Wincent Wega!

Vid dethär laget så vet ju alla att vi hämtade Wincent igår, right? ;) Vi mötte Marie ute vid motorvägen, Torpakiosken, eftersom att hon skulle till Göteborg Galopp och starta med andra hästar. Så varför inte ta med Wincent oxå då lixom? Snabbt och smidigt lastades han av lastbilen och direkt på transporten. Allt gick på ca 5 minuter tror jag. Hej, lasta av, lasta på, hejdå typ x)

Han va lite bökig i början men inte så konstigt kanske? Först stå med alla sina kompisar i lastbilen och sen plötsligt lastas ensam till transport, som han dessutom aldrig hade åkt innan. Det roligaste med hemresan var när vi hamnade bakom en bil med släp och var tvugna att sakta ner från 90 till 80. Då blev han irriterad därbak och började röra sig. Men så fort vi ökade och körde om så blev det lugnt igen, haha! Väl hemma så hade han fastnat med huvudet under bommen på nått konstigt sätt, söten ♥

Det första han gjorde när han kom in i boxen var att rulla sig. Mamma hade honom i longerlina och hann inte ens knäppa loss den innan han nästan kastade sig ner på golvet och rullade sig! Dessutom gillar han halm, efter att ha tillbringat sitt fyraåriga liv på spån.



Vi släppte inte ut honom utan han fick stå kvar i sin box resten av dagen. Från halv 5 eller så, så det var inte så farligt länge. Han tyckte nog det mesta var konstigt och stod mest för sig själv hela eftermiddagen. Ville inte gosa eller så. Han stod i sin box, pillade lite i halmen och höt, drack lite vatten. Försökte väll smälta allt. Eller så trodde han att han skulle tävla.

Ihopsläppet idag gick jättebra! Han är verkligen supercool och tar allting hur lugnt som helst. Stressar verkligen inte upp sig. Vi släppte först ihop Wincent med Sebbe. Sebbe hummade lite som om han sa att "Det är okej". Fast sen skulle han ju naturligtvis pipa och slå lite med frambenet oxå för att visa att han bestämmer ;) Sen travade Wincent iväg och kollade sig omkring samtidigt som mamma hämtade Lorden. Lorden pep lite han oxå, sen var det inte mer med det.



Wincent drog värst repan och sköt iväg som en kanon, men eftersom att det regnat såpass mycket så var det väldigt halt på marken. Han höll på att gå omkull men klarade sig precis. Sen hade han inte högre fart än att han kunde springa utan att halka, hehe. Smart häst. Sen så va det så gulligt när jag skulle ner och spraya på mer flugmedel, för dom verkade irriterade, så tyckte Wincent att jag skulle leka med honom för det var ingen annan som ville springa runt och busa :')




Han är mycket mer öppen idag eller hur man nu ska förklara? Igår var han lite avvaktande till oss men idag är han nyfiken. Han kommer travandes när man går bort till grinden, och speciellt om man går in i hagen. Då stannar han precis framför en med huvudet höjt så att mulen nuddar en i pannan. Om man sen går iväg från honom då så följer han efter! Vi har verkligen fått en underbar häst och jag tror att han och jag kommer ha sjukt mycet kul tillsammans! Tror även att vi kan komma väldigt nära varandra, och lite på varandra till 110%! ♥


Kommentarer
Postat av: Mathilda

hahah, söööt :')

hm.. den näst nedersta bilden påminner mej om en viss korsningsponny som blev lite upprörd över att vi rullade ner för backen i vintras xd

2011-08-21 @ 21:27:56
URL: http://mathiildasjoberghh

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0