlade är det svårt att ta reda på det. Hoppar som en gud gör han iallafall, synd att jag inte kan rida honom längre :( jag älskar honom nått sjukt! Kan inte tänka mig att liv utan honom. För han har alltid funnits där. Alltid.

Haha, jag är kanske 6 år eller nått 8)


4 underbara månader, ♥

4 underbara månader med min älskling idag, ♥ bästa tiden i mitt liv.
Haha, Mathilda & jag bevisade imorse vad efektivitet är, nästan iaf. Så vi fick gjort endel på hus-sakimaket. Så nu ska det bara byggas. Gaah, svårare än ni tror.. Vårt hus har formen av ett kors.. eller kryss. Kommer inte riktigt ihåg 8)
Snöpulsade med Sebbe i 20-25 minuter förut. Det är snö upp till knäna på honom i hagen, dvs ca 50 cm, hehe. Efter en stund andades han ganska tung. Skrittade bara men känns som om han fick jobbatt på iallafall.
Nu ska jag skriva Dag 1 på fylla i-saken. Haha.


Dag för dag.

Detta hade jag tänkt prova, vad tror ni? :) Hittade den på Stall Viggeby ;) Börjar troligtvis imorron, ev ikväll om jag hinner.

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 - Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur mitt hästintresse kom till
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favoritsak i stallet
Dag 8 - Min vardagsoutfit
Dag 9 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 10 - Mitt bästa hästminne
Dag 11 - Min tävlingskarriär
Dag 12 - Planerna för i år
Dag 13 - Mina drömmar
Dag 14 - En bild på stallet
Dag 15 - Det här saknar jag
Dag 16 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 17 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 18 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Fortsätt städa..

Håller på, eller ja, försöker städa ur mitt gamla rum som så småningom ska bli min walking closet! :) Eftersom att vi har byggt om så har jag ett typ 3 gånger så stort rum nu. Det mesta på den nya utbyggnaden, men oxå en liten del av mitt gamla rum är det nya. Resten av det gamla, typ 2x2 meter, kommer alltså bli min walking closet! Bara det att där e så jefla mycket skit.. suck. Jag är mästare på att samla på mig saker.
Om en stund ska jag duscha, sen så ska jag tvinga mamma att klippa min lugg, hoho! Klippte den nog för ½ år sen senast eller nått 8) Den e bara ganska så väldigt för lång, haha.
Sebbe fick stå idag. Isgata överallt så det är omöjligt att rida. Snön är inte så bra heller, tyvär. Men ska se om jag sa låta han snöpulsa lite imorron, så han inte tappar den lillalillalilla kondis vi har jobbat upp ;)
Klasströjorna beställs idag & på min står det Awesome, haha. Mathilda skrev Random xd vi kommer matcha så fint tsm 8)
& om två veckor minus 2 dagar, drar jag & bästa klassen till Trysil för skidåkning! (y)

Svar på frågestunden!

Nu kommer svaren på frågestunden! Även om ni har frågat fler frågor än en så delar jag upp dom en & en ;)

Fråga: Vad anser du om vargar? :)
Svar: Tycker att vargar är otroligt vackra djur! Med lång lurvig päls & mörka rätt så mystiska ögon. Hade det inte varit så att som var farliga hade jag gärna velat ha en ;)

Fråga: Hur mår du? ^^ Du ville ha en fråga, men jag har lite fantasibrist so...
Svar: Tackar som frågar, haha. För tillfället mår jag väldigt bra! Dock redan skoltrött -.-

Fråga: Bättre fråga: Diggar du Sagan Om Ringen? Favoritkaraktär? x]
Svar: Haha, njaa. Har bara sett delar av dom, men en sak är säker; Gollum/Smeagol skrämmer skiten ur mig xd Nej, har ingen favorit, eller jo! Gandalf e tuff 8)

Fråga: Har du ridit western på dina hästar?
Svar: Har aldrig ridit riktig western. Dock red jag ibland i en westernsadel när jag var liten. Jag får inte plats i den längre vilket är synd, & nu vill jag ha en ny, större. Tror att Sebbe ahde passat väldigt bra till det. Skulle gärna vilja prova då jag tycker det verkar tufft.

Fråga: Äsch, tar en till. Hur är dina matkunskaper på en skalla mellan 1 - 5?
Svar: Haha, det beror på hur du menar. Kan väll egentligen itne så mycke om mat. Lite basics typ. Men jag är väll helt okej på att laga mat. Typ pasta, köttbullar, pyttipanna osv, hehe. Fast bara ibland ;) Så dom är la kanske, en 3 eller nått.

Fråga: öhh.. jag vet nästan allt om dej... tror jag ? o.O observera nästan...
Vad lyssnar du på för låtar just nu? :D
ja.. inte just just nu nu, men du fattar xd
öhhuum... kommer tbx när jag kommit på nått mer!:D
Svar: Haha, typiskt dig, Mathilda lilla xd
Jag lyssnar just nu på Fairytale Gone Bad.

Fråga: 1. Gillar du gröt? O.o
Svar: Japp, gröt e gott. Spc tomtegröt 8)

Fråga: 2. Har du lust att byta blogg-länk med mig? O.o
Svar: Nej. Inte för att det är nått fel på din blogg, men jag gillar min blogg ;)

Fråga: hur många syskon har du?
Svar: Jag har en lillebror.

Fråga: är du oskuld?
Svar: Detta tycker jag är för personligt för bloggen.

Fråga: Vilken klass går du i?
Svar: Jag går sista året i grundskolan, i 9:an alltså.

Eko-o-o-o-o

Här e så tomt så det ekar. Var e ni, mina små gulliga besökare? Var inte rädda!
Jag kan känna doften av nystekta, hemmagjorda köttbullar stiga från köket till mitt rum. & jag är så hungrig så jag tror att jag dör ;s Låt det vara mat snart! Vänta.. Jag kan höra någon pyssla med tallrikar! Det betyder.. att maten är nära! Hohoh :D
Vägen är rena rama isbanan, & snön är inte bra nog så jag kan typ inte rida. Det är sorgligt värre, suck. Stackars mig, stackars Sebbe.. Han tycker nog egentligen inte att det är synd, men ändå.

Ska se om jag kan fixa fram tolkvideo, medan jag väntar på mat..

Sista dagen i frihet..

Tja, så var sista dagen i frihet avllarad. Imorron börjar skolan & det suger. Sofue sov somsagt här tills idag & vi har i stortsett bara mockat & sandat & såklart ätit. Älsk kom hit vid halv fem & vi har myst & kollar film, & ätit majs! Svingott! Typ.. rostad eller nått. Vi kollade på My bloody valentine & Zombie strippers. Båda skräckisar såklart ;) Han åkte för typ 30 min sen & nu ska jag kolla ponnyakuten 8)

& juste! Ni får frågestunden en dag extra. För jag är för lat för att svara på frågorna idag..

Foodmasters.

Sofie & jag är mästare, på att äta. Nu äter vi omelett, haha. Jag är oxå mästare på dåliga inlägg, hoho. Nu ska vi se Mean Girls. Vad tycker ni om den filmen? :)


Vi är lagom tjocka.

Sofie & jag är lagom tjocka x) Vi har ätit 3 portioner chokladpudding var (y) Jag är inte färdig än, har ätit i typ 1 timme, haha. Sofie åt sitt på typ 15 minuter. Glupska jävel. Nu kollar vi på Clueless.
Tolkningen idag gick super! Sebbe tyckte det va fetekul :) film & bilder kommer!

Kom ihåg frågestunden! Bara idag & imorron kvar!


För helvete!

Jag är på väldigt obra humör för tillfället. Det regnar. & idag av alla dagar, fan då. Vi som skulle tolka idag! Grr! Men vi trotsar vädret & gör det ändå 8) Sen blir det ev en tur med fyrhjulingen med pulka & snowracer efter.
Men nu ska jag & Sofie mocka!

Filmkväll!

Nu blire filmmys med min lipis-Sofie :}
Morötter, gurka, dipp, grillchips, tropiska frukter - kolsyrad läskedryck & HSM.
Sofie bestämde sig för HSM-maraton, men hon ville börja med tvåan, det fick hon inte.
Nu ska jag & Sofie släppa småflickorna inom oss lösa! :D


(yy)

Har vart duktigt med kommentarer & besökare det senaste! Fortsätt så säger jag bara :) Har precis ätit mina små pannkakor x) Det stod att det skulle bli ca 10 st, jag tror det blev 17 elr något ^^' Men men, bara bra. Nattmat till Emma, wiho!
Nu ska jag ut & rida min pollsi, & senare ikväll kommer lipis-Sofie ;)

Jag skulle vilja ha färgade linser! 8)


Pannkakor!

Moahahah! Jag ska snart steka mina pannkakor 8) Det blir gott, hoho!

Duktig.

Jag känner mig duktig. Nu när jag har fått upp alla bilderna! :) Puuh! Om en stund ska jag gå till stallet. Känner mig på gott humör idag! :D Eventuellt så skriver jag min hästhistoria, fixar inlägget med Hoss eller med Mathilda senare idag. Dessutom ska jag se om jag kan få hit någon av, eller i bästa fall båda, mina muppar! :)
Imorron ska vi premiärtolka med Sebbe! Lovar er bilder & kanske video! :D Dessutom kommer min Älskling hem! Saknar honom så det gör ont :( ♥ Oj, vilket sammanträffande, Spotify valde att spela Stay just precis nu när jag skrev detta..

Top 10, 2010 #1.

TAMTADADAMM!
The very best of Emma, 2010!



Behöver ni verkligen ha en anledning till varför jag tycker detta är den bästa bilden jag tagit 2010?
Nej, tänkte väll det.


Top 10, 2010 #2.



Jag gillar dimma. Det är så vackert. Dimman låg tjock & tät denna dagen & detta är nog den bästa bilden jag tog det. Fast ja. Det va den bästa, eftersom att den hamnar tvåa av de bästa bilderna under hela året! Min lilla ponny gör detta till en bra bild. Hade han inte stått där hade detta varit en ganska tråkig bild. Med ett träd, dimma & ganska dåliga färger. Tack vare att jag har han ståendes där så lyfter det hela bilden. Tycker denna bilden är one of a kind.


Top 10, 2010 #3.



Ni ser det va? Bilderna blir bättre & bättre. Enligt mig iaf. Jag vet ju inte vad ni tycker.
Denna bilden är en av mina favoriter, precis som det är en av de bästa! Dimman, morgonljuset (tog den typ halv 4 på morgonen) & skogen som reflekterar sig i sjön. Flotten i dimman tycker jag gör att det ser lite övergivet ut, som om det hänt något hemskt där en gång i tiden. Men det har det ju.


Top 10, 2010 #4.



Bara för att Julia är en väldigt söt liten människa som får bilden att se amazing ut. Med en söt modell, snygg bakgrund & bra ljus så blir det amazing, awesome, superawesome!


Top 10, 2010 #5.



Jag tror att jag har nån slags kärlek till solsken i Mathildas hår. Men det är inte bara därför jag tycket detta är en av de bästa. Vinkeln & att man inte ser något av deras ansikten sådär väldigt bra gör bilden bra helt enkelt. Dock hjälper solen & det gröna gräset till ganska bra.


Top 10, 2010 #6.



Här har jag oxå lyckats komma nära. Det svartvita gör faktiskt hela denna bilden. Men den är inte redigerad. Fotade dock samma blomma i färg och som bilderna var inte i närheten av denna! Tackvare att blomman kommer från sidan & inte är med helt är denna bilden roligare att titta på än om man hade sett t.ex hela blomman & om den hade legat i mitten.


Top 10, 2010 #7.



Denna bilden är jag ganska stolt över. Tycker att jag är ganska nära trots mitt småjobbiga objektiv. Gillar hur man ser suddiga grässtrån i bakgrunden, plus en blomma till. Att man sen inte heller ser hela blomman utan att där är lite gräs framför gör bilden mer intressant. Dessutom har blomman en grymt härlig färg!


Top 10, 2010 #8.



Åh vad jag älskar denna bilden. Kanske tog det över lite, fast nej. Jag tycker faktiskt att detta är en av de bästa bilderna jag tagit. Trots pricken. Dock gör pricken nog bilden lite också. Den ser äldre ut. Ljuset ligger underbart i håret & mössan, & på alla andra huvuden oxå för den delen. Sen att man bara ser deras ryggar & att dom går armkrok gör att det blir en speciell känsla i bilden, tycker jag.


Sådär ja.

Nu är det klart!
Ni kommer under kvällen få de efterlängtade (?) bilderna!
Nu ska jag hitta nått att äta på, jag är sugen!

Top 10, 2010 #9.



Plats 9. Denna bilden faller mig i smaken mest pågrund av snön & färgen som Zerox har. Ljuset är bra och jag tycker inte att man måste ha med hela hästen bara för att det ska bli en bra bild. Dock hade bilden kunnat bli mycket bättre om den tjocka ponnyn varit glad. Det hade lyft hela bilden massor! Såklart är Frida söt som vanligt :)


Top 10, 2010 #10.



Denna bilden hamnar på plats 10, eftersom att jag såklart tycker det är en av de bästa bilderna jag tagit i år. Men inte den bästa. Tycker att jag har lyckats fånga "Hej jag är en busig ponny"-uttrycket eftersom att han står med spetsade öron, kollar på något & dessutom rinner det vatten ur munnen på honom. Han är bara för charmig!


Finally.

Tre saker.
1. Äntligen börjar de unika besökare-antalet stiga, wiie! 8) (y)
2. Alla bilderna till Top 10, 2010 är fixade & klara. Är bilden svartvit är det för att jag tog bilden svartvit, alltså med monokrom iställning i kameran. Det enda som är redigerat på bilderna är lite ynka intensitet och/eller exponering.
3. Kom ihåg frågestunden! BOMBA FRÅGOR!

Vampire.

Min nya hobby, att redigera ögon i olika färger.


Ridpass 5/1.

Min ponny gick nått sjukt bra idag! Allt rullade på super, red nere på sjön. Där e perfekt underlag, snö men inte för djup & platt. Jobbade på skänkelvikningarna, halter, halvhalter & på böjt spår. Måste jobba upp ponnybus muskler för dom har tynat bort. Måste dessutom öva på att samla honom ordentligt när jag rider så att han verkligen jobbar & så att jag rider, & inte bara åker med. Galopperade lite & den va så fin så jag ryser. Fan, det va nog en av de bästa galopperna någonsin ♥ Galoppen va rund & fin & han bar upp sig riktigt bra fastän han inte har några muskler, ponnyplutt ♥ Wiie, jag var glad efter dagens ridpass, trots all snö.


bild från arkivet.


Sry.

Har varit lite depp nu på kvällen. Hade tänkt fixa alla bilderna, men hade ingen ork så jag har bara gjort massa onödigt, inget egentligen. Bara druckit cider & haft ont i min arm :(

Lite nostalgi oxå, har lyssnat på Jesse McCartney hela kvällen typ, mums :'3


Hos Älsk.

Han & Philip e ute för att mata hundarna. Hundar e äckliga. Spc när dom är blöta. Blööh.
Iaf, Sebbe gick super innan, rider nere på sjön. Och Anders har ite damp nu. Han tror att vi rider i sjön :) Ja, vi simmar runt i 15 minus :) Men men, mohahahahah :)

Nej det gick inte så bra att skriva ett seriöst inlägg, det får ni stå ut med för jag är inte seriös nu  :) Nu gick Anders, för att dansa till Billy Jean :) & sen drack han min cider!! MIN CIDER! :D Vet ni, jag gillar cider :) spc den med fläääääder :D hoho, nu stängde anders av skrämen så jag vet inte hur jag skriver. Fast nu fick jag tillbaka den :) TRIUMF! :D Jag har ganska kul, men anders tycker att jag är taskig mot honom :) HAHAHAHAHHAHAHA :D Oseriösa inlägg är faktiskt ganska kul, tycker jag, men ingen annan. Fast JO :D Och anders är sur, fast Han försöker förneka det men det är ingen som TROR HONOM! VAD ÄR SANT? Vet ni? Inte jag :)

JAG HAR KULKULKULKUL :D
Han kastar nästan tejp på mig, det är INTE snällt o.O
Nu tejpar han igen sin mun, tufft va? (: Han vill inte ha mina pussar :( JAG. KÄNNER. DISSEN. BUHUHUHUHUHUHUHUHHUHUHUHUHUHUHUHHUHUHUHUHUUHUHUHHUHUHUHU :'(

Jag gillar oseriösa inlägg, vad tycker ni om dom!? :D
KÄÄÄRLEKK :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D

BTW, ANDERS ÄLSKAR MIG :) ♥


Äckligt.

Jag känner mig ganska ofräsch, min nya stalloverall är varm. Så nu ska jag ta & hoppa i duschen. Sen skall väskan packas & sen kör mamma mig till Älsk :) Kanske kan sno hans dator, högst troligt, och uppdatera lite om när jag red Sebbe innan ;)

bestofemma, 2010.

Nu har jag alla 10 foton! Har kollat igenom ALLA mappar från 2010, & fick fram totalt 36 bilder som skulle kunna vara 2010's bästa. Efter mycket velande fram & tillbaka har jag nu de 10, som ÄR dom bästa. Tror jag. Det tog bara.. typ 2 timmar.
Har inte lagt in dom på placeringar än, men jag vet vilken som är den bästa.
Vill ni ha motiveringar till varför bilden har hamnar på just den platsen? :)

Jag jobbar.

Fast nej, kanske inte. Håller iallafall på att ta fram Top 10, 2010-bilderna. Det tar tid. För det är en jefla massa bilder. Det kommer ta typ 1000 år >< Menmen, thats life om man lovar sina dearest readers det. Vad gör man inte för sina läsare..

Glöm inte frågestunden! Bara BOMBA med frågor! Fråga hur mycket du vill!

Frågestund!


Nyår!





Jag.. tror jag somnar snart.

Fast jag är sugen på cheesecake. Det är ett problem om den är slut. Då tror jag att jag.. blir sugen på nått annat istället. Låt oss hoppas att det finns cheesecake till mig. Då blir jag glad :) Jag har faktiskt inget vettigt att skriva här, för det har inte hänt något idag värt att skriva om. Kanske slänger upp en eller två bilder från nyår. Jo så får det nog bli så får ni någonlunda bra uppdatering. Eller ja, bra och bra. Bilder är alltid bra, right?


Tacotime.

Om en stund, snart förhoppningsvis för jag är döhungrig, så kommer Älsk hit & då blir det tacos med honom & familj :) Mysfaktorn stiger. Sen film, popcorn & cola resten av kvällen. Toppen början på året faktiskt!

Festen hos Amanda var helgrym! Awesome, & jag längtar till nästa fest som ev. blir min, Mathildas & Amandas födelsedagsfest? Fast har vi tur så blir det fest före det ;) Kanske slänger upp lite bilder sen, vi får se. Finns en hel del bilder på allt möjligt, eftersom att kameran bostavligt talat gick laget runt, hehe.


googlebild.

GOTT NYTT ÅR!

GOTT NYTT 2011 VAFAN! :D

RSS 2.0